background preloader

Auschwitz-Birkenau Virtual Tour - Auschwitz-Birkenau - Wirtualne zwiedzanie

http://panorama.auschwitz.org/

Related:  EnglishSOHistoriaSO - år 4-6SO

Han gömde sig i grottan i 25 år. När han avslöjar insidan förbluffar det miljoner. Många människor har en stor passion för något speciellt, exempelvis bakning, cykling eller fotboll. Ra Paulette har också en enorm passion. Han älskar sin konst så pass mycket att han i princip under 25 års tid isolerat sig från omvärlden för att kunna spendera tid i grottorna i norra New Mexico i USA. Han är helt ensam, han har bara med sig sin hund. Och det han gör inne i grottorna är sannerligen förbluffande. Sverigebreven - DN Fokus En bilhandlare i välvårdat skägg och dubbla ytterjackor utanför Migrationsverkets ankomstboende vid Jägersro i Malmö letar förtvivlat efter fungerande internetuppkoppling. Han viftar med mobiltelefonen, slår in lösenordet gång på gång. Stirrar argt på displayen.

Historiepratarna ”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt.Annars är man ingen människa utan bara en liten lort” Historiepratarna presenterarHJÄLTARen julkalender om mod 24 luckor, 24 hjältar, 24 filmer Premiär 1:a december 2014 Vi vill med vår julkalender berätta om kända och okända hjältar som med fara för sig själva tagit ställning för det de ansett viktigt och rätt.Hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter runtom i världen.Hjältar som på olika sätt fått en avgörande roll och gjort världen till en bättre plats. Under december 2014 hade vi över 20 000 visningar. Tack alla ni som tittat och kommenterat! Historiepratarna fick i tävlingen webbstjärnan 2015 ett specialomnämnande med följande motivering:

Läromedel ger ny kunskap om Afrika Läromedlet ”Det Nya Afrika” bygger på en bok med samma namn som journalisten Erika Bjerström skrev 2013. Det riktar sig till gymnasieelever och syftet är först och främst att skapa en ny kunskap och bild av Afrika. – Tyvärr är det många av oss som har en ganska förlegad och gammal syn på Afrika som bygger på fördomar om att Afrika är fattigt och ekonomin dålig. Nu vill vi skapa ett intresse och en nyfikenhet för denna kontinent, säger Steven Dahl. I dag rymmer den afrikanska kontinenten en av världens snabbaste växande ekonomier och man är på god väg att bekämpa landets fattigdom. – Skolan har uppdraget att öppna ögonen för fördomar och utmana gamla synsättet. "Tysklands inflytande i Europa ekonomiskt och politiskt växer. Tyskan blir allt viktigare, men svenskars intresse för att lära sig tyska minskar oroväckande snabbt." De flesta tyskartalar engelska. Men i en rankning av olika länders engelskkunskaper, gjord av EF, utbildningsföretaget Education First, hamnar Tyskland först på plats elva medan Sverige ligger på första plats. Flertalet andra nord- och mellaneuropeiska länder hamnar före Tyskland i rankningen. Jag har upplevt detta på plats under drygt tre år som chef i Tyskland för ett större brittiskt företag.

Hon träffade den hemlöse mannen varje dag. En dag gav han henne en lapp som förändrade allt. Raimundo Arruda Sobrinho bodde i anonymitet i 35 långa år, bara en ansiktslös medlem av de tusentals människor som utgör Brasiliens hemlösa befolkningen. Varje dag, samlade han allt papper han kunde hitta och finslipade sina färdigheter som poet och filosof. Han största dröm var att hans ord en dag skulle bli ihågkomna.

Norden i pizzakartonger Vi hat gjort de nordiska länderna i trolldeg och målat i kartfärger. Sedan srev vi fakta och målade bilder till varje land. Vi har redovisat för trean. De fem källkritiska frågorna (eller @UR_Pedagogerna hjärta Eskelhems skola) På Eskelhems skola på Gotland har eleverna i Marie Anderssons klass tittat på Är det sant?, en tv-serie där syftet är att: eleverna ska förstå hur media fungerar.uppmana till källkritiskt tänkande.ge eleverna en förståelse för sin egen roll som publicister på bloggar och i sociala medier. Lilla Aktuellt skola (Du har väl inte missat vår sändningstid? Kl 10 i svtplay - och kl 14.30 i Barnkanalen) Kriminella gäng Disputation: Motivationer, attityder och moderna språk - Institutionen för språkdidaktik Datum: 05 februari 2016 13:00 - 05 februari 2016 15:00 Plats: Ahlmansalen, Geovetenskapens hus, Stockholms universitet Vi lever i ett samhälle där kraven på kommunikation ökar, där vi behöver kommunicera med allt fler, på allt fler sätt. Trots det sätts flerspråkighet och interkulturell kompetens ofta på undantag, inte sällan med motiveringen att engelska räcker i kontakten med omvärlden.

"Writing prompts" som stöd för skrivandet Har dina elever svårt för att komma igång med skrivande eller vill de bara träna sig på att utveckla sitt skrivande? Då kan en fördel vara att använda sig av olika börjor eller sk writing prompts. Det finns hur många olika som helst om du söker. Jag tänkte tipsa lite kort i detta inlägg om de som jag provat med mina elever. Allemansrätten på andra språk Informationen är gratis och ger en kort överblick om vad som gäller när du plockar bär, paddlar eller gör något annat ute i naturen. Broschyrer om allemansrätten Broschyrer på sex sidor om allemansrätten.

Related:  SOFörintelsenSOSOGroupe numérique HG