background preloader

Multix

Multix

http://www.mattesmedjan.se/multix/

Related:  MatematikWebbsidor Bra saker

Instruktioner: Multiplikationsspel – barnenochbjornen Vi har hittat ett jätteroligt multiplikationsspel. Vi tyckte att de andra klasserna också skulle få spela det spelet. För att de ska veta hur man gör skrev vi instruktioner till dem. "En nyhetstidning för barn om barn" Fredagen den 7 april började påsklovet för Marcus, ­Matilda och Agnes, som går i femman på en skola som ­ligger nära Drottninggatan, där terrordådet hände. – Jag var jätteglad, det var fredag, sol och lov. Men sedan ändrades allt så snabbt, säger Agnes. Ewas länkar för lågstadiet Blandat Faktabanken Länkar med frågor och svar inom alla tänkbara ämnen. Fria Nationalencyklopedin Bok om ny metod för att lära sig matte - Eskilstuna Eskilstuna Minnesmästaren Mattias Ribbing från Eskilstuna har tillsammans med matematikern Per Sundin skrivit en bok som handlar om hur man kan lära sig matte på ett nytt sätt. Artikelbilder Författarna Per Sundin och Mattias Ribbing. – Den röda tråden med den här boken är hur man kan förstå mycket snabbare och bättre genom att tänka i bilder, säger Mattias Ribbing. Varför är det bra att tänka i bilder?

Concept Cartoons Concept Cartoons, eller begreppsbubblor, är ett effektivt sätt att få igång diskussioner i klasser kring olika matematiska samband och begrepp. I korthet går det ut på att ett påstående eller en fråga presenteras. Ett antal figurer kommenterar detta eller ger förslag på olika svar. Elevernas uppgift blir att säga huruvida de tror att någon, några eller alla av påståendena eller svaren är rätt eller fel. Genom att inte fråga eleverna direkt vad de tror utan att de ska säga om de tror att ett påstående från någon annan är rätt eller fel så har många elever lättare att bli aktiva i diskussionen.

Häxan Hexagon goes Blåkulla (reblog) Kommer ni ihåg, barn?=) Så var inspelningen klar och konverterade till QR-koder. matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun Uppgift lämplig för åk 2 och 3 Eleverna får 16 ”gräsbitar” var (1*1 dm stora, gröna kartongbitar) och tre kor. De tre korna ska få lite olika hagar. Ko nr 1 får själv bestämma hur hagen ska se ut. Förutom de 16 ”gräsbitarna” kan det finnas extra ytor med t ex en damm eller å inne i hagen. Här gäller det att tänka ”utanför boxen”. Träna på bråk med Låtta Bläckfisk – Annas instruktionsbok Material: Ca 1/3 toarulle.Garn, gärna några olika färger.Kartongbit eller liknande att vira garnet runt, ca 20 cm bred.Sax.Knappar eller ögon.Lim/limpistol. Först tränar vi på att dela upp alla trådarna i två lika stora delar – en del kallas hälften, eller 1/2. När vi sen delar halvorna i två lika delar får vi fjärdedelar, och då kan man skriva 1/4. Fjärdedelarna ska också delas i lika stora delar.

Samarbete vid ett koordinatsystem – Sidekicks på rIKTigt Att arbeta med koordinatsystem i klassrummet brukar alltid vara uppskattat och roligt. I LGR 11 och det centrala innehållet för år 4-6 att undervisningen i matematik ska behandla koordinatsystem och strategier för gradering av koordinataxlar. Det innebär att eleverna ska göra graderingar av koordinataxlar, för att sedan placera ut punkter utifrån information av olika slag. När vi började att med kapitlet som handlar om just detta i vår mattebok, ville jag introducera koordinatsystem på ett annorlunda sätt. Skolbanken Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken Skolbanken innehåller 10 000-tals exempel på planeringar, matriser och samtalsmallar. Den växer dessutom så det knakar.

Resurser matematik - Österåkers kommun (Men detta är ingen länksamling till digitala redskap - sådana finns det gott om...) Digitala verktyg som visats på våra nätverksträffar Sorterat kronologiskt... Turas om: Positivt tänkande – Kooperativt Lärande För att elever ska kunna samarbeta på ett fungerande och lärande sätt behöver de få möjlighet att träna på samarbetsfärdigheter. En av dessa är konsten att möta det andra säger på ett positivt sätt. Hur medlemmarna i gruppen bemöter idéer och tankar från andra bestämmer hur mycket eleverna vågar dela med sig. Det är här viktigt att vi hjälper eleverna i hur de kan bemöta varandra på ett sätt som främjar samarbete och ett positivt klimat. Redan under de första dagarna tränade vi på detta med våra elever i årskurs 1. Vi började med att göra en liten charad.

Sommarpresent: Spela kort i sommar! Sommarpresenten är under tillverkning… Efter mycket kortspelande blir vår present en kortlek tillsammans med spelregler i ett häfte. De kortspel och patienser som vi spelat under året. Det finns också en QR-kod till en liten film där spelet spelas och förklaras så att det ska vara lättare att komma ihåg reglerna och förklara för föräldrarna i sommar. LÄTT ATT LÄRA! Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan.

Related: