background preloader

YH3

Facebook Twitter

Kreikan velkakriisistä ei syntynytkään sopua – Orpo yölle venyneestä kokouksesta: ”Inhottava tilanne kreikkalaisille” - Päivän lehti 24.5.2017 - HS.fi. Kreikan velkakriisistä ei syntynytkään sopua – Orpo yölle venyneestä kokouksesta: ”Inhottava tilanne kreikkala Bryssel Euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF eivät päässeet maanantaina sopuun Kreikan velkataakan pienentämisestä.

Kreikan velkakriisistä ei syntynytkään sopua – Orpo yölle venyneestä kokouksesta: ”Inhottava tilanne kreikkalaisille” - Päivän lehti 24.5.2017 - HS.fi

Kovasti odotettu sopu jäi vain haaveeksi Brysselissä pidetyssä euroryhmän kokouksessa, joka venyi puolille öin Suomen aikaa. Kreikalle ei luvattu vielä sen toivomaa 7,5 miljardin euron lainaerää, jonka se tarvitsee velkojensa hoitoon heinäkuussa. Sopua ei syntynyt myöskään pitkän aikavälin velkahelpotuksista. Euroryhmä kokoontuu uudestaan kesäkuun puolivälissä, mikä jättää hermostuttavan vähän aikaa tilanteen ratkaisemiseen. Leikkaukset ja veronkiristykset johtivat mielenosoituksiin ja lakkoiluun. Index. Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain - Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Siirry sisältöalueeseen, Skip to main content, Hoppa till huvudinnehåll Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain.

Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain - Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Blogi: Saunapalvipopulismia, eli kuinka EU ei todellakaan ole kieltämässä saunapalvia - Eurooppanuoret. Suomi on EU:n hyvän­tahtoinen hölmö, sanoo vasemmisto­liiton Kyllönen – Pitääkö malli­oppilasväite paikkansa? - Politiikka. Suomi on Euroopan unionin hyväntahtoinen hölmö, joka yksin noudattaa sääntöjä, joille muissa maissa vain kohautellaan olkia.

Suomi on EU:n hyvän­tahtoinen hölmö, sanoo vasemmisto­liiton Kyllönen – Pitääkö malli­oppilasväite paikkansa? - Politiikka

Näin ainakin, jos kysytään vasemmistoliiton europarlamentaarikolta Merja Kyllöseltä Kyllönen sanoi lauantaina Helsingin Sanomien että Suomelta puuttuu sääntöjen ”joustava tulkinta”, jonka muut osaavat. Suomi tekee niin kuin direktiivi sanoo. ”Pitää oppia yhtä röyhkeäksi, mutta ystävällisesti kuten suomalaisilla on tapana. Brexit can wait. Europe’s pressing worry is its fracturing eastern democracies. Yhteisestä rahasta tuli Euroopan julma hajottaja – Euron synnytys muistuttaa rikollista ihmiskoetta - Suomenkuvalehti.fi. Euroopan unioni on rönsyillyt holtittomasti integraation alkuperäisestä ydintehtävästä: rauhan edellytysten vahvistamisesta kaikkia hyödyttävän taloudellisen yhteistyön avulla, professori Markku Kuisma huomauttaa.

Yhteisestä rahasta tuli Euroopan julma hajottaja – Euron synnytys muistuttaa rikollista ihmiskoetta - Suomenkuvalehti.fi

Yksi pahimmista virheistä on hänen mukaansa ollut euron perustaminen. ”Kulttuureiltaan, talouksiltaan ja valtiokehitykseltään vahvasti eriparisten maiden yhteisvaluutan synnytys lähestyy rikollista ihmiskoetta”, Kuisma kirjoittaa Kanava-lehdessä. ”Yhteisestä rahasta tuli Euroopan julma hajottaja, hajoamisilmiöiden vauhdittaja ja kaikkien ääriliikkeiden äiti.” Suomen Kuvalehti julkaisee Kuisman kirjoituksen kokonaisuudessaan. Komissio: Tarpeellisen ja tarpeettoman sääntelyn raja kulkee vedenkeittimen ja leivänpaahtimen välissä. Vedenkeittimille on tulossa uudet energiansäästövaatimukset, leivänpaahtimille ei.

