background preloader

Kunskapande

Kunskapande

http://www.kunskapande.se/

Livets glada pussel: Lärakänna med IKT Nu har terminen dragit igång med full fart! I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen.

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor Nya verktyg ska stödja lärandet Från och med 2014 kommer skolorna i Simrishamns kommun att successivt börja använda Google Apps for Education (GAFE) och Google Chromebooks istället för Microsoft Office och PC-datorer. Fördelarna med detta är många. Google Apps for Education är användarvänligt och anpassat för att man ska arbeta och lära tillsammans. Lägg på berättarröst och musik på Keynote Nu har jag "lekt" med appen Keynote på iPaden och lagt på berättarröst och musik. För att kunna göra det behöver du förutom appen Keynote även apparna Explain Everything och iMovie. Så här gör du: När din Keynotepresentation är klar knackar du på skiftnyckeln(högst upp i högra hörnet) och väljer Delning och utskrifter - Öppna i annat program - Välj formatet Keynote - knacka på [Välj program] - Välj Öppna i Explain Everything. När Keynoten har laddas klart kan du börja prata in till din presentation om du önskar, se bilden nedan. Och för att lägga på musik går du till ikonen Export movie längst ner i högra hörnet när du är i Explain Everything och välj Movie to Camera Roll, se bilden nedan.

Google drive, Doctopus och Goobric Parallellt med #Digiskol har jag den här terminen börjat jobba i Google drive tillsammans med mina elever. Som jag skrivit tidigare fick de i början av terminen Cromebooks att arbeta med och vi hade ett par dagar innan fått en dags kompetensutveckling kring GAFE, Google Apps For Education, Det kan ju låta lite, men det var det som behövdes för att komma igång. Sen måste man ju som alltid pilla och pröva för att hitta finesser som man är ute efter. SFI - Svenska för invandrare - Wikiversity Wikins syfte är att vara en inspirationskälla och en plattform för språklärare att dela sina tips, tricks och förslag för att främja språkutveckling. Här hittar du massor av digitala verktyg. Under flera av de digitala verktygen finns även länkar till guider/tutorials och till videos där Sara Lövestam och Jonas Lindahl visar hur de använder verktygen på sina lektioner. Du är självklart välkommen att bidra med dina egna lektionsupplägg med digitala verktyg. Länka i så fall till dina videos eller blogginlägg under respektive digitalt verktyg. Här finns instruktioner om hur du lägger till material!

Tagxedo - Word Cloud with Styles Pedagogiska digitala verktyg och klassrumstips - att skriva är att tänka.

Related: