background preloader

Clip Art - Backgrounds - Clip Art Frames

http://www.mycutegraphics.com/

Related:  bildWebbsidor Bra sakerylvkarPyssel och sånt

Skisser & Text Så var det fredag igen och helg! Hoppas din vecka varit fin... Min vecka har varit fylld av skisserier. Ett "fruktfat" av tips och idéer från skolans värld grundat i Pedagogiska Planeringar! Efter att ha läst Dylan Wiliams bok nu det sista så blev jag sugen på att bläddra tillbaka i min gamla litteratur och märker att det finns många tankar som hänger ihop med de tankar som jag reflekterade kring när jag läst Att följa lärande. Säkert självklarheter för många men för mig är det viktigt att få sätta egna ord på mina tankar. Samla det jag läst, sett och hört och sammanfatta mina tankar. Slutpoängen i förra inlägget var att kanske fungerar de 5 nyckelstrategierna lika bra på oss lärare, för att höja lärarkvaliteten. Att höja lärarkvaliten var en viktig poäng av Dylans inledning ”vi måste hjälpa de lärare som redan tjänstgör i våra skolor att bli bättre om vi vill säkra vårt framtida ekonomiska välstånd”. Utdrag från mitt förra inlägg:

The Big Five – förmågor The Big Five – de fem viktigaste förågorna i styrdokumenten Analysförmåga Beskriver orsaker och konsekvenser.Föreslå lösningar.Förklara och påvisa samband.Se utifrån och växla mellan olika perspektiv.Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar. Fantasibild - blandade tekniker En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material. Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans.

Bildarkiv - Örebro kommun I Stadsarkivets bildarkiv kan du söka äldre fotografier från Örebro med omgivningar. Ur stadsarkivets många fotosamlingar har nu över 40 000 fotografier gjorts sökbara på webben. Fler fotografier kommer att publiceras allt eftersom. Till bildarkivet Grundskolan, åk 0–3 - Nationalmuseum I menyn till vänster hittar du lärarhandledningar för respektive skolstadium. Handledningarna är målgruppsanpassade och tematiska och innehåller fakta, bilder, tips, idéer och övningar. Du kan använda materialet för att planera egna lektioner i klassrummet. Nytt för VT 2014 Berättande Berättelser, foto och film Skapande och berättande har alltid haft en central roll i skolan. Nu kan finns det en mängd verktyg som gör att eleverna kan göra snygga och proffsiga produktioner. Om de sedan publicerar sina verk kan de nå en större publik än det egna klassrummet, det kan ge en större motivation för skolarbetet. Det blir viktigt på riktigt! Se också Webbpublicering för mer inspiration och tips.

Veckans förmåga Värdegrundande förmåga – Att kunna arbeta tillsammans med andra Värdegrundande förmåga – Att göra sitt bästa vid varje tillfälle Kommunikativ förmåga – Samtala, resonera och diskutera. Procedurförmågan – Veta skillnaden mellan fakta och åsikt. Enkel presentdekoration Inget fint att dekorera presenten med? Så här lätt gör du en "rosett" till presenten. Ta en bit presentpapper (ca 20 x 10 cm, men det spelar inte så stor roll). Vik på mitten på längden och klipp remsor nästan hela vägen upp till kanten. Ta sedan en sax och "krulla" remsorna så som man gör med presentband. Rulla sedan ihop remsan längs den hela kanten.

Related:  Digitala bilder