Komissio: Tarpeellisen ja tarpeettoman sääntelyn raja kulkee vedenkeittimen ja leivänpaahtimen välissä

EU-komission mielestä vaatimukset säästävät satoja euroja vuodessa kotitaloutta kohti. BRYSSEL Komissio aikoo ehdottaa energiatehokkuusvaatimusten ulottamista uusiin tuoteryhmiin. European Commission in the UK. European Parliament. The EU's effect on Blackpool's beaches – before and after pictures. Euroopan unionin koheesiopolitiikka: investoinnit alueisiin ja kaupunkeihin. Professori Kanniainen: "Koskaan en ole kritisoinut Euroopan unionia - Nyt on sen aika" Helsingin yliopiston kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen arvostelee Eurothinktank-blogissa Euroopan unionia ja vaatii EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin eroa.

Professori Kanniainen: "Koskaan en ole kritisoinut Euroopan unionia - Nyt on sen aika"

Kirjoituksessaan Kanniainen ihmettelee poliitikkojen kommentteja Brexit-kansanäänestyksen tuloksesta. "Niistä ei heijastu minkäänlaista nöyryyttä sen tosiasian edessä, että Euroopan unionin legitimiteetti tarvitsee perusteellisen uudelleenarvion", Kanniainen toteaa. "Suomessa äänestystuloksen leimaaminen 'väärin äänestetyksi' edustaa arvotonta puheenvuoroa. Sillä halutaan sivuuttaa se tosiasia, että Brexitissä on kyse Euroopan unionin epäonnistumisesta.

Ei voi olla niin, että puolet Ison-Britannian äänestäjistä ei olisi tiennyt, mistä äänestyksessä on kysymys. Kanniaisen mukaan äänestyksellä on iso poliittinen merkitys. Hän muistuttaa, että on arvostellut aiemmin laajasti euroa virheeksi, mutta ei ole kohdistanut arviotaan Euroopan unioniin. "Koskaan en ole kritisoinut Euroopan unionia.

Hs. Bryssel Euroopan unioni on määräämässä standardit sille, minkä kokoisia kondomeja unionin mieskansalaisille saa myydä.

hs

Brysselissä saavutettu kompromissi ei ota huomioon jäsenmaiden asukkaiden erilaisuuksia: uudet kondomit eivät ole riittävän suuria briteille. Näin kertoi Britannian laajalevikkisin lehti The Sun lukijoilleen lokakuussa 1994. EU-kriittisyys – kyseenalaista isänmaallisuutta? Brysselin iskut symbolisoivat, kuten Saksan sisäasianministeri de Maizière ilmaisi, iskua jokaisen eurooppalaisen oikeuksia ja turvallisuutta vastaan.

EU-kriittisyys – kyseenalaista isänmaallisuutta?

Siksi oli erityisen rumaa seurattavaa, kuinka EU-vastaiset kommentattoorit nousivat logiikkavirheineen Twitter-barrikaadeille jo ennen kuin viaton veri oli kuivunut Brysselin kaduilla. Tämä ei kuitenkaan ole artikkeli siitä, miten EU-vastaisuudella pelataan suoraan terroristien pussiin – sen artikkelin löydät täältä, täältä, täältä, tai täältä. Tämä on artikkeli siitä, miksi EU-vastaisuudessa ei ole mitään isänmaallista, ja siitä, miten yksinkertaisin keinoin puolueet voivat manipuloida äänestäjiä puhumalla “kansallisen edun” kieltä. Hallituspuolueet puhuvat sitä sujuvasti sanomatta mitään. Nato-selvitysryhmä: Suomen ja Ruotsin on syytä tehdä Nato-ratkaisu yhdessä. Nato-selvitysryhmän raportin mukaan Suomi on Naton laajennetun rauhankumppanuuden myötä saavuttanut jo lähes kaiken sen, mitä se voi Natossa saavuttaa ilman täysjäsenyyttä.

Nato-selvitysryhmä: Suomen ja Ruotsin on syytä tehdä Nato-ratkaisu yhdessä

Suomi on yksi niistä harvoista Natoon kuulumattomista maista, jotka ovat F-18-hävittäjien myötä mukana taistelujärjestelmien välisessä datalinkkijärjestelmässä. Natolle Suomen ilmapuolustuksen voimavarojen täysi integrointi olisi arvion mukaan merkittävä parannus nykytilanteeseen. Suomen asevelvollisuuteen perustuva alueellinen puolustusjärjestelmä kelpaisi myös Natolle. Konfliktin puhjetessa Nato odottaisi raportin mukaan myös Suomen osallistuvan aktiivisesti yhteiseen puolustukseen, ei vähiten Baltian alueella. Nato-jäsenyys toisi kriisin Venäjän kanssa. EU:n työterveys- ja työturvallisuusdirektiivit - Työterveys ja työturvallisuus – EU-OSHA. Hs. Lontoo Jos joku odotti EU-komission kommentoivan Hollannin kansanäänestyksen tulosta tyyliin ”kansa on puhunut, pulinat pois”, joutui hän pettymään.

hs

Hollantilaiset hylkäsivät keskiviikkona EU:n ja Ukrainan yhteistyösopimuksen, mutta komissio ei katsonut tuloksen muuttavan valittua linjaa. ”Sopimuksen väliaikainen soveltaminen jatkuu normaalisti”, komission päätiedottaja Margaritis Schinas sanoi torstaina. Euroopan unionin jäsenmaat - Eurooppatiedotus: Perustietoa EU:sta: EU-jäsenmaat. Kuka käyttää valtaa Euroopan parlamentissa? - Vihreät - De Gröna. International Herald Tribunessa kirjoitettiin tämän viikon tiistaina Euroopan parlamentin arvovallan laskusta skandaalien ja eturistiriitojen vuoksi. Viimevuotinen Eurobarometri osoittikin parlamentin imagossa selvää laskua vuoteen 2008 verrattuna. Osasyynä tähän ovat varmasti olleet kansalaisten luottamusta koetelleet skandaalit. Parlamentin arjessa lobbarit ovat jatkuvasti läsnä. He pääsevät helposti parlamenttiin ja järjestävät siellä muun muassa tapahtumia. Mepeille ja heidän esikunnilleen tarjotaan aamiaisia, lounaita ja illallisia, joissa ruokailun lomassa keskustellaan asiaa.

Lisäksi meppejä tavataan henkilökohtaisesti. Viime vuonna brittiläinen The Sunday Times paljasti tapauksia, joissa mepit olivat valmiita tehtailemaan muutosesityksiä rahapalkkiota vastaan. Lobbareita Brysselissä riittää. Parlamentissa on meppien oma asia, ketä he kuuntelevat esityksiä valmistellessaan. Hyvää on se, että kissa on nostettu pöydälle. Saksan vaihtotaseen ylijäämä maailman suurin. Monilta osin tulkinnallisessa taloudessa on ani harvoja yhtä varmoja "luonnonlakeja" kuin se, että taseet menevät aina tasan. Niiden on pakko. Niin kuin yhden ylijäämä on toisen alijäämä ja yhden saatava on toisen velka. Analyysi. Song: Erdowie, Erdowo, Erdogan. Miksi ketään ei kiinnosta? – ”Suomi romahtaa muiden mukana 35 vuoden päästä” 10 kysymystä Natosta: Mitä jäsenyys maksaisi Suomelle? Pitäisikö Suomen hakea turvaa läntisestä puolustusliitosta Natosta nyt, kun Venäjä on ryhtynyt muuttamaan Euroopan rajoja?

