background preloader

Matematik

Facebook Twitter

Nomp: innehållsförteckning. Lektion se 23934. Matematikpapper. Här finns kopieringsunderlag som du fritt kan använda i din undervisning.

Matematikpapper

En del lärare skriver ut exakt det som behövs till en lektion, andra gör iordning en pärm med de underlag som kan vara aktuella för ett läsår och placerar pärmen vid kopiatorn. Eleverna kan alltid få arbeta på fina papper som inte är kopia på kopia på kopia … Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Nilsson@ncm.gu.se. Läs en Nämnarentext om Matematikpapper >>, Stämmer inte måtten när du skrivit ut? Rutade papperKollegieblocksrutigt papper Obs! PrickpapperPrickpapperPrickpapper 2 cmIsometriskt prickpapperIsometriskt prickpapper 25 mm, avpassat för multilinkkuber TriangelpapperTriangelpapper, småTriangelpapper, mellanTriangelpapper, stora HexagonpapperHexagonpapper, småHexagonpapper, mellanHexagonpapper, stora MultiplikationsmaterialTom multiplikationsruta, två mindreTom multiplikationsruta, en störreTvå ifyllda multiplikationsrutor Rektangelformationer för multiplikation.

Lego Duplo Number Cards - Just like the past 2 birthdays Greyson made out like a bandit this year again.

Lego Duplo Number Cards -

It is actually a bit ridiculous, but this mama is NOT complaining. It brings me such joy that people travel, spend their hard earned money, and precious time to be with my son. If I can give my son only one thing in this world, it would be for him to know that he is loved by many. Nearly every other gift opened was an amazing Lego Duplo set. Greyson loves building Lego towers and recently started showing interest in actually building houses, farms, cars, etc. Greyson has already enjoyed using these cards to create numbers. I also offer a complete Lego Duplo Alphabet set, as well! I also thought it would be fun to share a behind the scenes photo.

Minibladet - Grej of the day

Annas bildtips. Synliggöra bedömningen av förmågorna. Ny pedagogisk planering i Taluppfattning och tals användning har idag introducerats i klassen.

Synliggöra bedömningen av förmågorna.

Jag har den här gången försökt att ta ännu ett steg mot att förtydliga bedömningen av förmågorna. Vi bedömer eleverna i kunskapskrav och centralt innehåll men det görs genom förmågorna. I matrisen och på PP-väggen har jag försökt förtydliga det ännu mer den här gången. Vi började med att introducera området. Redan här försöker jag markera förmågeorden som är viktiga i temat. Sedan pratade vi om vad det står i LGR11. Idag har barnen då varit med i bestämmandet av hur vi ska nå de här målen. Till höger på bilden sitter det som jag kommer att bedöma eleverna i. Tiokamrater med fingrar. Mattemaskin. Det här är den nya mattemaskinen.

Mattemaskin

Hjälp oss att göra den ännu bättre! Rapportera gärna i felformuläret om något inte fungerar som det ska så rättar vi till det. Vi håller på att sätta ihop lista med frågor och svar, bidra gärna med din fråga om det är något du undrar över. Har du några frågor om hur mattemaskinen fungerar? Montessoriinspirerad matematik.

Utvärdering med eleverna - Förstelärare i Svedala. I mitt förra inlägg beskrev jag hur jag lagt upp matematikundervisningen den här terminen.

Utvärdering med eleverna - Förstelärare i Svedala

Målet var att med relativt lite tid till mitt förfogande skapa en varierad undervisning samtidigt som jag byggde ett system där jag snabbt fick syn på de elever som inte hängt med eller missförstått och fick en möjlighet att ”hämta in dem” snabbt. En vanlig vecka har således sett ut så här: Måndag: Introduktion av veckans stoff, presentation av veckans mål, definition och antecknande av de begrepp vi ska använda under veckan och en uppgift som fungerar som tydliggörande av målet/smakprov på vad som väntar. Tisdag: Ofta klassisk genomgång på tavlan där eleverna uppmuntras att ställa frågor, samt därefter arbete i läromedel. Torsdag: Ett gemensamt muntligt moment där eleverna uppmuntras att använda de begrepp vi gått igenom på måndagen, samt att diskutera matematik och ett individuellt moment där eleverna väljer uppgifter på olika nivåer utifrån vad de själva upplever sig kunna.

Mattesmedjan. Språkutvecklande arbete med begrepp. Såhär tänker jag prova att arbeta med begrepp i matematik och NO!

Språkutvecklande arbete med begrepp

Inom varje arbetsområde listar jag viktiga begrepp när jag gör min pedagogiska planering för området. Begreppen skrivs ut och lamineras och blir begreppskort. För att arbeta med begreppen finns sedan några fasta, återkommande övningar. Tanken är att eleverna ska känna igen sig och så småningom kunna arbeta självständigt med begreppskorten. Med tiden kommer vi att fylla på våra lådor med begrepp och jag tänker att det blir en perfekt repetition att ta fram gamla kort och arbeta med dem. Förstå och använda tal. Skolbanken. Skolbanken. Det är vikigt att med en god taluppfattning och en god förståelse för de räknesätt vi arbetar med.

Skolbanken

Därför kommer vi, förutom arbetet i boken, att arbeta mycket med laborationer och med konkret material. Centralt innehåll Kopplingar till läroplan Ma 1-3 Naturliga tal och deras egenskaper samt hur talen kan delas upp och hur de kan användas för att ange antal och ordning. Ma 1-3 Centrala metoder för beräkningar med naturliga tal, vid huvudräkning och överslagsräkning och vid beräkningar med skriftliga metoder och miniräknare.

Konkretisering av det centrala innehållet. Skolbanken. Skolbanken. Skolappar.nu - Recensioner av appar för förskola och skola. Skriva sig till läsning.