background preloader

IKT-tips

Facebook Twitter

Nya verktyg ska stödja lärandet | Barn- och utbildning Simrishamn. Från och med 2014 kommer skolorna i Simrishamns kommun att successivt börja använda Google Apps for Education (GAFE) och Google Chromebooks istället för Microsoft Office och PC-datorer. Fördelarna med detta är många. Google Apps for Education är användarvänligt och anpassat för att man ska arbeta och lära tillsammans. Chromebooks är nätta och lätta att hantera och de är skapade för att man ska jobba internetbaserat med Googles programvaror. Sara Sofradzija, Rania Ashrife och Kevin Dahl Månsson i åk 6A tycker att deras Chromebooks är bra när de vill ha information, dela arbetsmaterial och samarbeta.

Ingela Andersson och Lotta Persson ser stora pedagogiska möjligheter med att använda Google Apps for Education. Lotta Persson (biträdande rektor på Korsavadsskolan) och Ingela Andersson (pedagogisk ledare i skolområde Simrislund) är några av dem som har lett utvecklingen. Vad är Google Apps for Education? Här ser du några av de viktigaste verktygen i Google Apps for Education. Bilder - upphovsrättsguide för lärare.

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA | programmera. Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar Denna sida på svenska This page in English This page in English More Sharing Services Share on facebook Share on twitter Share on print Kom igång direkt Ladda ner Kojo Lös våra uppdrag steg för steg Programmera med Inga Ingenjör - uppdrag för yngre barn Titta i listan: Vad kan du göra med den svenska paddan? På Vattenhallen Science Center har vi kul med programmering för unga och utbildar lärare i hur man kan lära ut programmering för barn. Besök vår sida om kurser för lärare för information om lärarfortbildningar i programmering. Programmering i skolan Utbildningsmaterial, länkar och inspiration. Ladda ner och installera Kojo Aktuellt SVT: Lockar fler kvinnor till att bli programmerare Inga Ingenjör: Programmera med Inga Ingenjör En chans att undersöka vad som driver intresset Fler nyheter.

Moovly - Create Animated Content like a Pro. Create timelines, share them on the web | Timetoast timelines. Wordle - Beautiful Word Clouds. Tagxedo - Word Cloud with Styles. Kunskapande. Instruktioner till en favoritapp – Explain Everything | gunillaalmgrenback.

Drive - Supportsida Google Apps. Livets glada pussel: Lärakänna med IKT. Nu har terminen dragit igång med full fart! I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen. Men hur gör man då för att lära känna varandra? Ni vet, på riktigt? Ja, det är nog inte alltid så lätt att "vara sig själv" i konstlade situationer, men vi gör vårt bästa för att locka dessa personer att komma till sin rätt genom att dra i många pedagogiska knep för att kunna stötta dessa processer så gott vi kan.

Om man frågar en lärare om tips på samarbetsövningar eller lärakänna-övningar så kan ni säkert få en drös av heta stolen, 4hörn, oavslutade meningar, intervjua varandra, pusselbitar att rita på, sugrörstorn osv.. Podradio. Tankar om svenska | - att skriva är att tänka. Katarinaenbomfransson | Pedagogiska digitala verktyg och klassrumstips. SFI - Svenska för invandrare - Wikiversity. Wikins syfte är att vara en inspirationskälla och en plattform för språklärare att dela sina tips, tricks och förslag för att främja språkutveckling. Här hittar du massor av digitala verktyg. Under flera av de digitala verktygen finns även länkar till guider/tutorials och till videos där Sara Lövestam och Jonas Lindahl visar hur de använder verktygen på sina lektioner.

Du är självklart välkommen att bidra med dina egna lektionsupplägg med digitala verktyg. Länka i så fall till dina videos eller blogginlägg under respektive digitalt verktyg. Här finns instruktioner om hur du lägger till material! LyssnaLäsSkrivSamtalaTala. Google drive, Doctopus och Goobric. Parallellt med #Digiskol har jag den här terminen börjat jobba i Google drive tillsammans med mina elever. Som jag skrivit tidigare fick de i början av terminen Cromebooks att arbeta med och vi hade ett par dagar innan fått en dags kompetensutveckling kring GAFE, Google Apps For Education, Det kan ju låta lite, men det var det som behövdes för att komma igång. Sen måste man ju som alltid pilla och pröva för att hitta finesser som man är ute efter. Den största fördelen med att arbeta i driven är ju att man kan komma åt sina saker från vilken dator som helst. Det var väldigt lätt att få ut dokument till eleverna bara genom att med ett enkelt knapptryck dela det med en hel klass, en hel grupp eller bara några stycken.

Sedan var det bara för eleverna att stoppa in det så rätt ställe hos sig själva. Men man måste ju även tänka på att det inte bara var jag som delade med eleverna, utan alla lärare delade med dem och så delade de dokument mellan sig också. Våga er på detta kära kollegor! Lägg på berättarröst och musik på Keynote. Nu har jag "lekt" med appen Keynote på iPaden och lagt på berättarröst och musik.

För att kunna göra det behöver du förutom appen Keynote även apparna Explain Everything och iMovie. Så här gör du: När din Keynotepresentation är klar knackar du på skiftnyckeln(högst upp i högra hörnet) och väljer Delning och utskrifter - Öppna i annat program - Välj formatet Keynote - knacka på [Välj program] - Välj Öppna i Explain Everything. När Keynoten har laddas klart kan du börja prata in till din presentation om du önskar, se bilden nedan. Och för att lägga på musik går du till ikonen Export movie längst ner i högra hörnet när du är i Explain Everything och välj Movie to Camera Roll, se bilden nedan.

Gå nu och öppna appen iMovie, knacka på + och välj Nytt projekt. Simsalabim så har du en Keynotepresentation med både berättarröst och musik : )