background preloader

Charlottas klassrum

Charlottas klassrum
I kursen Svenska 1 närmar sig det nationella provet. En av förmågorna som prövas är läsförståelse och i texthäftet som ingår i provet finns det olika typer av texter. Vi har läst mycket i kursen: romaner, noveller artiklar av olika slag och jag tycker att eleverna är väl förberedda genom att ha tränats i att läsa aktivt på olika sätt. Men, slog det mig en vecka före påsklovet, vi har inte läst några dikter ännu och det är mycket möjligt att det kommer en dikt i häftet. Då måste eleverna känna sig bekanta med genren. Sannolikt har de läst dikter på högstadiet, men jag vill även att de ska ha mött genren i Svenska 1.

http://charlottabloggar.blogspot.com/

Related:  Undervisning

Lärarnas fem favoritappar: Så höjer de undervisningen I varje nummer av tidningen Skolvärlden delar lärare med sig av sina bästa app-tips till andra lärare under segmentet ”månadens app”. Skolvärlden har satt ihop en lista med lärarnas tips från vårerminen 2019. Här är fem appar som fem lärare använder till vardags i klassrummet för att höja undervisningen: 1. LegiLexi

Vi tjejer vill också se maffiga och coola ut Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet. Julia Essell, 14: Jämställdhet är viktig – även i dataspelsvärlden Halvnakna kvinnor, miljontals spelare. Rättssäker betygssättning – arbetsmaterial – Johan Kants blogg Det här blogginläggen handlar om det arbetsmaterial om bedömning och betygssättning som är kopplat till de filmer jag lät spela in. Den 10 oktober 2015 anordnade jag en heldagsföreläsning som hette Rättssäker betygssättning, där Per Måhl och Bo Sundblad föreläste om bedömning och betygssättning. Anledningen var att det aldrig borras så djupt i dessa frågor samt att betygsfrågan drivs av ett ideologiskt etablissemang, något som jag tagit upp på den här bloggen många gånger. Måhl och Sundblad har ingen ideologisk agenda, de utgår från regelverket i sina föreläsningar. Syftet med föreläsningen den 10/10 var att filma den och lägga ut filmerna på Youtube för att göra dem tillgängliga för alla. Jag har tillsammans med Bo Sundblad arbetat fram ett arbetsmaterial som i detta blogginlägg bifogas, där skolor kan fortbilda sig själva kollegialt.

Pluggakuten.se / Forum / Svenska / Debatt - Argumentera Jag ska ha "debatt" nästa vecka, har aldrig haft något sådant förut så därför undrar jag om det finns någon som skulle kunna ge tips, så att jag kan vara så förberedd som möjligt Kan skriva lite kort om vad uppgiften handlar om. "Tänk dig att ett antal människor bestämmer sig för att skapa ett nytt samhälle. De är missnöjda med hur dagens samhälle ser ut och vill bygga upp ett nytt på en obebodd ö i Stilla Havet. Tänk dig att just du är på väg till denna ö i en luftballong. Varje luftballong kan endast ta fem passagerare.

Microsoft Teams för utbildnings video och-resurser - Office-support Obs!: Vi vill kunna erbjuda dig bästa möjliga supportinnehåll så fort som möjligt och på ditt språk. Den här sidan har översatts med hjälp av automatiserad översättning och kan innehålla grammatiska fel eller andra felaktigheter.

Timbuktus tal - ord för ord I dag höll Fem i tolv-rörelsen sin årliga manifestation i Sveriges riksdag. Men när rapartisten Timbuktu tog emot pris närvarande inte talmannen Per Westerberg (M). – Som talman undviker Per Westerberg att närvara vid prisutdelningar som kan uppfattas som kontroversiella, säger hans pressekreterare Samira Zayane. Då höll han känslofyllda talet. "Jag tog med med mig en sak i dag som jag bara brukar ha med mig när jag lämnar Sverige, och det har jag inte gjort nu, för jag kom med en väldigt kort taxifärd.

Karlstads universitet Följande molntjänster presenteras övergripande på den här sidan: Google Drive, Diigo, Mentimeter - mentometerknappar på nätet, Padlet, Wikis. Google Drive Google Drive är en molntjänst med flera delar, bl.a. molnlagring av dokument, bilder, filmer m.m. DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz Hej! Ofta när jag är ute och föreläser frågar folk efter en länksammanställning av de (väldigt ofta) webbaserade digitala verktyg som jag brukar ta upp och tipsa om. Jag ska försöka hålla denna sida så uppdaterad som möjligt men ”bear with me” om det är någon länk som inte fungerar. Säg gärna till i så fall!

Svenska & engelska på högstadiet - enjoy!: Vårprat år 7 - exempel på inledningar Exempel på inledningar Timbuktu/Jason Diakité Alla händelser, alla minnen, alla tankar, alla drömmar och alla dom känslor som väller fram i ett enda flöde nu. Hur ska jag fånga in och hålla fast och rama in dom sida vid sida.

Praktikfall - goda exempel på tal! Här får du några goda praktiska exempel från verkligheten. Det är talare och presentationer i den yppersta världeliten. Presentationer som du kan studera och lära dig och inspireras mycket av. I min E-bok finns sammanlagt 25 (!) Blåklädersmatematik – infärgning på Nobelgymnasiet Det finns olika syften varför elever på ett yrkesinriktat program ska lära sig matematik. Enligt ämnesplanen är undervisningens syfte att lära sig att arbeta matematiskt. Eleverna ska lära sig strategier för att använda matematik i både vardagen och yrkeslivet. Idag kräver branschen att deras medarbetare inte bara har goda praktiska kunskaper utan även har grundläggande kunskaper i matematik.

Related: