background preloader

Matematikinspiration

Matematikinspiration

http://matematikinspiration.se/

Related:  MatematikMatte: Andra lärarresurser

Förklarande mattefilmer Hur gör man? Förklarande mattefilmer I bingel finns genomgångsfilmer i matematik för åk 4–6. Här nedan kan du titta på några av dem. De förklarar de olika momenten i kursplanen, allt från begrepp till problemlösningsmetoder. matematik - Uppslagsverk - NE.se matematiʹk (latin mathemaʹtica (ars), av likabetydande grekiska mathēmatikēʹ (teʹchnē), av maʹthēma ’kunskap’, ’läroämne’), en abstrakt och generell vetenskap för problemlösning och metodutveckling. Definitionen kan kommenteras på följande sätt. Matematiken är abstrakt: den har frigjort sig från det konkreta ursprunget hos problemen, vilket är en förutsättning för att den skall kunna vara generell, dvs. tillämpbar i en mångfald situationer, men också för att den logiska giltigheten hos resonemangen (67 av 477 ord) Vill du få tillgång till hela artikeln? Christer O Kiselman Jan-Erik Roos

75tal - by Orrestig Productions 75tal Starta direkt 75tal skapar slumpade tal som lraren/frldern skriver ut p ett A4 till eleverna. Man kan styra vilka tal som dyker upp med en massa parametrar. Prioriteringsregler - Lär dig räkneordning här Exempel i videon När man gör beräkningar är det viktigt att man gör dessa i rätt ordning. För att göra det används prioriteringsreglerna, också kallade reglerna för räkneordning. Fyra prioriteringsregler När du gör beräkningar så är det följande fyra regler som du behöver känna till och använda i rätt ordning:

Matematik.fi Registerbeskrivning enligt den finska personuppgiftslagen 1999/523. 1. Registeransvarig Matematik.fi Finland AB, Sebastian Laxell och William Barman (info(ät)matematik.fi). 2. Fristående kurser i matematik vid Göteborgs universitet HT = hela höstterminen, H1 = första delen av HT, H2 = andra delen av HTVT = hela vårterminen, V1 = första delen av VT, V2 = andra delen av VTS = sommarkurs, D = distanskurs(1) Kursen ges under läsår som startar med udda årtal, till exempel 15-16(2) Kursen ges under läsår som startar med jämnt årtal, till exempel 16-17 Kurser som inte kräver tidigare högskolestudier HT NBAM00 Naturvetenskapligt basår, matematik, 15 hp (Förutbildning, kräver Ma 3b/3c/C) HT MMG200 Matematik 1, 30 hp (kräver Ma 4/E) VT MVB100 Matematikens guide till Ganymedes, 7,5 hp (enbart grundläggande behörighet)

Flippat lärande ger aktiva elever Enkelt uttryckt kan man säga att man genomför läxan innan lektionen istället för efter, och kommer förberedd till lektionen. Den tid som frigörs i klassrummet används till interaktiva övningar där läraren leder och stöttar eleverna när de aktivt arbetar med ämnesinnehållet. Tiden används för att säkerställa att alla elever utvecklat kunskap och förståelse och att de får möjlighet att diskutera med både lärare och klasskamrater. Bättre skolresultat Det flippade klassrummet är en av de mest dokumenterade modellerna för aktivt lärande. Många pedagoger arbetar idag enligt modellen med både förbättrade resultat och mer motiverade elever som följd. chalmers: Matematik- och fysikprovet 2018 års prov ges lördagen den 5 maj 2018. OBS: Prov och facit för 2017 finns nu publicerade på sidan Tidigare prov >> För information om anmälan till kommande prov, gå till Anmälan och antagning >> Matematik- och fysikprovet är ett gemensamt antagningsprov till några utvalda utbildningar vid Chalmers och KTH, samt till två utbildningar vid Stockholms universitet (Obs: söker du till Stockholms universitet gör du endast matematikdelen). Det är ytterligare ett sätt, förutom gymnasiebetyg och högskoleprov, att konkurrera om en plats på utbildningarna. Upp till 1/3 av platserna på programmen tillsätts utifrån resultat på provet.

Montessoriinspirerad matematik Uppgift lämplig för åk 2 och 3 Eleverna får 16 ”gräsbitar” var (1*1 dm stora, gröna kartongbitar) och tre kor. De tre korna ska få lite olika hagar. Matematik 2c föreläsningar - Räkna med mig Detta är video 1 av 2 där jag går igenom hur du hanterar grafräknaren i matematikkursen Matematik 2 (2c & 2b) på gymnasiet. Jag använder mig av en Texas Instruments räknare modell TI-83 men de flesta i den serien fungerar på liknande sätt. I den första videon visar jag hur man ritar funktioner samt använder grafräknarens tabellfunktion. Jag visar även hur man kan ta reda på lutningen i en viss punkt för en funktion.

Related: