background preloader

Prima Julkalender 2015

Prima Julkalender 2015

https://gleerupsportal.se/primajul/

Related:  SkolaMatematikJulMatematiklänk och boktips

Spela Pokémon- i memoryform GRATIS POKÉMON-MEMORY. Ni behöver faktiskt inte vara uppkopplade för att fånga Pokémons. Överraska barnen och fixa ett Pokémon-memory. Spelkort finns att skriva ut gratis i artikeln. Går ditt liv, som mitt, ut på att fånga Pokémons i tid och otid? Då har jag en liten present till dig: ett Pokémon-memory. Det nationella provet sätter annat än kunskap på prov - SPSM De nationella proven i matematik i årskurs tre är ett tillfälle för skolan att ta reda på vad eleverna kan. Men vissa elever tror att resultatet kan få andra följder. Det visar Anette Baggers avhandling som hon har försvarat vid Umeå universitet. – En del av nioåringarna berättar att de tror att resultatet kan få sociala följder i lärandet och för framtiden. Vissa har fantasier om att de kan tvingas gå om en klass, eller till och med gå ner en årskurs, om deras resultat inte blir tillräckligt bra. De resonerar ganska målande om hur de skulle göra då, att de skulle få en ny lärare, inte skulle kunna sitta med sin kompis, och så vidare.

Virka ett luciatåg - DIY Sweden Fortsätt att virka ihop m två och två tills alla m är slut. Ex1:Varv5:(3fm,öka1) x6=30m. Varv5:Virka1fmivar ochenavde3förstam. Virka sedan 2 fm i nästa m (du ökar 1). Upprepa detta 6 gånger. Addition med tiotalsövergång Idag har vi övat på att räkna addition med tiotalsövergång. Då tränade vi på olika huvudräkningsstrategier. Vi övade även på att räkna med runda tiotal, som 70 + 80 = 150.

Att redovisa kooperativt – Kooperativt Lärande När man arbetar i klasser upp mot 25-30 elever kan redovisningar ta lång tid, även om du låter eleverna arbeta i par eller grupper. Jag upplever ofta att eleverna (särskilt de yngre) inte är tillräckligt uthålliga för att orka lyssna på de sista grupperna. Ibland är det så att man har vissa elever som tycker att det är för jobbigt att redovisa för hela klassen. Måla dig till en rolig jul GRATIS PRINTS. Tomtar, snögubbar och julklappar. Här är sju julteckningar där barnen får rita sina julfavoriter- samtidigt som de får använda sin fantasi Teckningarna finns att skriva ut gratis längst ner i artikeln. Julen är på intågande och snart börjar det pysslas i varenda stuga. Med det i åtanke har jag tagit fram 7 stycken julteckningar där barnen ritar samtidigt som de får lösa små uppgifter.

Synliggöra lärandet i matematikundervisningen Med James Nottinghams tankar från boken Utmanande undervisningen snurrande i huvudet började jag detta läsår med ny tjänst, ny skola och ny kommun. Som jag skrivit tidigare så har jag ju jobbat mycket med matriser i åk 1-3 och hade också funderingar hur jag skulle fortsätta det jobbet i åk 4 som jag undervisar i nu. Nu har halva höstterminen gått och var har jag landat? Papier-maché till jul Du behöver • Lim (och vatten att spä ut med) • Tidningspapper • Tejp • Ev stomme av glasburk och hushållsrulle Om man vill att figuren ska få lite stadga kan man göra en bas av en glasburk och sen ställa i en hushållsrulle. Knöla ihop tidningspapper och forma din figur med tejp. Fortsätt tills du är nöjd.

Related:  Julkalendrarbra länkar