background preloader

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA
Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar Denna sida på svenska This page in English This page in English More Sharing Services Share on facebook Share on twitter Share on print Kom igång direkt Ladda ner Kojo Lös våra uppdrag steg för steg Programmera med Inga Ingenjör - uppdrag för yngre barn Titta i listan: Vad kan du göra med den svenska paddan? På Vattenhallen Science Center har vi kul med programmering för unga och utbildar lärare i hur man kan lära ut programmering för barn. Besök vår sida om kurser för lärare för information om lärarfortbildningar i programmering. Programmering i skolan Utbildningsmaterial, länkar och inspiration. Ladda ner och installera Kojo Aktuellt SVT: Lockar fler kvinnor till att bli programmerare Inga Ingenjör: Programmera med Inga Ingenjör En chans att undersöka vad som driver intresset Fler nyheter

http://www.lth.se/programmera

Related:  programmering

Dataspel på skolgården Årskurs fyra hade programmeringsdag idag. Några elever har redan jobbat med programmering på Elevens val i trean, så jag passade på att be dem om hjälp med att ordna dataspelslek på skolgården. Tanken var att lågstadieeleverna skulle få prova på att leka sig till förståelse för begreppen sekvens och loop. Eleverna jobbade helt på egen hand och klarade strålande av att styra upp två olika slags spel. De hittade på namn, regler och byggde banorna. Tanken var att det skulle vara tre olika banor, som ökade i svårighetsgrad, men dels blev bara två färdiga, dels var de flesta mest intresserade av spel 2, så de släppte tanken på levels.

Recension av Lightbot One Hour Coding - Första steget mot att lära sig kodning Användningsområden Att lära sig koda är att lära sig prata med en dator, ge den kommandon och få den att utföra olika saker. Det kan låta hur svårt och hur invecklat som helst för den som inte är insatt. PROGRAMMERING UTAN DATOR Att utforma symboler var inte lätt. Eleverna skapade ett scenario. Klassisk handkontroll… Så Använder Du Socrative Den här serien visar vad Socrative är, och hur du använder det. I korthet: Socrative är ett onlineverktyg för att låta ens elever svara på frågor – vanligtvis genom sina mobiltelefoner – och därigenom göra dem mer aktiva och få en snabb koll på deras kunskapsläge. Du hittar Socrative på socrative.com.

Programmering i klassen! Ni som brukar läsa mina blogginlägg vet att jag under sommaren och hösten tittat på de nya riktlinjerna kring digitalisering i våra styrdokument. Jag har bl.a. berättat hur jag arbetat med digitala verktyg och medier i flera blogginlägg, framför allt i ämnena svenska och so. I detta inlägg tänker jag tipsa om hur du kan arbeta med ytterligare en förändring, nämligen den gällande programmering i ämnet matematik. Vad är egentligen Airserver? Airserver är en programvara, för både pc och mac, som man installerar på datorn och som innebär att iPadens skärm speglas på datorns skärm. Ingen app på själva iPaden behövs. Detta möjliggör t ex att man skapa skärminspelningar av iPadens skärm eller koppla in datorn i en projektor för att trådlöst kunna röra sig runt med iPaden i klassrummet.

LabVIEW Grafisk programmering - National Instruments Sverige Hur använder jag LabVIEW? Applikationer är lika olika som ingenjörerna som skapar dem. Det fina med LabVIEW är att programmeringsspråkets flexibilitet kombineras med styrkan hos ett avancerat tekniskt verktyg, så att användarna kan genomföra sina projekt oberoende av sina olika anpassningsbehov. LabVIEW, den grafiska plattformen för systemkonstruktion, används i alla typer av tillämpningar, alltifrån enkel temperaturmätning till styrning av världens största partikelaccelerator. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration. Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter.

Related: