background preloader

Sök materiel - Gratis i Skolan

Sök materiel - Gratis i Skolan

http://gratisiskolan.se/sok/

Related:  Mänskliga rättigheterTipsNOjuliaeskilssonFörstelärare demokrati

Beställ skolmaterial Här hittar du undervisningsmaterial som går att ladda ner eller beställa från oss. Låt dig inspireras av filmer, spel med mera och sätt fart på diskussionerna i klassrummet och förskolan. Flykten slutar här Ett studiematerial för gymnasieelever om barn på flykt och om mottagandet i Sverige och EU. Vi gör musik - Arbetsområden - Teknik tillsammans - CETIS 2013-10-10 Arbetsområdet Vi gör musik är nu omarbetat och anpassat till Lgr 11. Målgrupp: Förskola - årskurs 3 Här följer en kort beskrivning av arbetsområdet Vi gör musik. Hela arbetsområdet går att ladda ner via pdf-dokumentet som finns längst ned på denna sida. Många barn gillar att göra musik på enkla sätt, exempelvis att sjunga och klappa rytmer med händerna. Slöjd Själva ordet slöjd kommer från fornsvenskans slöghp och slögher som betyder händig, påhittig, skicklig eller konstfärdig. Det var precis vad människorna behövde vara som levde i den tid när man inte kunde gå till affären eller beställa från Internet och köpa det man behövde, utan man fick tillverka det själv. Man fick odla sin säd och potatis och föda upp de djur som sedan skulle bli till mat. De verktyg man behövde till jordbruket fick man också tillverka själv. Ofta satt hela familjen på vinterkvällarna framför brasan eller oljelampan och männen täljde till pinnar till räfsor så att de skulle vara färdiga att använda till våren.

Källkritik för gymnasieskolan Att kritiskt kunna granska och värdera information är en förutsättning för att klara studierna i olika ämnen. Det är också en nödvändig kompetens i en uppkopplad skola, på fritiden och som medborgare. Lärarens utmaning är ge eleverna de verktyg som de behöver för att kunna söka, värdera, välja, använda och resonera om olika typer av informationskällor. Här får du inspiration till samtal om källkritik och nyhetsvärdering med elever i gymnasieskolan. Målgrupp Fakta om kvinnlig könsstympning Många ämnen som länge betraktats som känsliga, heliga eller tabubelagda omvärderas nu kritiskt och objektivt. Ett av dessa ämnen är kvinnlig könsstympning. Könsstympning av flickor förekommer på många håll runt om i världen, från Indonesien i öst till Peru i väst.

Att googla – är det så enkelt? Mina 7or har fått varsin dator. Är det bra så? Sätt igång och jobba? Nej, vi måste faktiskt lära dem använda den också. Vad ska de lära sig? En sopas väg Att ta hand om avfallet på ett riktigt sätt är viktigt för att undvika spridning av farliga ämnen eller smittor. För att få ut mesta möjliga nytta av avfallet och göra hanteringen säker tas olika slags avfall omhand på olika sätt. Läs mer om hur de olika avfallen tas om hand genom att klicka på länkarna till höger. Du kan också se avfallets väg från soptunna till återvinning på film, som Enköpings kommun gjort. Naturrutan- världens enklaste/roligaste biologilektion! - Skoljobb.se Nu ska jag berätta om vad Naturrutan går ut på. När och hur?Bestäm med klassen/barngruppen att ni ska gå ut på naturobservationer några gånger per termin.

i skolan - Blogg - Tre starka dokumentärer på Angelägets filmtävling Starka känslor när Angelägets filmtävling 2016 avgjordes på Frilagret under Göteborgs Film Festival. Tre vinnarfilmer visades och de unga filmskaparna tog plats på scenen för att berätta om sitt arbete med filmen. Varje år under ett helt decennium har Amnesty anordnat en uppmärksammad tävling för filmer om mänskliga rättigheter. Årets tre vinnardokumentärer sätter ljuset på situationen på ett asylboende, hur det är att leva med en hörselnedsättning och att som ung utsättas för sexuella övergrepp. Den senare filmen vann även Publikens pris.

Könsstympning - omskuren tjej Att ha varit med om det som brukar kallas för könsstympning kan påverka både ens kropp och hur man mår, men det behöver inte göra det. En del vet inte ens om att något har gjorts med deras kön. Eftersom att de inte har några besvär eller deras kön till utseende inte skiljer sig från andra tjejers. Lär dig grunderna Innehåll:STEG 1 En förståelse för Hattie’s forskning – ”Synligt lärande” STEG 2 En förståelse för BFL-strategiernaSTEG 3 En förståelse för metodernaSTEG 4 Andras erfarenheter STEG 1 – En förståelse för Hattie’s forskning – ”Synligt lärande” Kraft och rörelse i lek! Den här terminen började jag med ett arbetsområde i no som handlade om kraft och rörelse i lek. Min pp för arbetsområdet hittar du här! Vi började med ett besök i en lekpark i närheten av skolan. Där finns gungor, rutschkana, gungbräda och stockar att gå balansgång på. Efter besöket i lekparken funderade vi över vilka redskap som fanns i lekparken som skapade rörelser. Vi tittade på en bild av en lekpark och samtalade kring vad barnen gjorde på bilden.

Samuels Naturruta: juni 2015 Under de tillfällen man varit ute i skogen inser jag att jag inte vet så mycket som jag skulle vilja. För att ge de elever jag kommer arbeta med bättre förutsättningar tycker jag att i kurslitteraturen tar upp en del bra tankar. I boken friluftslivets pedagogik skriver man om den "tysta kunskapen". När man tar med barn ut i skogen finns det stora chanser till lärande som inte är planerad. Eleverna känner lukter, strukturer och hör ljud och genom detta förstå och reflektera över nya insikter. Man skriver även om att man bör tänka på om man kan göra aktiviteter utomhus istället för att göra det inomhus.

Related:  HjälpmedelEn massa material