background preloader

Tips

Facebook Twitter

Bokfigurer. Halvan Hjälphunden av Carina Bodström Harry Potter Harry Potters hemsida Swedish Rowling Fan Club Harry Potters svenska filmsida med flera roliga spel.Filmsidan på andra språk J K Rowlings hemsida Harry Potter Lexicon.

Bokfigurer

Herbert och tidsmaskinen av Anders Björkelid och Jonas Andersson. Hotell Gyllene KNorren av Måns Garthon och Johan Unenge Hungerspelen av Suzanne Collins Häxa av Celia Rees har en fin hemsida. Cke eller är det bara påhitt? Innebandypiraterna av Sölve Dahlgren Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke Kalle Skavank av Petrus Dahlin Kamtopparna.se - om böckerna och figurerna i Den falske riddaren och Jakten på juvelerna av Per Bengtsson och Stina Lövkvist Kapten Kalsipp (Captain Underpants) Katten Nils Kick-off av Yokaj Studio Kiki Strike och gänget Irregulars av Kirsten Miller Klas, Lage & Renée - från 2008 års julkalender.

Styrkan i ordet ”ännu” - Skapaskolan. För en dryg vecka sedan var det avslutning för höstterminen på Skapaskolan.

Styrkan i ordet ”ännu” - Skapaskolan

Jag fick då chansen att hålla ett tal till elever, föräldrar och släkt. En av de saker jag pratade om var ordet ”ännu”. Ett litet och lite märkligt ord tycker jag rent visuellt och fonetiskt. Men, ett viktigt ord. I detta ord ligger möjligheten till lärande. På Skapaskolan försöker vi som pedagoger att tala i ännu-form och få det att sprida sig till elevernas tänkande kring sig själva och sin förmåga. Carol Dwecks utgångpsunkt i allt hon gör är att vi har två sätt att tänka kring vår förmåga.

Ett annat sätt som Dweck och hennes kollegor har arbetat med detta är att använda metaforen muskel för hjärnan, dvs se hjärnan som en muskel som kan tränas upp precis som en vanlig muskel. Ett tredje exempel är vikten av gynnsam feedback. Jag tycker det talas för lite om hur barn tänker och hur vi arbetar med tänkandet i skolan. Glögg tilltugg. Sudoku. Stödinsatser: extra anpassningar, särskilt stöd och åp - exempel. Målarbilder och foton.

Abcteach: Printable Worksheets, Common Core Activities, Smart Board Interactive. Super Teacher Worksheets. Färglägg på coloringpages.se. Jitea utbildning. Testa några av våra läromedel Här kan du prova och se funktionaliteten på några utav våra digitala läromedel.

jitea utbildning

I alla våra läromedel kan du som lärare lägga till ljud och textstöd till eleverna. I tre av övningarna nedan så har vi lagt till ljud. Ord som stavas med Ss innehåller ord med stavningsutmaningar för skriftnybörjaren. Använd Chrome eller Safari som webbläsare. Material att skriva ut Här är lite material att skriva ut. Siffror Med hjälp av arbetsbladen kan eleverna träna sig på sifferigenkänning.

Bokstäver På dessa arbetsblad tränar eleverna sig på att känna igen alfabetets olika bokstäver. Analog klocka Skriv ut klockan och låt eleverna klippa ut den. Grävling Grävlingen finns i tre olika uppsättningar. Rafiki. Untitled. It’s a kind of magic… ”Men fröken, varför har du satt stjärnor på tröskeln?”

It’s a kind of magic…

Idag trodde mina elever antagligen att jag hade flippat ut totalt när de fick kliva över en lång rad med stjärnor som jag satt fast på den grå kommunala tröskeln. I och för sig är de rätt vana vid det här laget att jag då och då tar klivet utanför det som kanske anses vara inom den berömda ”boxen” och funderar kring hur jag kan ruska om, väcka tankar, skapa funderingar hos mina elever. ”Är det för att vi är dina stjärnor?” Frågade en elev. Wow, vilken härlig reflektion! ”Vilken fantastisk tanke” svarade jag. ”Nu var det i och för sig inte så jag tänkte” sa jag med ett leende och en blinkning. ”Försök igen!” ”Hur många stjärnor är det?” Ännu en härlig reflektion. ”Ha ha, nä det var inte så jag tänkte heller, men era förslag är mycket bättre än mitt!” Men hur tänkte jag då? Mina fredagströtta, femtonåriga, kepsbärande godingar tittade på mig och skakade på huvudet. Ja, kanske är jag lite knäpp.

Vi är lärare. Amazingly simple graphic design for blogs, presentations, Facebook covers, flyers and so much more. Canva och årshjul. Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld!

Canva och årshjul

Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt! Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden.

När man sedan valt kan man utgå utifrån färdigdesignade för inspiration eller skapa från noll. Det finns hur mycket gratisobjekt som helst att använda för att göra sin grafiska design riktigt proffsig. När man är klar med sitt projekt kan man ladda ner det antingen som .png eller .pdf Jag har under det senaste veckorna skapat massor av olika saker; Facebookcovers, Twitterheader, posters till vår filmfestival på skolan osv Så jag skapade denna: 1. 2. 3.