Vai onko vaarallista edes puhua Natosta? Väittely sotilaallisesta liittoutumisesta virkosi Suomessa jälleen kerran Venäjän liittäessä Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan itseensä. Verkossa ja mielipidesivuilla on kysytty, olisiko Natosta Suomelle hyötyä vai haittaa. HS haki vastauksia kysymyksiin puolustusministeriön konserniohjausyksikön johtajan Janne Kuuselan avulla. TTIP: secrecy around talks is 'profoundly undemocratic', MPs say. Hs. Hyvä uutinen: ekologisin perustein muodostettu ruokavalio sopii olennaisilta osiltaan melko hyvin yhteen välimerellisten ja pohjoismaisten ravitsemussuositusten kanssa. Vähiten luonnonvaroja kuluttaa kasvisten, eniten punaisen lihan tuotanto. Jos ihmiset noudattaisivat terveyden kannalta laadittuja ravitsemussuosituksia, sillä siis olisi myös suotuisia ympäristövaikutuksia. Tämä näkyy italialaisen Barilla-säätiön laatimista ruokapyramideista. Ne kuvaavat laajojen tutkimusaineistojen pohjalta ruoan ekologista, hiili- ja vesijalanjälkeä eli sitä, kuinka paljon ravinnontuotanto kuluttaa luonnonvaroja ja tuottaa hiilidioksidipäästöjä.

Ristiriitojakin toki on. Kalastuksen haitat ovat säätiön laskelmien mukaan sianlihantuotantoakin pahemmat. Kalalla, etenkin rasvaisella kalalla, on hyviä terveysvaikutuksia, ja sitä suositellaan syötäväksi kaksi kertaa viikossa. Monet kalakannat ovat kuitenkin ylikalastettuja. Oikeutesi eurooppalaisena. The European Union Explained. EU Justice and Consumers. Eurooppalaisuus ja EU (YH4) Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi 1. tammikuuta 1995. Liittymisestä järjestettiin lokakuussa 1994 neuvoa-antava kansanäänestys, jossa 57 prosenttia äänestäjistä oli unionijäsenyyden kannalla. Eduskunta päätti Suomen liittymisestä unionin jäseneksi 18. marraskuuta 1994. Lainsäädäntövalta. EuroparlTV: Etusivu. Euroopan komissio – EU:n toimielinten esittely. Esittelijäksi päässeellä mepillä on valtaa. Aiheeseen on julkaistu jatkojuttu 13.4. kello 18.35: Parlamentin esittelijätehtävien kärjessä onkin Petri Sarvamaa.

Votewatch Europe mittaa meppien aktiivisuutta seuraamalla äänestyksiin osallistumista ja parlamentissa saatuja tehtäviä. Eniten vaikutusvaltaa on mepillä, joka pääsee raportoijaksi eli lain esittelijäksi. Suomalaismepeistä eniten esittelytehtäviä on kerännyt kokoomuksen Sirpa Pietikäinen, jolla niitä on viisi. – Tehtäviä tulee sen mukaan, mikä on oma osaaminen, innostus ja luotettavuus hoitaa asiat kuntoon, Pietikäinen arvioi. Hänen mukaansa esittelijän rooli on tärkeä, koska siinä on pääneuvottelijana kirjoittamassa lakia. . – Sitten pitää etsiä toiset samanmieliset asiassa, ei siellä yksi kukaan ihmeitä saa aikaan. Perussuomalaisten Sampo Terho on ollut esittelijä kolme kertaa. VoteWatch Europen tutkimusjohtaja Doru Frantescu sanoo, että esittelijällä on yleensä oltava asiantuntemusta, oman ryhmänsä tuki ja kyky neuvotellla muiden ryhmien kanssa.

Näin toimii Euroopan komissio. Tietoa EU:sta. Jyrki Kataisesta tulee possujuhlan suomalaisannos - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus. Islam on erottamaton osa Eurooppaa. Mitä David Cameron haki Brysselistä ja mitä hän sai – Britannian EU-sopimus. Britannian pääministerin David Cameronin toivelistalla oli useita asiakohtia. Bosnia-Herzegovina applies to join European Union. Hs.