background preloader

Digitala läromedel för grundskolan

Digitala läromedel för grundskolan

http://www.skolplus.se/matematik

Related:  Matematik

bråktal på tallinje 2 word via YouTube Capture. Detta är en film från www.webbmatte.se där du utöver filmer hittar förklaringar och övningar för allt centralt innehåll för åk 6-9 i ämnet matematik. Sajten ...Tallinjen för positiva och negativa tal. MatteSvenne - Procent, decimal och bråkform. Addera och subtrahera bråk med samma nämnare.Fyra räknesätten med bråk . Favorit Matematik! Man ska vara kritisk och granska läromedel! Det har jag varit och gjort länge! Vi har under flera år (ca 12!) arbetat utan lärobok för eleverna vilket varit skönt och mindre stressigt än vad jag kände tidigare. Appen Titan Downloader - spara YouTube-filmer till kamerarullen Det kommer och går många appar som klarar av att ladda ner YouTube-filmer till din iPads kamerarulle. Om du hittar en bra sådan app, så se till att inte avinstallera den, eftersom många försvinner från App Store efter ett tag (troligtvis pga upphovsrättsliga skäl). Tidigare har jag skrivit ett inlägg om appen iGet, men den verkar ha utgått från App Store. I nuläget kan jag istället rekommendera appen Titan Downloader som också klarar av att spara ner YouTube-filmer till din iPads kamerarulle.

Suonline - Jag kan inte logga in, vad gör jag? Kontrollera ditt användarnamn (e-postadress) och lösenord, t.ex. att du har använt stora och små bokstäver rätt. - Hur får jag tillgång till materialet? När du köpt din produkt på Sanoma Utbildnings webbplats registrerar du dig här och kan börja använda tjänsten genom de licensnycklar du tilldelas vid köpet. Dina köpta produkter hittar du i din digitala bokhylla när du loggar in här på suonline.se. - Hur registrerar jag mig? Matematik spel Spel som lär dig siffror och att räkna. Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Matematik. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet.

Mattelektioner Under dagens matematiklektion i åk 4 slog det mig igen, våra miniwhiteboards är troligen det bästa vi någonsin köpt in. Billiga och så bra! Idag använde jag dem till att AKTIVERA ALLA ELEVER under en genomgång om vad räknesättet multiplikation innebär. Jag hade en serie bilder/uppgifter som jag visade på smartboarden och eleverna fick i uppdrag att till varje bild eller uppgift skriva den uträkning de skulle välja att göra för att lösa uppgiften. Medan eleverna tänker och skriver jag jag som lärare lätt SCANNA AV hur det går för alla elever och snabbt ge stöttning där det behövs.

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. Matteportal ett digitalt klassrum MattePortal är en ny webbaserad portal med matematikövningar. MattePortal är i dagsläget gratis, och fri från reklam. Portalen har övningar som motsvarar läroplanen för årskurs 1-6. Jag kan se att dessa övningar skulle passa bra även på årskurs 7-9 för att befästa kunskaper. De högre nivåerna känns svåra för många elever på de lägre årskurserna.

LÄTT ATT LÄRA! Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Decembertävling 2014, adventsgåta 1 - Mattebloggen Varje dag från 1:a till 24:e december publiceras en adventsgåta här på mattebloggen. Testa din problemlösningsförmåga och vinn fina priser! Språkval

Related:  ellen0110