background preloader

The European Union Explained

The European Union Explained

http://www.youtube.com/watch?v=O37yJBFRrfg

Related:  SPAIN AND EU- POLITICSYH3EU ENLARGEMENT

About the EU An official website of the European UnionAn official EU websiteHow do you know? All official European Union website addresses are in the europa.eu domain. See all EU institutions and bodies Cookies This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Saksan vaihtotaseen ylijäämä maailman suurin Monilta osin tulkinnallisessa taloudessa on ani harvoja yhtä varmoja "luonnonlakeja" kuin se, että taseet menevät aina tasan. Niiden on pakko. Niin kuin yhden ylijäämä on toisen alijäämä ja yhden saatava on toisen velka. Analyysi Kuva: Kimmo Mäntylä/Lehtikuva

Pyongyang - Astiberri Ediciones El mejor documental que se ha hecho sobre Corea del Norte es una historieta. El quebequés Guy Delisle cuenta su estancia en la capital coreana con un agudo sentido de la observación y la ironía. Pyongyang es una visión realista de un país en el que la pesadilla de Orwell se ha convertido en realidad, pero todo ello tratado desde la rigurosidad del periodista, la perplejidad de un occidental y la ironía de un viajero curtido. Guy Delisle, flemático observador de las incoherencias de este régimen totalitario, nos conduce a un extraño universo en el que la realidad oficial desafía la lógica, y dibuja, casi siempre con humor, las múltiples anécdotas que marcaron su estancia en una ciudad deshumanizada por una ideología paranoica. “Delisle relata su impresión personal del cerrado mundo norcoreano a partir de las obsesiones que detectó en esa sociedad y que le permiten dibujar un clima político espeso y opresor, y un día a día extraño marcado por la pobreza (...).

Kuka käyttää valtaa Euroopan parlamentissa? - Vihreät - De Gröna International Herald Tribunessa kirjoitettiin tämän viikon tiistaina Euroopan parlamentin arvovallan laskusta skandaalien ja eturistiriitojen vuoksi. Viimevuotinen Eurobarometri osoittikin parlamentin imagossa selvää laskua vuoteen 2008 verrattuna. Osasyynä tähän ovat varmasti olleet kansalaisten luottamusta koetelleet skandaalit. Parlamentin arjessa lobbarit ovat jatkuvasti läsnä. Nato-selvitysryhmä: Suomen ja Ruotsin on syytä tehdä Nato-ratkaisu yhdessä Nato-selvitysryhmän raportin mukaan Suomi on Naton laajennetun rauhankumppanuuden myötä saavuttanut jo lähes kaiken sen, mitä se voi Natossa saavuttaa ilman täysjäsenyyttä. Suomi on yksi niistä harvoista Natoon kuulumattomista maista, jotka ovat F-18-hävittäjien myötä mukana taistelujärjestelmien välisessä datalinkkijärjestelmässä. Natolle Suomen ilmapuolustuksen voimavarojen täysi integrointi olisi arvion mukaan merkittävä parannus nykytilanteeseen.

EU-kriittisyys – kyseenalaista isänmaallisuutta? Brysselin iskut symbolisoivat, kuten Saksan sisäasianministeri de Maizière ilmaisi, iskua jokaisen eurooppalaisen oikeuksia ja turvallisuutta vastaan. Siksi oli erityisen rumaa seurattavaa, kuinka EU-vastaiset kommentattoorit nousivat logiikkavirheineen Twitter-barrikaadeille jo ennen kuin viaton veri oli kuivunut Brysselin kaduilla. Tämä ei kuitenkaan ole artikkeli siitä, miten EU-vastaisuudella pelataan suoraan terroristien pussiin – sen artikkelin löydät täältä, täältä, täältä, tai täältä. Tämä on artikkeli siitä, miksi EU-vastaisuudessa ei ole mitään isänmaallista, ja siitä, miten yksinkertaisin keinoin puolueet voivat manipuloida äänestäjiä puhumalla “kansallisen edun” kieltä. Hallituspuolueet puhuvat sitä sujuvasti sanomatta mitään. Olkaamme hetki yhdessä kriittisiä diskurssianalyytikkoja.

hs Bryssel Euroopan unioni on määräämässä standardit sille, minkä kokoisia kondomeja unionin mieskansalaisille saa myydä. Brysselissä saavutettu kompromissi ei ota huomioon jäsenmaiden asukkaiden erilaisuuksia: uudet kondomit eivät ole riittävän suuria briteille. Näin kertoi Britannian laajalevikkisin lehti The Sun lukijoilleen lokakuussa 1994. Jutussa oli sen verran totuuspohjaa, että kolme vuotta aiemmin EU-komissio oli pyytänyt Euroopan standardointikomiteaa CEN:iä laatimaan vapaaehtoisen ohjeistuksen kondomien turvallisuudesta. Professori Kanniainen: "Koskaan en ole kritisoinut Euroopan unionia - Nyt on sen aika" Helsingin yliopiston kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen arvostelee Eurothinktank-blogissa Euroopan unionia ja vaatii EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin eroa. Kirjoituksessaan Kanniainen ihmettelee poliitikkojen kommentteja Brexit-kansanäänestyksen tuloksesta. "Niistä ei heijastu minkäänlaista nöyryyttä sen tosiasian edessä, että Euroopan unionin legitimiteetti tarvitsee perusteellisen uudelleenarvion", Kanniainen toteaa.

Komissio: Tarpeellisen ja tarpeettoman sääntelyn raja kulkee vedenkeittimen ja leivänpaahtimen välissä Vedenkeittimille on tulossa uudet energiansäästövaatimukset, leivänpaahtimille ei. EU-komission mielestä vaatimukset säästävät satoja euroja vuodessa kotitaloutta kohti. BRYSSEL Komissio aikoo ehdottaa energiatehokkuusvaatimusten ulottamista uusiin tuoteryhmiin. Kodinkoneista mukaan ovat tulossa sähkötoimiset vedenkeittimet. Yhteisestä rahasta tuli Euroopan julma hajottaja – Euron synnytys muistuttaa rikollista ihmiskoetta - Suomenkuvalehti.fi Euroopan unioni on rönsyillyt holtittomasti integraation alkuperäisestä ydintehtävästä: rauhan edellytysten vahvistamisesta kaikkia hyödyttävän taloudellisen yhteistyön avulla, professori Markku Kuisma huomauttaa. Yksi pahimmista virheistä on hänen mukaansa ollut euron perustaminen. ”Kulttuureiltaan, talouksiltaan ja valtiokehitykseltään vahvasti eriparisten maiden yhteisvaluutan synnytys lähestyy rikollista ihmiskoetta”, Kuisma kirjoittaa Kanava-lehdessä. ”Yhteisestä rahasta tuli Euroopan julma hajottaja, hajoamisilmiöiden vauhdittaja ja kaikkien ääriliikkeiden äiti.” Suomen Kuvalehti julkaisee Kuisman kirjoituksen kokonaisuudessaan. Euroopan integraatio on perustunut paljossa 1900-luvun alkupuolen ylikansallisiin kartelleihin.

Suomi on EU:n hyvän­tahtoinen hölmö, sanoo vasemmisto­liiton Kyllönen – Pitääkö malli­oppilasväite paikkansa? - Politiikka Suomi on Euroopan unionin hyväntahtoinen hölmö, joka yksin noudattaa sääntöjä, joille muissa maissa vain kohautellaan olkia. Näin ainakin, jos kysytään vasemmistoliiton europarlamentaarikolta Merja Kyllöseltä Kyllönen sanoi lauantaina Helsingin Sanomien että Suomelta puuttuu sääntöjen ”joustava tulkinta”, jonka muut osaavat. Suomi tekee niin kuin direktiivi sanoo. ”Pitää oppia yhtä röyhkeäksi, mutta ystävällisesti kuten suomalaisilla on tapana.

Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain - Kilpailu- ja kuluttajavirasto Siirry sisältöalueeseen, Skip to main content, Hoppa till huvudinnehåll Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain Kestävä kulutus Sisältyy laaja-alaisen osaamisen "osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen" -kokonaisuuteen (OPS2016) Media- ja teknologialukutaito Sisältyy laaja-alaisen osaamisen "monilukutaito-" sekä "tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen" -kokonaisuuksiin (OPS2016)

Related: