background preloader

Multiplikationssånger – att lära gånger med sånger

Multiplikationssånger – att lära gånger med sånger
Related:  Matematik

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av. Om du har sådana idéer eller andra synpunkter och önskemål som rör IKT-strävorna, hör av dig till Ulrica.Dalhberg@ncm.gu.se Läs mer om IKT-strävorna >>Blå strävor – matematik i många små stegI Blå strävor – matematik i många små steg finns kompletterande lärarmaterial till de aktiviteter som tagits fram för i första hand elever mottagna i särskolans skolformer. Utvecklingsarbetet med blå strävor pågår, därför läggs en del aktiviteter ut i arbetsversioner så att fler lärare får möjlighet att prova och kommentera innan slutversioner sammanställs.

100mattetal.se | Så här tänker vi. Hur tänker du? Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Detta är en sida för Dig, Dina barn eller skolbarn att öva matte, huvudräkning på tid. Du kan göra egna inställningar för att välja vilken typ av tal du vill öva eller välja bland de förinställda. Genom att göra egna inställningar kan man säkert hitta lämpliga övningar för alla åldrar. Du kan öva alla de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division med heltal. Sidan är kanske mest lämpad för att öva gånger (multiplikationstabellen) vilken man lär sig utantill för att där kunna bli riktigt snabb. Jag har även försökt skapa en utskriftsanpassad layout för att man på ett enkelt sätt ska kunna skriva ut sin övning och fylla i den på papper. För att börja, tryck på länken "Öva naturliga tal" och välj något av de förinställda valen eller varför inte göra en egen övning. Lycka till!

Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Math Worksheets | Free Printable Math Worksheets Kreativ matte Om Kreativmatte.se När jag för några år sedan arbetade som matte- och datalärare visade en elev mig sina filmer gjorda i Flash. Jag blev fascinerad av programmet Flash och dess möjligheter och började att göra interaktiva matteövningar i Flash. Jag har nu samlat mina matteövningar på kreativmatte.se, - fria att använda för alla intresserade! Jag var mattelärare för årskurserna 7-9, så de flesta matteövningarna är ursprungligen anpassade till dessa årskurser, men väl användbara även för mellanstadie- och gymnasieelever. Tanken med matteövningarna är att pröva/leka sig fram till fördjupad förståelse för matten. Matteövningarna är inte ordnade i svårighetsgrad, dom läggs upp allteftersom dom blir färdiga. Idéer till nya matteövningarna och synpunkter kring befintliga är mycket välkomna!

Matteboken - Hem Tiokompisar av Digitalt Hjärta AB Automatisera inlärning av tiokompisar Tanken med Tiospelen är att göra matematiken mer lättillgänglig och lustfylld, så att grundläggande kunskaper ska kunna få fäste på ett roligt sätt. Genom att automatisera räknandet i så hög utsträckning som möjligt, blir det lättare för barnet att förstå matematik även senare i livet. Sagt om appen "Den är jätterolig. "Så bra och mina elever(1:or) älskar denna." "Superbra spel! "Det är såå bra när eleverna kan spela tillsammans!!!!" "Förskoleklassen älskar den!" "Mina elever älskar tiokompisar." Brädtian – 1 till 4 spelare Varje spelare har en spelplan med nio rutor, numrerade från ett till nio. Fågeln Pip är en hjälpsam filur och blir det kort spelaren vill att det ska vara. Bomben lägger sig på en av spelarens fyllda rutor och spränger bort ett redan lagt kort, så att spelaren behöver ett nytt. Björnen ger tre kort istället för ett. Monstret är en hungrig soptunna. Tiopyramiden - patiens för en spelare

Matematik på nätet | IT förändrar skolan Nu börjar det finnas en hel del bra matematikresurser på nätet. Och då menar jag inte i huvudsak fakta om matematik eller mer av samma som man kan hitta i boken utan nya sätt att visualisera matematiska samband och begrepp. Datorn och Internet ger helt enkelt nya sätt att lära som bättra kan anpassas efter lässtilar och elevers behov. Dessutom kan man arbeta med hela världen i klassrummet när man har tillgång till Internet. Igår var jag på matematikkväll med Natur och Kultur, där föreläste läraren, forskaren och matematikutvecklaren Mona Rösseland. Till Multi finns det en del webbaserat material på norska, men det kan fungera också i svenska klassrum, pröva gärna bråkräkningen. Ett annat mycket bra exempel på hur man kan använda nätet för att boosta metteundervisningen är Mattecoach på nätet. Det kommer mer om matte- var så säker!

Matematikpapper Här finns kopieringsunderlag som du fritt kan använda i din undervisning. En del lärare skriver ut exakt det som behövs till en lektion, andra gör iordning en pärm med de underlag som kan vara aktuella för ett läsår och placerar pärmen vid kopiatorn. Eleverna kan alltid få arbeta på fina papper som inte är kopia på kopia på kopia … Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Nilsson@ncm.gu.se. Stämmer inte måtten när du skrivit ut? Kontrollera att pdf:en inte skrivs ut med sidskalning. Rutade papperKollegieblocksrutigt papper Obs! PrickpapperPrickpapperPrickpapper 2 cmIsometriskt prickpapperIsometriskt prickpapper 25 mm, avpassat för multilinkkuber TriangelpapperTriangelpapper, småTriangelpapper, mellanTriangelpapper, stora HexagonpapperHexagonpapper, småHexagonpapper, mellanHexagonpapper, stora MultiplikationsmaterialTom multiplikationsruta, två mindreTom multiplikationsruta, en störreTvå ifyllda multiplikationsrutor Rektangelformationer för multiplikation

8:ans tabell 8:ans tabell 1 juni, 2009 15:40 Lär dig sjunga 8:ans tabell. Kategori: Matematik - musik, Musik, Taluppfattning och tals användning Taggar: gångertabeller, multiplikation, musik, tabeller Liknande filmer ABCD-låten 4 år in da house – Tegelbobarn 3:ans tabell FN – Blowing in the wind Läxhjälp – Täljare och nämnare Dancing the whole way home 18 kommentarer Miranda Namirembe Svara Bra jobbat! Kommentera Mattebloggen - Roligare matematik Paper Models of Polyhedra Instruktioner: Multiplikationsspel – barnenochbjornen Vi har hittat ett jätteroligt multiplikationsspel. Vi tyckte att de andra klasserna också skulle få spela det spelet. För att de ska veta hur man gör skrev vi instruktioner till dem. Sen filmade vi instruktioner också så att de verkligen ska förstå. HÄR kan du se filmen. Instruktioner: Multiplikationsspel Vad du behöver: – två tärningar– två färgpennor med olika färg– två personer– ett multiplikationspapperHur du gör: Bestäm vem som ska börja, kanske med hjälp sten, sax, påse eller att man slår tärningen och ser vem som får mest.

Related: