background preloader

Bildsal

Bildsal

bildsalen | En blogg för bildämnet på Kilafors skola. Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: parafras Att göra parafraser är ett bra sätt att studera bilder. Parafras= Man "härmar" en känd bild eller konstverk och gör om den på sitt sätt, ofta lite humoristiskt. Avbildar man den är det ett plagiat. Många har säkert gjort parafraser på MonaLisa (finns även i denna blogg) och andra kända konstverk. Ingår dessutom i kursplanen för 4-6 : "Reklam- och nyhetsbilder, hur de är utformade och förmedlar budskap." bildsal117 | Låt det bara hända! Grundskolan, åk 4–9 - Nationalmuseum I menyn till vänster hittar du lärarhandledningar för respektive skolstadium. Handledningarna är målgruppsanpassade och tematiska och innehåller fakta, bilder, tips, idéer och övningar. Du kan använda materialet för att planera egna lektioner i klassrummet. Extra bra i klassrummet Här nedan har vi listat några lärarhandledningar som lämpar sig speciellt bra att använda klassrumsbaserat: Se-på-påsen (Förskolan)Sagor och myter (Grundskolan åk 0-3)Se hur det känns (Grundskolan åk 0-3)Porträtt och identitet (Grundskolan åk 4-6)Porträtt och identitet - Alexander Roslin (Grundskolan åk 4-9, Gymnasiet)Omöjliga kroppar (Grundskolan åk 7-9, Gymnasiet)Perspektiv på romantiken (Gymnasiet)Se upp! Du hittar flera lärarhandledningar i vänstermenyn och dessa kan du så klart också använda i undervisningen!

Bildlärarbloggen | This WordPress.com site is the cat’s pajamas En app, en lördagkväll och en ny LPP! I lördagskväll satt jag och lekte med appen Comic Life. Samtidigt var jag stressad över att jag ännu inte hade visat eleverna någon planering över vårt nya arbetsområde ”Forntiden”. Planeringen hade jag som vanligt mest i skallen med idéer och inspiration från NE SKOLA, lärarhandledningen till boken Forntiden, Västerbottens museum – SKOLWEBB och MediaCenter Västerbotten. Och så här är det ofta för mig. Plockar på mig som en liten ekorre av delar här och där, men sedan får jag inte till det där med en vettig planering, Och får jag till en planering, så visar jag den nästan aldrig för eleverna!? Så i lördagskväll. Och vilken respons jag fick! Så nej, jag är inte helt nöjd med min LPP över Forntiden (även om jag har gjort om den utifrån förslagen jag fick), men formatet – seriformatet, det kommer jag att använda mig av igen! 2014-08-11: Eftersom många hittar hit och kollar in min Lpp, så lägger jag upp den senaste jag har gjort, som ska användas i höst.

huginskaparloss | på högstadiet, Freinetskolan Hugin, i och runt ateljén! Jag som driver bloggen heter Majvår (twitter & instagram: @majvar) och är bild- och slöjdlärare på skolan. All inspiration och alla skaparprocesser och bilder är elevernas (om det i Filmer Här kommer jag att samla intressanta filmer som man kan använda sig av i undervisningen eller i fortbildningssyfte. Läsfixarna Susanne Nystedts filmer om olika läsförståelsestrategier: En film som visar hur Reciprocal Teaching kan gå till: Inspirerande filmer gjorda av elever och/eller lärare, från olika skolor runt om i Sverige. Inspirerande filmer med föreläsare/pedagoger/forskare med olika tankar och idéer om undervisning och pedagogik. Synligt Lärande The Classroom Experiment RTi

Bildbloggen DBGY Recensioner av pedagogiska iPad- och Android-appar för barn

Related: