background preloader

En lärare under ständig utveckling

En lärare under ständig utveckling

https://stellasavvidou.wordpress.com/

Related:  Webbsidor Bra sakerSkolaLärarbloggarpedagogiska bloggarbild

Faktatext – cirkelmodellen Eleverna skriver med stor glädje, vi använder oss utav ASL vilket stöttat eleverna att kunna fokusera mer på texters innehåll och form snarare än det motoriska kravet att forma bokstäver. De har fått skriva olika texter utan att vi gått närmre in på själva textstrukturen. Nu känner jag dock att de är redo att få redskap för att strukturera sitt skrivande. Efter att vi fokuserat på återberättande texter (se inlägg återberättande text) så går vi nu vidare och tittar på faktatexter. Vi följer liknande arbetsstruktur när vi introducerar textgenrer för att den igenkännande faktorn gynnar flertalet elever.

Kamratrespons i åk 1 – Kooperativt Lärande Kooperativt Lärande innebär att eleverna arbetar tillsammans och lär av varandra. De behöver därför få verktyg och tillfällen att träna på hur de kan stötta varandra i lärandet. Ett sätt att göra detta är genom att ge respons utifrån 3F – feedback, feedup och feedforward. Vi har den här veckan introducerat en modell för kamratrespons med vår årskurs 1 och beskriver i detta inlägg hur vi gjorde detta.

Info om hur det fungerar Viktig info för dig som vill vara med och skriva här på bloggenSuperkul att så många har anmält sig och vill skriva på bloggen under året (den 3/1 var det 377 st). För att göra klart din anmälan behöver du gå in via länken som du fått och skriva upp dig på ett datum. Vi kommer att hålla anmälan öppen (även om det är fler än 366) tills alla datum är bokade. Tio topplistor du inte vill vara utan Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om. Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också. I detta inlägg får ni därför en liten hyllning till alla listor som florerar på internet och här har jag samlat tio listor som en geografilärare och SO-lärare verkligen kan ha nytta och glädje av. 1.

Måla dig till en rolig jul GRATIS PRINTS. Tomtar, snögubbar och julklappar. Här är sju julteckningar där barnen får rita sina julfavoriter- samtidigt som de får använda sin fantasi Teckningarna finns att skriva ut gratis längst ner i artikeln. Turas om: Positivt tänkande – Kooperativt Lärande För att elever ska kunna samarbeta på ett fungerande och lärande sätt behöver de få möjlighet att träna på samarbetsfärdigheter. En av dessa är konsten att möta det andra säger på ett positivt sätt. Hur medlemmarna i gruppen bemöter idéer och tankar från andra bestämmer hur mycket eleverna vågar dela med sig. Det är här viktigt att vi hjälper eleverna i hur de kan bemöta varandra på ett sätt som främjar samarbete och ett positivt klimat. Redan under de första dagarna tränade vi på detta med våra elever i årskurs 1.

Ordbilder och läsläxa Just nu arbetar vi med ordbilder. Vi presenterar några nya varje måndag och sedan arbetar eleverna med dessa under veckan. Det finns kuvert med ordbilder och kort med olika motiv. Eleverna bildar meningar och skriver sedan av i sin skrivbok, då lägger de mest energi på att ljuda ordet som finns på bilden. För de elever som ännu upplever ljudandet som kämpigt får mer ork när de ser att de kan fokusera på ett ord åt gången.

Förstelärare bloggar som stöd för det kollegiala lärandet Alla inlägg på Förstelärare bloggar är tänkta att kunna användas i kollegiala samtal och kan också användas som ”mini-lärmoduler”. Kollegialt arbete utifrån ett inlägg på Förstelärare bloggar: Välj ett blogginlägg som Född 2001, Vad är 9/11? – om att utgå från elevers kunskap och ge dem inflytande över planering (del 1 av 2) Veckan efter terrordåden i Paris och Bataclan i november 2015 befinner jag mig i klassrummet. Eleverna minns terrordådet på tidningen Charlie Hebdo 10 månader tidigare och nu har IS slagit till igen. Oron hos många elever är stor. I ett försök att förklara hur allting började nämner jag Al Qaida och terrorattackerna i New York och Pentagon.

Vitsippsskog – Annas instruktionsbok Här kan du hitta en instruktion på en vitsippa. Material: Kraftigare ritpapper el akvarellpapper.Målartejp.Vattenfärg (grön).Ngt att ha vatten i.Svamp.Svart tusch- eller färgpenna. Teckning, måleri, modellering och konstruktion. Månadens konstnär i oktober -16 åk 6 Under oktober månad kommer eleverna i åk 6 att arbete med Sonia Delaunay. Vi kommer att börja med att titta på en PP om Sonias liv samt ett kort Youtube-klipp. Eleverna får ett fakta blad att klistra in i sina konstdagböcker. Jag kommer att visa målningen ”Marknaden Minho” som målades 1916. Den blir bra att ha ett bildanalyssamtal utifrån.

Blogg Flexenheter och SU-grupper Publicerat av Admin, 6 december, 2015 Nu länkar jag till en PDF om Flexenheter och SU-grupper HÄR.

Related: