background preloader

Matildas mattegåta

Matildas mattegåta

http://urplay.se/Produkter/183842-Matildas-mattegata

Related:  MattematematikMatteSoMatematik

Matteorm Matteormar gör det lite roligare att träna grundläggande färdigheter. De olika delarna av ormen har information som hänger ihop. Men hjälp av informationen bygger man ihop hela ormen. På min orm valde jag att träna på dubbelt, hälften, fler, färre.... men man kan i princip träna vad som. Lite större barn kan man låta konstruera egna ormar, som de sedan kan hjälpas åt att pussla ihop. Matematik Med James Nottinghams tankar från boken Utmanande undervisningen snurrande i huvudet började jag detta läsår med ny tjänst, ny skola och ny kommun. Som jag skrivit tidigare så har jag ju jobbat mycket med matriser i åk 1-3 och hade också funderingar hur jag skulle fortsätta det jobbet i åk 4 som jag undervisar i nu. Nu har halva höstterminen gått och var har jag landat? Vi har ju Lgr 11 med alla förmågor, det centrala innehållet och kunskapskraven. Vi har även lärandemål som vi jobbar mot varje vecka. Hur skulle jag då göra detta begripligt för eleverna?

Åk 1 Matematik -handbok Verktygen för bedömning och identifiering av stödbehov är en del av LukiMat-tjänstens material för bedömning av lärandet. Verktygen är utarbetade för bedömning och identifiering av stödbehov i matematik för barn i förskola, årskurs 1 och årskurs 2. Målsättningen är att identifiera de barn som av en eller annan orsak presterar lägre än barn i samma ålder eller samma årskurs, eller de barn som inte når upp till de uppställda målen.

Förskoleburken: Mattelek Jag såg ett roligt tips på en mattelek hos Prekinders. Material klossar tärning med prickar eller siffror Instruktion Turas om att slå tärningen och ta sedan rätt antal klossar. Mattemaskin Det här är den nya mattemaskinen. Hjälp oss att göra den ännu bättre! Rapportera gärna i felformuläret om något inte fungerar som det ska så rättar vi till det. Vi håller på att sätta ihop lista med frågor och svar, bidra gärna med din fråga om det är något du undrar över. Blog Archive Första träffen med Matteklubben, åk 5-6 - Mattebloggen Matteklubben är Uppsala kommuns satsning på begåvade elever i matematik. Jag har äran att förbereda aktiviteterna som vi håller på med och vara en av lärarna. Här på bloggen tänkte jag lägga ut materialet som vi tar upp på träffarna, samt skriva lite om hur lektionen har gått.

Lärmiljö, öppet klassrum, länder, flaggor, bråk och möbler #skolstart helt enkelt. Dagens läraravtryck – Då har det börjat. Läsåret 2014-2015. Jag, min kollega och ytterligare en person ska ha hand om våra 50 tvåor. Hierarkier bland lärare ger negativa effekter i skolan Äntligen kan lärare göra karriär inom sitt yrke! Det utbrister Lärarnas Riksförbund på sin hemsida. Karriärtjänster har blivit ordet för dagen och det är naturligtvis Jan Björklund som initierat den nya modellen. Den innebär att särskilt framstående lärare och lektorer, sådana som är bra på att höja resultaten för sina elever, ska få chansen att göra karriär och tjäna mer än sina kollegor. Under Almedalsveckan fick vi till och med veta att idén ska utvidgas också till vården. Och det är fascinerande att se vilken lukrativ marknad det genast alstras kring dessa idéer. ”Skolcoacherna har fått uppdraget att i höst utbilda 50 förstelärare i Huddinge kommun” kan man exempelvis läsa på Skolcoachernas hemsida.

Minecraft tillsammans på iPad På fritids hos oss spelar vi Minecraft på iPad. Barnen spelar tillsammans – upp till fem stycken kan spela i samma värld. Jag har fått frågan om hur det går till och det ska jag försöka förklara här. Vi har några få och enkla regler: Man måste fråga innan man går in i någons värld.Man får dela med sig hur mycket som helstMan får hjälpas åt hur mycket som helstMan får inte förstöra för någon.Man får inte döda någon.

Related:  annacarin67Problemlösning