background preloader

Kleki

Kleki

http://kleki.com/

Psykopaint - Create and paint amazing art from photos Drawing tool Vizuális kultúra A tantárgyi anyagok a NAT és a kerettanterv által meghatározott lényeges célok és elvek megvalósításának, valamint a változások és újszerű tartalmak gyakorlati beépítésének, alkalmazásának érdekében készültek és készülnek. A vizuális nevelés legfőbb célja, hogy hozzásegítse a tanulókat a látható világ jelenségeinek, a vizuális alkotásoknak mélyebb értelmezéséhez és megítéléséhez, környezetünk értő alakításához. A tantárgy így nemcsak a képző- és iparművészet területeinek a feldolgozásával foglalkozik, hanem tartalmai közé emeli a vizuális jelenségek, közlések olyan köznapi formáinak vizsgálatát is, mint a tömegkommunikáció vizuális megjelenései, a legújabb elektronikus médiumokhoz kapcsolódó jelenségek és az épített, alakított környezet.

Sketchfu Forráskritika Míg a heurisztika feltárja a művészettörténet tágabb és szűkebb értelemben vett forrásait, a kritika a nem odavaló - tehát téves vagy hamis - forrásanyag kiszűrését végzi. A forráskritika a műalkotásokkal kapcsolatban gyakran az eredetiség problémájaként jelentkezik. Közismert a tréfás mondás, hogy "Rembrandt 420 képet festett és ebből 800 Amerikában van". Ez a mondás a régebbi korokra méginkább érvényes volt, hiszen még a nagy múzeumok, a híres gyűjtemények is tele voltak hamis, tévesen attribuált, sokszor gyenge művekkel, amelyeket nagy mesterek alkotásainak tekintettek. Az előrelépés a 18.sz-ban történt meg: Bartsch és Nagler rézmetszet- illetve rézkarc-jegyzékei kiszűrték a nem-eredeti műveket és a festmények számára is hasznos alapnak bizonyultak.

Supalogo - create nice logo Cinemagraph, Photoshop ile Nasıl Yapılır? + Konu Cevaplama Paneli Gösterilen Sonuçlar: 1 ile 6 ve 6 6Beğeni A vizuális kultúra tanítása 2001 őszén megjelent az Apáczai Kiadó gondozásában a vizuális kultúra tanításának kiadványa, az Első rajzfüzetem és az Útmutató a tanmenetjavaslattal. A NAT és a kerettanterv alapján elkészült könyveket gazdag kép- és illusztrációs anyag teszi vonzóvá. A gyerekek füzete érdekes, ötletekben gazdag.

A rajz, vizuális kultúra tantárgy helyzete és fejlesztési feladatai A tantárgy helyzete a modernizációs folyamatban A "rajz"-tól a vizuális nevelésig A vizuális művészeti nevelést (amelyet a közoktatásban leginkább a rajz tantárgy volt hivatott megvalósítani) sokáig a "szépre neveléssel" azonosították. Digitális Tankönyvtár Ballér Endre, Golnhofer Erzsébet, Falus Iván, Kotschy Beáta, M. Nádasi Mária, Nahalka István, Petriné Feyér Judit, Réthy Endréné, Szivák Judit, Vámos Ágnes Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. 15. fejezet - A pedagógiai értékelés (GOLNHOFER ERZSÉBET) Tartalom BevezetésAz értékelés fogalma, funkciói és szintjei

Related:  Web ToolstekenenvirginiahollimanPictures Storytelling tools