background preloader

Istiden för år 2-3

Istiden för år 2-3

http://www.youtube.com/watch?v=7pHp-6BiNkE

Related:  ISTIDENIstidenSOSOso

Kolla vad du kan Istiden - Bok (9789147081226) Faktatexter och arbetsuppgifter i samma bokFör dig som letar efter ett riktigt lätt material i SO/NO! Häftena har en lugn och tydlig layout, med faktatexter på vänstersidorna och uppgifter på högersidorna. Barnen skriver svaren direkt i boken. Läs merKolla vad du kan-serien finns för de barn som tycker det är knepigt att läsa och förstå faktatexter i vanliga grundböcker. Häftena innehåller enkla texter om viktiga och roliga fakta inom olika ämnen.

När Sverige var täckt av is För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller.

Pyssel - Historiska Historiska museet har gjort enkla pyssel för pysselglada barn i åldrarna 5–11 år. Våra pyssel har kopplingar till föremål eller utställningar i museet och är i formatet PDF och ska skrivas ut på skrivare. Räkna lejon Leta efter örnar, gripar och lejon i en gammal bonad från medeltiden. Samma rötter Religionsundervisning i ett mångkulturellt samhälle Pedagoger och elever arbetar tillsammans med berättelserna i Bibeln, Koranen och det gemensamma legendmaterialet. Under arbetets gång finner man likheter och olikheter i de olika traditionerna. Lättläst om Historia Här kan du läsa om historia på lätt svenska. Följ med genom tidsepokerna från stenåldern till medeltiden. För 15 000 år sedan var Skandinavien täckt av tjock is.Det var kallt och inga människor bodde här.Men klimatet förändrades.Det blev varmare, och sakta började isen smälta bort.

Istiden Introduktion: Vad kan du om istiden innan vi börjar arbetet i år 4? (Ice Age, Barnen Hedenhös, olika tidåldrar). Vad ska du lära dig? Vikingatiden Självständiga kvinnor Vikingatidens kvinnor var självständiga och betraktades i det närmaste som jämbördig med mannen. Kvinnor kunde vara allt från husmor och prästinna till gårdens överhuvud, köpman, hantverkare, piga och så vidare. Att kvinnorna hade hög status märktes bland annat då männen var ute på långväga resor. Kvinnorna skötte då gården med hjälp av husfolk och trälar.

Islam Monoteism: Tron på en gud (mono = en | teos = gud). Lära: Vad man tror på i en religion. Ritual: Speciell handling med religiös betydelse som ofta utförs i en speciell ordning, t.ex. bröllop, begravning, bön, ceremonier osv. Levnadsregler: Regler som beskriver hur man ska leva sitt liv, t.ex. olika budord.

Related:  IstidForntidenIstidenForntid