background preloader

Kahoot!

https://create.kahoot.it/#login?next=

Related:  HistoriaEnglish web tools and sitesModule 2 : Le jeu, un atout pédagogique, discutons-en !

Karin Bojs: Allt fler belägg för Fimbulvintern ”Solen har ingen verkan. Tre vintrar kommer i följd och ingen sommar emellan.” I den ännu äldre poetiska Eddan finns en liknande beskrivning: ”Solskenet var då svart somrarna därefter, alla vindar onda. Pejl - Sverige Flykting- och invandringsfrågan ökar mest och matkvaliten är ny på topplistan. Här visar vi de tio ämnen som fått högst andel “Mycket stor betydelse” i Valu 2014. Du kan sedan se hur vikten av dessa ämnen har förändrats i EU-valen 1999, 2004 och 2009. Observera att i de tidigare valen så redovisas alltså inte de tio ämnen som hamnade högst. I några fall har ämnet inte funnits med i tidigare undersökningar.

Använd mer fria resurser på era webbplatser Tänk så många lag som har kommit igång. Det är en stor lycka att ta del av alla de elever och lärare som använder Internet som verktyg för att presentera sitt skolarbete. En sak som slår mig när jag tittar igenom alla bidrag är att det är så många bidrag som nästan bara består av text.

Historiepratarna En podcast om människans historia från forntid till nutid. Berättad av och för elever! Vinnare i Webbstjärnan 2014! Motiveringen till guldet var följande: Peter Wolodarski: Håll extremisterna stången i dag EU-systemet har sina uppenbara brister. Men att inte rösta är att ge bort sin röst till någon annan. Folkomröstningen om EU ligger 20 år tillbaka i tiden, men ibland kan man undra om Sverige någonsin kommer att lämna den bakom sig. När socialdemokraten Marita Ulvskog i veckan väste ”jävla skithög” åt moderaten Gunnar Hökmark, påmindes jag om att Ulvskog också var med i slutdebatten 1994 – fast på nej-sidan. Hitta fria bilder Via internet har lärare och elever fantastiska möjligheter att hitta bilder som kan användas i undervisning och i skolarbeten av olika slag. Men det kan samtidigt vara svårt att veta vilka bilder man faktiskt har rätt att använda; upphovsreglerna kan vara snåriga, vilket vi berättar en del om i Kolla källans lärarguider i upphovsrätt. I det här inlägget i Kolla källans idélåda tittar gymnasielärare Ulf Jämterud närmare på några bildarkiv för undervisning där både du som lärare och dina elever hittar mängder av bilder som är fria att använda i skolan.

Historia – personer som gjort avtryck Här är en lång lista med många intressanta personer som gjort avtryck i historien – personer som skulle kunna vara med i historieböcker eller reportage i historiska magasin. Chock efter högerextrema partiers framgång De högerextrema partiernas framgång i EU-valet innebär att öppet rasistiska ledamöter nu tar plats i EU-parlamentet. I Frankrike är man i chock efter att Nationella Fronten blev landets största parti. – Det är en chock, en jordbävning som manar alla ansvariga politiker att agera, sade premiärminister Manuel Valls, vars regerande socialistparti bara fick drygt 14 procents stöd. Marine Le Pens Nationella fronten siffror ligger på nästan 25 procent när nästan alla röster är räknade, enligt inrikesdepartementet. Om siffran står sig får Nationella fronten 24 platser av Frankrikes 74 av totalt 751 platser i Europaparlamentet. President François Hollandes socialister hamnar bara trea.

Självrättande förhör – Google sparar min tid Min språkundervisning är ganska otraditionell på så sätt att vi inte använder oss av en lärobok som vi följer med tillhörande text- och glosläxa. Däremot lär vi oss ord kopplat till temat vi håller på med och har ett behov att då och då testa av att vi kan de ord vi har försökt lära. När jag upptäckte hur tillägget Flubaroo kan kopplas på ett Google Formulär blev mina förhör självrättande vilket innebär mer tid för mig att lägga på viktigare saker än att rätta glosor. Tjoff, tjoff och så har eleverna fått ett mail med sitt resultat. ”Alien” överraskade – monster bärgat Byggt i Amsterdam på uppdrag av svenska redare. 38 x 8 meter. Trafikerade under årtiondena runt 1700-talet bland annat Östersjön och Medelhavet (där hon även blev attackerad av turkiska pirater). Vad hände: Vintern 1708-09 var mycket sträng. Fartyget låg i vinterläge i Dalarö. Fem man i besättningen fanns där för att vakta fartyget. Kvällen den 6 februari 1709 hade matrosen Philip Bewe ordnat middag ombord.

Chockat Sverige gick till val om euron Svenskarnas nej till euron i folkomröstningen den 14 september 2003 var tydligt. Nästan 56 procent röstade nej – 42 procent ja. Utgången var väntad. ”Fortsatt trögt för ja-sidan”, meddelade exempelvis Dagens Nyheter tio dagar före omröstningen.

Jenny på Wendes: Muntliga prov i historia Om jag skulle vara elev och få välja mellan muntligt och skriftligt prov skulle jag direkt välja det skriftliga. Varför? Jo, jag tycker om att föra fram mina tankar och idéer i skrift. Nu är det ju dock inte jag som är elev utan jag är lärare. När jag ställer frågan till mina elever är det många som väljer det muntliga provet. Det är intressant tycker jag. Jens Littorin: I Norge är EU-motståndet ännu starkt Kommentar. Norge står utanför EU och grannlandets motstånd till unionen förblir starkt. Drygt 70 procent av norrmännen säger nej enligt en färsk opinionsundersökning.

Related:  2.0 Web tools in the Cool School Box projectaneta1964SuperheroLinkgyűjtemény a történelem tanításáhozmarionbustinSpanskaMatematika tanításhozBinviji / OutilsOnline feladatkészítésABSOLUTELY TRUE DIARYPARTICIPACIÓN EN TIEMPO REALQuestionner / Intéragirszelenyijcita