background preloader

Databävern: Välkommen till IT-tävlingen Bebras

Databävern: Välkommen till IT-tävlingen Bebras
Related:  Pedagogens matte

Matteklubben Tänkarna - Mattebloggen Matteklubben Tänkarna är en klubb för matteintresserade barn i åk 1-6. Vi har aktiva klubbar i Stockholm och Lund och nu håller vi på att starta upp en klubb i Västerås. Träffarna finns till för barn som vill utveckla sitt matematiska tänkande genom utmaningar samt vill träffa likasinnade. Den matten som tas upp på träffarna ligger oftast utanför skolprogrammet och fokuset ligger istället på att utveckla problemlösnings- och resonemangsförmågan. Träffarna sker 1-2 gånger i månaden och det kostar cirka 150 kr/gång per barn att gå. Vill ni börja på Matteklubben Tänkarna i Västerås? Lämna ett intresseanmälan för ditt barn. Träffarna i Västerås leds av Samia Talbi. Ett av Samias projekt är Matematikverkstaden för föräldrar och barn, som sker i samarbete med ABF. Vill ni börja på Matteklubben Tänkarna i Lund? Du gör intresseanmälan för att delta i Matteklubben Tänkarna i Lund genom att fylla i anmälningsformuläret. Jag bjuder in er via mail när det finns plats! Hur går lektionerna till?

Snilleblixtarna i Sverige Code.org Your browser is not supported. Please upgrade your browser to one of our supported browsers. You can try viewing the page, but expect functionality to be broken. App Lab works best on a desktop or laptop computer with a mouse and keyboard. Game Lab works best on a desktop or laptop computer with a mouse and keyboard. You may experience issues using Web Lab in Private Browsing mode. CS in Algebra curriculum and content is being deprecated.

Lustfylld huvudräkning Genom denna mycket enkla metod, som ni själv enkelt kan göra fler uppgifter till era elever beroende på ålder och ämnesinnehåll. De uppgifter som finns ska ses som inspiration till hur liknande uppgifter kan utformas och på vilket sätt de kan varieras beroende på om det är beräkningarna som är i fokus eller om ni vill träna på matematisk terminologi. Visst är det bra om båda kan göras samtidigt men kanske kan det finnas behov att träna på dem separat för att så småningom komma till övningar där båda görs tillsammans. Detta är en enkel övning som tränar huvudräkning och matematiskt språk. Den kan med fördel användas som gemensam lektionsstart, som kortare övning om du som lärare känner att energin i klassen gått ner eller som en gemensam rolig avslutning på lektionen. Eleverna lägger ifrån sig pennor och miniräknare. Vi brukar göra en variant som vi kallar lätt där vi använder vardagsspråk som lägga till, dela, ta bort och så vidare.

FIRST LEGO League Scandinavia - Forside Webbkurs - skolverket Trouble viewing this page? Go to our diagnostics page to see what's wrong. Truls Matte och NO Man måste kunna skriva och säga tal på högstadiet - det är mycket viktigt! Upp till 1000 behöver man kunna på de lägre årskurserna. Alla uppgifterna kan vara bra för de som lär sig svenska som andra språk. När man håller på med matematik, så använder man nästan alltid bara siffror och skriver inte ut talen med bokstäver. Det är dock viktigt att kunna säga/läsa upp talen. Därför är ska man lära sig skriva talen med bokstäver. När man skriver en check eller annat bankpapper, så skriver man oftast talet både med siffror och med bokstäver för att minska risken för misstag och bedrägerier. I Svenska Skrivregler (Svenska Språknämnden, 1991, s83) rekommenderar de att man ska ha mellanrum mellan orden tusen, miljon, miljard och biljon, men skriver ihop de andra orden, t ex ett tusen trehundrafem. Om man söker på språkregler på internet kan man finna många olika rekommendationer på när man ska och inte ska skriva ihop.

Startsida - Next Up Greppa programmering Lektioner Greppa programmering 1-9 Digitalt Liber Övning 1b - enkla indata I den här övningen får eleverna lära sig grunderna. Från igångsättning till input av händelser, för att sedan kunna skapa mer avancerade appar och program. Eleverna lär sig att ge exakta instruktioner.Spräck såpbubblorna, övning 1b Innehåll:Hur man ger instruktioner som gör att objekt på skärmen förflyttas när du kör din kod. • enkla objektkommandon• hur man ger instruktioner till ett objekt så att det rör sig på skärmen.• hur man ger instruktioner till ett objekt så att det gömmer sig.• hur man lägger till klickhändelser till flera objekt. Block:• komma igång• klickhändelser• röra sig uppåt • gömma

Related: