background preloader

Konkret och kreativ NO

Konkret och kreativ NO
Laborativ Ma-NO Hem Här hittar du tips som kan göra din matematikundervisng mer laborativ. Bollen del 1/2 Bollen del 2/2 Hur många droppar ryms det på en 1-krona? Resultat av "Hur många droppar ryms det på en 1-krona?" Kikärtor Sortera skor Sortera godis Dockor i naturlig storlek Vilken bägare rymmer mest Byga procent med LEGO Geometri med tumstock

http://www.hanper.se/video/laborativ-ma-no/

Related:  matematikcarinamalmMatematik

bilduppgifter En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material. Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina. Lärarens bild blir då ett stöd för eleverna, samtidigt som eleverna kan få vara med att påverka lärarens bild genom att komma med idéer.

Sensomotoriskt Centrum - En sida om att arbeta med läs- och skrivsvårigheter Klicka här nedan för att se film från en abakuslektion i Peking Klicka här för att läsa en del japansk forskning om abakusen. abakusforskning.html Om du inte har en egen abakus men vill prova att använda den kan du klicka här! Några kommentarer från lärare som deltagit i kursen Finn din matteglädje: "En mycket bra och väl genomförd kurs, man var aktiv hela tiden men tiden gick alldeles för fort

Kängurun Hoppa till huvudinnehåll »»» Kängurun 2016 - resultat Nämnarenartikel: Känguru utan gränser Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Papperspyssel Påsken närmar sig och det är dags att klä riset. Men har man katt är det inte självklart man kan ha fjädrar i det. Jag hittade för ett tag sedan tips på ett par fjärilar som man viker. Och papper har väl de flesta av oss hemma? papper; enfärgat eller mönstratsaxmetalltråd, snöre eller piprensare Mina pappersbitar är 7×7 cm. Sommarglassar och Lgr11 Sommarglassar! Hur mycket glass har ni i gruppen ätit tillsammans under sommarlovet? Detta var skolårets första matematiklektion och är ett exempel på FETA frågor. I kursplanen står:

Matematik - välkommen — LukiMat På denna webbtjänst finns grundläggande information om lärande och inlärningssvårigheter i matematik. Matematik är en färdighet som utvecklas stegvis, både då barnet på egen hand utforskar och lär sig, och genom undervisning och övning. Matematiken består av en stor mängd olika kunskaper och färdigheter. På denna webbtjänst erbjuds forskningsbaserad information om barns kunskaper och färdigheter i matematik.

Matematik spel Spel som lär dig siffror och att räkna. Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Matematik. Ninamatik Här kan du lära dig om dubbelt. Just i den här filmen handlar det om bussar men dubbelt finns överallt. Fundera över vad mer som kan vara dubbelt. Här kommer ett exempel: Jag har 4 godisar. Stickade halvvantar - gratismönster Storlek: S/MGarn: Soya garn från Netto (70% ull, 30% soyabönsfiber) eller liknande. 50 g/ 120 meter, 18 m x 26 v.Garnåtgång: 1 nystan Soya garn från Netto gick åt till halvvantarna med tre "åsar" och drygt 1 nystan till de med fyra.Stickor: 3 mmAvmaskningsnål/Garnstump i avvikande färg till tum-maskorna Vill du göra mindre storlek, prova byta till mindre stickor och tvärtom om du vill göra dem lite större. am - avigmaskor rm - rätmaskor Lägg upp 45 m Varv 1-5 stickas i mosstickning så här: varv 1) *1 rm, 1 am* upprepa *-* till slutet på varvet. varv 2) *1 am, 1 rm* upprepa *-* till slutet på varvet. varv 3) som varv 1. varv 4) som varv 2. varv 5) som varv 1. Skrynklor/ åsar: varv 6) *4 rm, 1 am* upprepa varv 7) *3 rm, 2 am* upprepa varv 8) *2 rm, 3 am* upprepa varv 9) *1 rm, 4 am* upprepa varv 10) am varv 11) am varv 12) *4 am, 1 rm* upprepa varv 13) *3 am, 2 rm* upprepa varv 14) *2 am, 3 rm* upprepa varv 15) *1 am, 4 rm* upprepa varv 16) rm varv 17) rm

Hitta den gemensamma nämnaren Det står mindre bra till med svenska elevers bråkkunskaper. En av anledningarna är att bråkräkning tonats ner i skolan. Men det gäller att börja bygga upp begreppen redan i årskurs 1 och 2, anser Wiggo Kilborn. Lärandelekar som tränar taluppfattning : LärandeLek Leken och samtalen stimulerar ditt barns förmåga till taluppfattning Det lilla barnet älskar att ramsräkna men för att hon ska utveckla sina matematiska tankar behöver hon uppmuntran och vägledning. Om barnet ska gå från att ramsräkna till att förstå antal och vilka mängder som räkneorden representerar, så behöver barnet träna på att jämföra olika små mängder.

Mattemaskin Det här är den nya mattemaskinen. Hjälp oss att göra den ännu bättre! Rapportera gärna i felformuläret om något inte fungerar som det ska så rättar vi till det. Vi håller på att sätta ihop lista med frågor och svar, bidra gärna med din fråga om det är något du undrar över. Har du några frågor om hur mattemaskinen fungerar? Skriv din fråga i frågelådan så sätter vi ihop en sida med vanliga frågor och svar.

Related: