background preloader

Guider&Tips

Facebook Twitter

Din ultimata guide till New York: 43 krogar du inte får missa. Hur hittar man rätt ställe i en stad med 25 000 restauranger?

Din ultimata guide till New York: 43 krogar du inte får missa

Vi bad åtta svenskar med järnkoll på New York dela med sig av sina privata guldkorn! Hell's Kitchen Flea Market — Chelsea Flea Market - Hell’s Kitchen Flea Market. Guidade cykelturer i New York - NewYork.se. Under en guidad cykeltur i New York med en erfaren guide kommer du att upptäcka Central Park, Brooklyn Bridge eller området längsmed Hudsonfloden och andra delar som ni passerar.

Guidade cykelturer i New York - NewYork.se

Du kommer att se mycket mer från sadeln än till fots, och även om du har ont om tid, är det en perfekt sätt att göra sightseeing i New York. Boka din guidade cykeltur online innan du reser. Det är billigare än att boka på plats och du kan garanterat följa med på rundturen. Föredrar du att upptäcka city på egen hand? New Yorks stadsdelar - Manhattan, Bronx, Staten Island, Brooklyn, Queens. Den lilla ön i mitten och New Yorks hjärta.

New Yorks stadsdelar - Manhattan, Bronx, Staten Island, Brooklyn, Queens.

Ön är ca 2 mil lång och som bredast ca 4 km. Manhattan avgränsas i väster av Hudson River, i öster av East River och i norr av Harlem River. Det är här du hittar det mesta utbudet av välkända sevärdheter, alla höga skyskrapor, shopping, museum och bara allt det där man förväntar sig av den stora staden med all sin trafik och folk. Manhattan är indelad i mindre delar: Downtown Mellan 14th street och öns sydspets. Midtown Mellan 14th street och 59th street. Uptown Allt norr om 59th street. Heta Harlem – soul food och musik norr om 110th street. Enya Evanson och Deneen Myers: uppvuxna i stadsdelen och stolta Harlembor.

Heta Harlem – soul food och musik norr om 110th street

Foto: Linda Gren I vidsträckta Harlem blandas historiska jazzklubbar med soul food-bruncher och hippa restauranger. För den som tar sig norr om Manhattans 110:e gata finns mycket att utforska. – Its time for another story … När den sista pianotonen försvinner ut i rummet lättar Bill Paxton på greppet om saxofonen, skjutsar runt den till ena höften, torkar svetten ur pannan och börjar berätta; – Eleanora Fagan Gough dök upp här en kväll 1932 när hon var sjutton år, frågade om hon fick sjunga en sång. Tips från Brooklyn och Manhattan i New York. New York kan man åka till minst en gång om året utan att tröttna.

Tips från Brooklyn och Manhattan i New York

Manhattan är i ständig förändring och det finns alltid något nytt att upptäcka. Missa inte att ta dig över Brooklyn Bridge till Williamsburg under din nästa resa. Beauty & EssexÄTA Beauty & Essex är en re­staurang på Lower East Side indelad i fyra rum – varav ett är avsett för privata sällskap – och en skön bar och lounge. Lokalen från förrförra sekelskiftet har tidigare varit en möbelaffär. The NolitanNYTT HOTELL The Nolitan, som ligger "North of Little Italy", är ett av stjärnskotten bland stadens boutiquehotell.

The Nolitan har perfekt läge. The Nolitan har yogaklasser på taket. Bark! En korvkiosk. PhD på Dream DowntownNATTLIV Hetaste takbaren just nu är klubben PhD högst upp i hotellet Dream Downtown. Momofuku Milk BarDRICKA. 40 måsten i New York. Städernas stad.

40 måsten i New York

Var ska man börja? New York-bon och frilansjournalisten Lotta Zachrisson ger sina personliga tips till metropolen dit (nästan) alla längtar. Redan i slutet av nittiotalet visste jag att jag en dag skulle bo i New York. Först för ett och ett halvt år sedan tog jag steget, något jag förstås aldrig ångrat. Varje dag blir jag överraskad och förförd av New York och dess kontraster – där man kan hitta gratis­prylar ena dagen för att nästa dag kika genom butikers skyltfönster där bara plastkassen kostar en månadslön. Lotta Zachrisson känner sig hemma i New York. De flesta NewYorkare vet att, förutom för att gå på museum och i Central Park, finns det få anledningar att lämna området mellan Canal Street och 14th Street.

Restauranger & kaféer. 21 vanliga misstag svenska turister gör i New York. (Foto: Flickr/Ed Yourdon) Första resan till New York och orolig för att du ska göra bort dig?

21 vanliga misstag svenska turister gör i New York

Tja, risken finns faktiskt. Här tipsar Allt om New York om de vanligaste misstag vi turister gör, stora som små. 1. Pratar för lite Amerikaner älskar vardagskonversation – även med totala främlingar. I Love New York - New York City, Manhattan, NYC, shopping, museum, hotell. Vilka är dom otaliga filmer som spelats in i New York och var spelades dom in?

I Love New York - New York City, Manhattan, NYC, shopping, museum, hotell.

När ni besöker New York kanske ni går förbi eller besöker ett ställe som faktiskt har varit med i någon film. Vi tipsar! Nedan ger vi er lite tips på områden och platser från filmer som till exempel: "En ryss i New York", "Susan var är du? " , "Rosemary´s baby", "Malcolm X", "Big", "Splash", "Fame" och "Wall Street" m.fl. Filmfoton: imdb.com och outnow.ch. New York konsertbiljetter - Madonna, Lady Gaga, U2, One Direction - nöje, konserter, sport, musikaler, teater m.m.

Emmas New York. Bra boende i New York. Bo bra i New York.

Bra boende i New York

Vi vet var. Att New York är staden som aldrig sover stämmer. Delvis. Känner du ändå att du behöver några timmars sömn för att orka med det hektiska tempot har vi några hotellalternativ värda att checka in. New York. Information New York är världens stad.

New York

Hit har människor kommit från hela världen för att förverkliga sina drömmar. Alla har de blivit välkomnade av Frihetsgudinnan som står vid inloppet av Hudson River. Idag tar hon emot allt från första-gångsbesökare till de som aldrig kan få nog och återvänder gång efter gång för att uppleva stadens folkvimmel, tjutande sirener, skimrande skyskrapor, spännande uteliv och fantastiska museer. New York – My Bite of the Big Apple: New York City Subway. Men ibland är det skönt att snabbt ta sig från en stadsdel till en annan i New York.

Inte minst om du fått sällskap av en och annan shoppingkasse. (Risken är stor.) New York – My Bite of the Big Apple: New York City Subway. 14 gratisnöjen i New York. Skralt i reskassan? Oroa dig inte, det går att uppleva New York ändå. Här är 14 tips på aktiviteter och upplevelser som är helt gratis.