background preloader

Gångertabellen på-5-veckor (1)pdf

Gångertabellen på-5-veckor (1)pdf

http://www.slideshare.net/MatteTommy/gngertabellen-p5veckor-1pdf

Related:  MatteDe fyra räknesätten

Multiplikationstabellen Att behärska multiplikationstabellerna är en basfärdighet som du behöver kunna. Beroende på HUR du vill öva så finns här ett antal verktyg: Spelmiljö: Aliens attack (enkelt spel där du skjuter ner tex 2x2)Math Invaders (tränar även andra räknesätt, mera avancerat)Hoppande Pingviner (multiplayer möjligt)Granny Prix (gamla tanter tävlar i rullstol)Mathman (ät upp monster i din väg, påminner om Pacman)Mathmodels Mangahigh (tränar flera räknesätt, kräver inlogg, får ni av mig vid behov) Vårt skolid är 135268 Lösenord och inlogg är samma. Ni kan låna det jag sa i fredags)Bidmaster och Bidmasters lite Tabellträningsmiljö:

Tiokompisar av Digitalt Hjärta AB Automatisera inlärning av tiokompisar Tanken med Tiospelen är att göra matematiken mer lättillgänglig och lustfylld, så att grundläggande kunskaper ska kunna få fäste på ett roligt sätt. Genom att automatisera räknandet i så hög utsträckning som möjligt, blir det lättare för barnet att förstå matematik även senare i livet. Att kunna sina tiokompisar, det vill säga de ental som i par bildar summan tio, är väsentligt för att fortsätta utveckla sitt matematiska tänkande och så småningom kunna lösa svårare problem.

Matteplaneringar I steg 3 kommer vi att jobba med tid, tabeller och diagram. Lärandemål Du ska kunna… olika enheter för tidräkna med tidskriva datum på olika sättkunna läsa av enkla tabellerkunna läsa av stapeldiagram, linjediagram och cirkeldiagram I steg 2 kommer vi att jobba med multiplikation och division. Räkna huvudräkning multiplikation och divisionFörklara hur multiplikation och division hör ihopMultiplicera med 10, 100 och 1000 8:ans tabell 8:ans tabell 1 juni, 2009 15:40 Lär dig sjunga 8:ans tabell. Kategori: Matematik - musik, Musik, Taluppfattning och tals användning Mattesmedjan Multix är spelet för dig som vill lära dig multiplikationstabellen på ett enkelt och rofyllt sätt. Varför vänta? Spela Multix nu! Varför ska jag använda Multix? Matematik med alla sinnen med Numicon laborationslåda Engagerad i matematik Grundskola kampanj Kampanjer Liber Numicon är en laborationslåda som hjälper barn att förstå tal, antal och talrelationer. Det är ett multisensoriskt material med en arbetsgång som har visat sig mycket framgångsrik för elever med speciella behov. Barnen upptäcker att siffror och tal inte förekommer slumpmässigt, utan att de är en del av ett högt organiserat system. Ett rikt material, med uppföljning! Aktiviteterna, som finns på 30 illustrerade kort, hjälper barnen att lära sig färger, former, mönster, antal, ordningstal, platsvärde, addition och subtraktion.

Grafräknare.se - Din grafräknare online! Välkommen till Grafräknare.se OBS, grafräknaren visas inte just nu då din skärm är för liten. Den här sidan tillhandahåller en enkel grafritande räknare. Babakus är en app för personer med dyskalkyli Babakus är den första appen i världen som är specialdesignad för dyskalkyliker. Appen är både en träningsmetod och en räknare. Dyskalkyli handlar om matematiksvårigheter. ”Dyskalkyli är när man har specifika räknesvårigheter som inte har sin grund i en allmänt svag begåvning eller bristande skolgång. Ungefär 20-25 % av skoleleverna får av olika orsaker svårigheter i sin matematikinlärning och cirka fem procent av Sveriges befolkning beräknas ha stora räknesvårigheter”. Appen Babakus är en visuell räknare för de fyra räknesätten.

Jalusimetoden - Lexikon Lexikon Multiplikation är en matematisk operation som definieras på ett sätt men kan utföras på flera olika sätt. Multplikation av två heltal definieras som upprepad addition. T.ex. betyder "3 multiplicerat med 4" att man ska addera 3+3+3+3. Vi lyfter tillsammans I torsdags när vi arbetade med multiplikationstabellernas mönster kom Emil till insikt om en viktig sak! En grupp har matte hela förmiddagen. Då brukar vi ha olika stationer där vi tränar på olika saker.

Related: