background preloader

Pedagogiskt

Facebook Twitter

Bedömning för lärande med fokus på förmågor – pedagogKrstd. Matematik 4B kap 1. Ugglans NO. Ett diagram utan siffror. Stödstrukturer. Att starta en lektion. Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb. Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare.

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb

Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Growth mindset - posters. I USA har man ofta uppmuntrande posters på väggarna i skolan.

Growth mindset - posters

Jag har nu gjort ett antal själv som jag tänker sätta upp i klassrummet. Children activities, more than 2000 coloring pages. Länksamling. ELEVHJA LP ha fte med mallar februari. Snabb överblick med whiteboard online – ThereseLinnér. För ett antal år sedan köpte jag in whiteboards till min klass.

Snabb överblick med whiteboard online – ThereseLinnér

Ett väldigt redskap för att få alla elever aktiva och samtidigt ett enkelt sätt att se om alla hade koll på det som jag frågade efter just då, formativ bedömning av gruppens kunskaper. En extra bonus var att det var ett stöd för mig att komma ihåg att vara tyst. Det är så lätt att prata på och inte ge alla den betänketid som de behöver. Genom att eleverna skrev svar ficka alla tänka och jag fick överblick istället.

Nu undervisar jag inte längre i ett och samma klassrum utan möter istället grupper med lärare på olika ställen. Instruerande text. Cirkelmodellen- Instruerande text i årskurs 1 ”Hem och expertgrupper” Vi inleder Instruerande text med språkutvecklande aktiviteten från boken ”Stärk språket, stärk lärandet” som heter ”Hem -och expertgrupper” för att samla fakta .

Instruerande text

Eleverna sitter i två grupper, en grupp får lyssna på en instruktion som jag har läst in om hur man gör en snöflinga (se film ovan) Det som inte sägs och är hemligt är att det är en snöflinga. Sigill. Arla. Arla. Ibiblioteket - Temalänkar. Skip to main content Create interactive lessons using any digital content including wikis with our free sister product TES Teach.

ibiblioteket - Temalänkar

Get it on the web or iPad! Guest Join | Help | Sign In ibiblioteket Home. Images - My English Images. Lararpraktikan Host. Handstilsträning - Annikas klassrum. Min undervisning. Children activities, more than 2000 coloring pages. Children activities, more than 2000 coloring pages. Föräldramötesguide.

Därför är det så viktigt att läsa högt för sina barn. Till oss pedagoger. Sidor.

Till oss pedagoger

Arskursplaneringar_0. TalasomTEDlarhand. Fem förmågorna. Första dagen med 7:orna – pedagogKrstd. Äntligen uppstartsdagen redo och vi nya mentorer kom äntligen överens om att köra något övergripande som eleverna kan ha användning för i de flesta ämnen.

Första dagen med 7:orna – pedagogKrstd

(Exalterad) Med hänvisning till Carmen Winding, Kerstin Dahlin, Göran Svanelid och Lotta Karlsson blev upplägget såhär. The big five Begreppsförmåga – Ord och begrepp som vi arbetar medProcedurförmåga – Tillvägagångssätt ex. kunna söka och samla information man vill haAnalysförmåga – Vad, hur, när, vem, varför? Kommunikativ förmåga – Att samtala om något, ex. att uttrycka egna åsikter och motiveraMetakognitiv förmåga – Att tänka vidare kring det jag lärt mig. Ex. Lektion se 24167 lekparksexperiment 2. Vad%20jag%20kan. Sökresultat för ”Sverige matris catha ” – År 5 Mälarhöjdens skola. FREE Teaching Resources in Swedish. Hitta en kompis bingo1. Storstadsmamman Blog: Tillbaka till skolan del 1: Lär känna dina klasskamrater - tips! Nu sätter snart skolorna igång igen.

Storstadsmamman Blog: Tillbaka till skolan del 1: Lär känna dina klasskamrater - tips!

Huset.doc.

Lärandematriser

Kunskapsvägg åk 4-6. KAMRATREPSONSMALLAR FÖR SKRIVNING VID FORMATIV BEDÖMNING. Argumenterande texter Rymden fortsätter. På dagens lektion kring rymden så har vi, istället för faktatexter som vi gjort tidigare, jobbat med argumenterande texter.

Argumenterande texter Rymden fortsätter

Öppna frågor. Elevinflytande. Appar som hjälpmedel « autismnvskane. Här följer ett urval av iOS-appar (iPad, iPhone, iPod) i några olika kategorier.

Appar som hjälpmedel « autismnvskane

Listan kommer att uppdateras då och då framöver. Lektionsbank. Fotosyntes och cellandning (NO) S_nger_om_skogens_djur-1. Problemlösning. Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser. Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Samma problem finns två gånger per sida. Jag brukar låta eleverna limma in problemen på en sida i sitt räknehäfte och lösa problemet i häftet, därför har jag anpassat problemen till det.

De är också i svart-vitt, så att man kan skriva ut och kopiera. Jag ska försöka sortera problemen efter svårighetsgrad, men det är inte helt lätt. Tanken med problemen är att de ska kunna träna på de förmågor som läroplanen anger. Minnesarmband. På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna. Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut.

Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. Ytan i mitten är tom, så att man kan skriva i vad man vill. Om man vill göra många likadana armband, kan man skriva i det man vill och sedan kopiera upp. Fäst ihop banden med en tejpbit, eller sätt en liten bit dubbelhäftande tejp i änden, så kan man bara dra av skyddspappret när man behöver ett armband. Unga Fakta - en sajt för nyfikna! Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Etik de 55 viktiga! Skapa digitala badges.