background preloader

Matematikinspiration

Matematikinspiration

http://matematikinspiration.se/

Related:  MatematikMatematikMatte: Andra lärarresurser

Förklarande mattefilmer Hur gör man? Förklarande mattefilmer I bingel finns genomgångsfilmer i matematik för åk 4–6. Här nedan kan du titta på några av dem. De förklarar de olika momenten i kursplanen, allt från begrepp till problemlösningsmetoder. Inspiratören: Matematik – Kooperativt Lärande Ibland kan man känna sig låst av att arbeta i matteboken. Ibland hoppar matteboken fram och tillbaka mellan olika områden och ibland känner man att man vill stanna lite extra vid ett område för att verkligen befästa kunskapen. Här nedan finner du ett exempel på hur vi arbetat med KL-strukturen Inspiratören i matematik. Under denna lektion delades eleverna upp i grupper om 3 barn.

matematik - Uppslagsverk - NE.se matematiʹk (latin mathemaʹtica (ars), av likabetydande grekiska mathēmatikēʹ (teʹchnē), av maʹthēma ’kunskap’, ’läroämne’), en abstrakt och generell vetenskap för problemlösning och metodutveckling. Definitionen kan kommenteras på följande sätt. Matematiken är abstrakt: den har frigjort sig från det konkreta ursprunget hos problemen, vilket är en förutsättning för att den skall kunna vara generell, dvs. tillämpbar i en mångfald situationer, men också för att den logiska giltigheten hos resonemangen (67 av 477 ord) Vill du få tillgång till hela artikeln? Christer O Kiselman Jan-Erik Roos 75tal - by Orrestig Productions 75tal Starta direkt 75tal skapar slumpade tal som lraren/frldern skriver ut p ett A4 till eleverna. Man kan styra vilka tal som dyker upp med en massa parametrar.

Minecraft i skolarbetet för att motivera och inspirera eleverna. / Majemas blogg Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online Detta inlägg postades den 22 februari 2016 av Mony Alderbrant. Gästbloggare: Emma som är mellanstadielärare och driver Instagramkontot Skolinspiration Att utveckla och variera sin undervisning kan både vara svårt och krävande. Det är lättare att följa sina redan genomarbetade upplägg eller hålla ett stadigt grepp om gamla rutiner. Men vårt uppdrag som pedagoger är så mycket mer. Vi ska utveckla, inspirera, motivera, skapa nyfikenhet och ge eleverna lust att lära mer.

Prioriteringsregler - Lär dig räkneordning här Exempel i videon När man gör beräkningar är det viktigt att man gör dessa i rätt ordning. För att göra det används prioriteringsreglerna, också kallade reglerna för räkneordning. Fyra prioriteringsregler När du gör beräkningar så är det följande fyra regler som du behöver känna till och använda i rätt ordning:

Matematik.fi Registerbeskrivning enligt den finska personuppgiftslagen 1999/523. 1. Registeransvarig Matematik.fi Finland AB, Sebastian Laxell och William Barman (info(ät)matematik.fi). 2. Fristående kurser i matematik vid Göteborgs universitet HT = hela höstterminen, H1 = första delen av HT, H2 = andra delen av HTVT = hela vårterminen, V1 = första delen av VT, V2 = andra delen av VTS = sommarkurs, D = distanskurs(1) Kursen ges under läsår som startar med udda årtal, till exempel 15-16(2) Kursen ges under läsår som startar med jämnt årtal, till exempel 16-17 Kurser som inte kräver tidigare högskolestudier HT NBAM00 Naturvetenskapligt basår, matematik, 15 hp (Förutbildning, kräver Ma 3b/3c/C) HT MMG200 Matematik 1, 30 hp (kräver Ma 4/E) VT MVB100 Matematikens guide till Ganymedes, 7,5 hp (enbart grundläggande behörighet)

Prinskorvar, häxor, chiffer och QR-koder – allt är matematik! Det här är beskrivningen av en av elevens val-gruppernas uppdrag tillsammans med mig, som gjordes vecka 21. Men det gjordes på ungefär samma sätt tillsammans med den övriga klassen i onsdags…så nu har hela klassen fått ta del av frökens knasiga upptåg=)! In rusar jag i klassrummet och barnen undrar vad som står på! Jag berättar att jag ännu en gång fått något konstigt brev på posten…barnen är vana vid att det kommer märkliga ting till mig, för någon månad sedan hade isfåglarna lämnat två ägg bredvid mitt garage som jag tog med till skolan för att låta barnen undersöka. På det första kuvertet stod det ”först” och på det andra kuvertet stod det ”sedan”…jag öppnade det första kuvertet.

Flippat lärande ger aktiva elever Enkelt uttryckt kan man säga att man genomför läxan innan lektionen istället för efter, och kommer förberedd till lektionen. Den tid som frigörs i klassrummet används till interaktiva övningar där läraren leder och stöttar eleverna när de aktivt arbetar med ämnesinnehållet. Tiden används för att säkerställa att alla elever utvecklat kunskap och förståelse och att de får möjlighet att diskutera med både lärare och klasskamrater. Bättre skolresultat Det flippade klassrummet är en av de mest dokumenterade modellerna för aktivt lärande. Många pedagoger arbetar idag enligt modellen med både förbättrade resultat och mer motiverade elever som följd.

Related: