background preloader

Fotosyntes och cellandning (NO)

Fotosyntes och cellandning (NO)

http://www.youtube.com/watch?v=Vxd1Q0czQzc

Related:  pedagogisktBiologimaramdomiljöhema04

Problemlösning Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser. Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Samma problem finns två gånger per sida. Jag brukar låta eleverna limma in problemen på en sida i sitt räknehäfte och lösa problemet i häftet, därför har jag anpassat problemen till det. De är också i svart-vitt, så att man kan skriva ut och kopiera. Höstförsöket - www.naturenskalender.se - Följ naturens kalender i skolan Välkommen till Höstförsöket 2016! Vill du och dina elever delta i riktig forskning? För fjärde året i rad genomför vi Höstförsöket. Genom att delta i detta massexperiment skapar ni enastående forskningsdata som redan väckt nyfikenhet bland forskningskollegor och lett till vetenskapliga publikationer. Nu bjuder vi in till ett nytt samarbete mellan skola och forskning med utgångspunkt i naturens kalender.

Fågelguide till vinterfåglar inpå knuten Sista helgen i januari varje år är det dags för BirdLife Sveriges evenemang Vinterfåglar inpå knuten (läs mer här). Den 27-30 januari 2017 uppmanas svenska folket räkna de fåglar som syns vid bostaden eller fågelmatningen. För att du ska känna igen fåglarna som dyker upp har vi skapat den här enkla och tydliga guiden till de vanligaste fåglarna som ses runt knuten på vintern. LÄS ÄVEN: • Vår guide till hur du kommer igång med fågelskådning. Mer information om regler och rapportsystem för Vinterfåglar inpå knuten finner du på Birdlife.se. Du kan även ladda ner appen Vinterfåglar inpå knuten till din Iphone eller Android. • Så här ordnar du en bra fågelmatning.

Skola och förskola Vi tror på barnen. Vi tror att handlingskraft och framtidstro hos nästa generation krävs för att kunna anta de stora utmaningar vi står inför. Och vi tror att en konkret och viktig miljöfråga som nedskräpning är en bra pedagogisk utgångspunkt i lärandet för en hållbar utveckling. Här erbjuder vi användbara verktyg och material för lärare och pedagoger. Grön Flagg Gratis material att ladda ner - My.Perfect.Baby.se Här samlar vi gratis material för barn med funktionsnedsättningar inom områdena diagnos/syndrom/språkstörning. Teckenmaterial, böcker, tips,lek och rapporter, etc. Tipsa oss gärna om mer på kontakt@myperfectbaby.se Böcker i pdf fil

Minnesarmband På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna. Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut. Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. Fakta om allemansrätten När du paddlar, surfar, klättrar, springer, cyklar eller bara går på en promenad i skogen använder du dig av allemansrätten. Allemansrätten innebär att du får röra dig på annans mark utan att fråga om lov. Samtidigt innebär allemansrätten krav på hänsyn och varsamhet.

Matspjälkningskanalen. Inledning. Matspjälkning (även digestion) är nedbrytningen av föda till former som kan tas upp av organismen. Hos däggdjur består detta av nedbrytande av mat till mindre komponenter, som kan tas upp i blodet. Nedbrytningen sker i matspjälkningssystemet (digestionssystemet). Maten sönderdelas mekaniskt av tänderna i munnen, varigenom saliv utsöndras som bland annat innehåller enzymet amylas. Länkbiblioteket Tipsa gärna om fler bra länkar genom att maila oss! Markeringar: E = den här länken passar bäst till eleverL = den här länken passar bäst till lärareE / L = den här länken passar både lärare och elever Material från Naturskyddsföreningen

Related: