background preloader

- att skriva är att tänka.

- att skriva är att tänka.
I maj förra året, när man har som allra mest att göra som lärare, satt jag och knåpade med min ansökan till en förstelärartjänst i min kommun. Jag har sedan länge tyckt att det saknades en möjlighet för oss pedagoger att “komma vidare” eller som man säger, göra karriär. Den enda vägen för en lärare att utvecklas vidare i karriären var tidigare att bli rektor, vilket innebär att man är tvungen att lämna undervisningen bakom sig och istället ägna sig åt budget, personalärenden och lokalfrågor. Inte alls intressant om man brinner för mötet med barn och ungdomar och har ett stort intresse för sina ämnen. Så när möjligheten att söka till förstelärare infann sig kände jag att det var den möjlighet till ytterligare utveckling och ansvar som jag längtat efter. Naturligtvis innebar detta en rejäl självrannsakan: Är jag verkligen tillräckligt bra?

http://tankaromsvenska.wordpress.com/

Related:  IKT-tips

Lägg på berättarröst och musik på Keynote Nu har jag "lekt" med appen Keynote på iPaden och lagt på berättarröst och musik. För att kunna göra det behöver du förutom appen Keynote även apparna Explain Everything och iMovie. Så här gör du: När din Keynotepresentation är klar knackar du på skiftnyckeln(högst upp i högra hörnet) och väljer Delning och utskrifter - Öppna i annat program - Välj formatet Keynote - knacka på [Välj program] - Välj Öppna i Explain Everything. storbokstavoch.wikispaces Du får gärna kommentera vårt arbete. Tänk på att använda ett vårdat språk! Här är coola bilder på mineraler som jag fick se när jag var på Naturhistoriska museet: En meteorbit från Mars eller Jupiters födelse! Den här videon visar när vi gjort mekaniska djurmodeller på Tekniken.

Välkommen att följa oss i klass 7B! undervisaengelska.blogg.se - att undervisa i ämnet engelska, lektionstips och tolkningar av läroplanen Google drive, Doctopus och Goobric Parallellt med #Digiskol har jag den här terminen börjat jobba i Google drive tillsammans med mina elever. Som jag skrivit tidigare fick de i början av terminen Cromebooks att arbeta med och vi hade ett par dagar innan fått en dags kompetensutveckling kring GAFE, Google Apps For Education, Det kan ju låta lite, men det var det som behövdes för att komma igång. Sen måste man ju som alltid pilla och pröva för att hitta finesser som man är ute efter. Den största fördelen med att arbeta i driven är ju att man kan komma åt sina saker från vilken dator som helst. Det var väldigt lätt att få ut dokument till eleverna bara genom att med ett enkelt knapptryck dela det med en hel klass, en hel grupp eller bara några stycken.

SFI - Svenska för invandrare - Wikiversity Wikins syfte är att vara en inspirationskälla och en plattform för språklärare att dela sina tips, tricks och förslag för att främja språkutveckling. Här hittar du massor av digitala verktyg. Under flera av de digitala verktygen finns även länkar till guider/tutorials och till videos där Sara Lövestamoch Jonas Lindahlvisar hur de använder verktygen på sina lektioner. Du är självklart välkommen att bidra med dina egna lektionsupplägg med digitala verktyg. Länka i så fall till dina videos eller blogginlägg under respektive digitalt verktyg.

Livets glada pussel: Lärakänna med IKT Nu har terminen dragit igång med full fart! I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen. Men hur gör man då för att lära känna varandra? Ni vet, på riktigt?

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar Bilder - upphovsrättsguide för lärare När du och dina elever fotograferar eller skapar egna bilder bestämmer ni själva vad ni ska göra med era verk. Gäller det andra personers skyddade verk behövs tillstånd. För skolornas del löses detta genom avtal: Alla kommunala förskolor och skolor har Skolkopieringsavtalet som tecknas mellan SKL och Bonus Copyright Access. För de fristående skolor som har avtal med Bonus Copyright Access gäller samma kopieringsregler som för de kommunala grund- och gymnasieskolorna.

Nya verktyg ska stödja lärandet Från och med 2014 kommer skolorna i Simrishamns kommun att successivt börja använda Google Apps for Education (GAFE) och Google Chromebooks istället för Microsoft Office och PC-datorer. Fördelarna med detta är många. Google Apps for Education är användarvänligt och anpassat för att man ska arbeta och lära tillsammans. Chromebooks är nätta och lätta att hantera och de är skapade för att man ska jobba internetbaserat med Googles programvaror. Sara Sofradzija, Rania Ashrife och Kevin Dahl Månsson i åk 6A tycker att deras Chromebooks är bra när de vill ha information, dela arbetsmaterial och samarbeta.

Related: