background preloader

Angela Lee Duckworth: The key to success? Grit

Angela Lee Duckworth: The key to success? Grit

http://www.ted.com/talks/angela_lee_duckworth_the_key_to_success_grit

Related:  skolashort films and video lessonsEmotional & social developmentSaved for later 3

Vad har hänt med elevens inre driv? »Kan barnen säga nej om de inte vill? Hur tvingar man dom?« Roliga mattegåtor » Mattebloggen Korstal 2015 Korstal 2015 Fyll i precis som ett vanligt korsord (men endast med siffror). Obs! Inga tal börjar med noll. Vågrätt: 1. ”Tv-serien gör att vi längtar till engelskan” Den populära tv-serien ”Glee” ligger till grund för ­undervisningen i engelska i klass 9B i Djurö skola. Serien är ironisk och sarkastisk — men det ligger så mycket mer under ytan, menar eleverna Amanda Bladh och Alexander Larsson. På Djurö skola på Värmdö utanför Stockholm använder läraren Jennifer Österman sig av den amerikanska tv-serien ”Glee” i undervisningen.

Grit = SISU = Uthållighet = Framgång - Kvartssamtal.se Filmen och övningen som eleverna gör i denna video är inte särskilt märkvärdigt. Det är många lärare i Sverige som jobbar med elevernas sociala utveckling. Om det är något som är nytt är det att forskningen tycks poängtera ”grit” eller ”sisus” betydelse för att lyckas i skolan och i livet. Ladda ner Tal i farten — LukiMat Starta Tal i farten Starta Tal i farten direkt genom att klicka på länken nedan. Då laddas installationsprogrammet upp som sparar och installerar den nyaste versionen av spelet på din dator. Efter installationen är det inte längre nödvändigt med internetuppkoppling. Men om datorn är uppkoppad till internet kontrollerar spelet automatiskt om det finns nyare versioner av spelet och uppdateringar i så fall. Uppdaterad version 2.3.7 (16.11.2011)

12 – Utvecklingssamtal Avsnitt 12 av Skolsverige handlar om utvecklingssamtalet. Denna administrativa puckel i lärares arbetsbörda som också mycket väl kan vara det kraftigaste verktyget vi har i strävan att göra skolan bra, lärorik och meningsfull för alla elever i våra klassrum. Hur gör vi dem bättre? Praktiskt prov i geometri Som avslutning på ett arbetsområde i geometri fick mina elever ett praktiskt test. Testet utmynnade i att eleverna gjort egna bokmärken. Såhär såg vårt test ut, men man kan utforma testet så att man får med de moment man själv arbetat med. Innan testet fick eleverna förse sig med penna, suddi, sax, linjal, lim, enfärgat papper, mönstrat papper och en bit rött papper. Som lärare behöver man ha en lamineringsapparat samt garn/snören.

Fira FN-dagen i skolan! I år firar FN 70 år! Vill du uppmärksamma FN-dagen i din klass? Här kan du hitta årets skolmaterial och tävling. Skolmaterial FN-dagen 2015 Fira FN-dagen och FN 70 år med Svenska FN-förbundet! Detta skolmaterial innehåller berättelser om barn i världen som påverkas av FN:s arbete, samt fakta, diskussionsfrågor och övningar. Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Detta är en sida för Dig, Dina barn eller skolbarn att öva matte, huvudräkning på tid. Du kan göra egna inställningar för att välja vilken typ av tal du vill öva eller välja bland de förinställda. Genom att göra egna inställningar kan man säkert hitta lämpliga övningar för alla åldrar. Du kan öva alla de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division med heltal. De naturliga talen är ju en begränsning till de positiva heltalen inklusive noll. Sidan är kanske mest lämpad för att öva gånger (multiplikationstabellen) vilken man lär sig utantill för att där kunna bli riktigt snabb.

AnPassBar Här kommer en beskrivning av en del av förbyggande stödinsatser som jag utarbetat och använt i flera år. "Ögat" är en del av flera av mig kallade motivationshöjande metoder. Det som hjälper elever att förhålla sig till skolsituationen samt för att använda energi till lärande. Symbolen Ögat är både ett redskap och ett förhållningssätt gällande utvecklande och upprätthållande av sociala färdigheter, hur man förhåller sig till varandra och i agerandet att följa skolans regler samt som konsekvensredskap då regler av olika anledningar inte följs. Det är också ett stöd i att skapa och bevara arbetsro för elever.

Morfis kod Det var otroligt länge sedan jag skrev något här. Det har tagit mycket tid, ork och energi att arbeta med den klass som jag har just nu, prioritering varit ett måste. Vill berätta om vårt grupparbete i matte som jag kallar Morfis. Jag har gjort det i två omgångar nu, förra året med de som är femmor nu och med min nuvarande fyror. Vi börjar lite innan jul med att kolla på UR:s program som heter Morfis kod. Vi är anslutna till sli.se och de filmerna ligger där.

Så kan du få ordning på elever Fråga: Det är ett par elever i min klass som ofta stör under lektionerna. De avbryter sina klasskamrater och mig, de kan inte sitta still och de har svårt att lyssna när någon annan pratar. Det tar otroligt mycket tid från lektionerna.

Related: