background preloader

Sebran - gratis program för barn

Sebran - gratis program för barn
Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna. Programmet är dessutom gratis! Följande övningar ingår Hur många? Räkna hur många av ett föremål som visas på skärmen). Addition, Subtraktion och Multiplikation Lös enkla matematiska problem) Välj rätt bild. Programmet kan köras på Windows 2000, XP, Vista och Windows 7. Sebran kan köras på mer än 30 olika språk, bland annat afrikaans, bretonska, danska, estniska, engelska, finska, franska, italienska, katalanska, kroatiska, norska, rumänska, polska, portugisiska, spanska, svenska, turkiska och tyska. Om du har problem med att fonterna inte installeras korrekt vid installaionen av Sebran, kan du ladda ner fonterna här och installera dem manuellt. Nytt 2011-04-04: Sebrans installationsprogram har uppdaterats för att fungera bättre med Windows 7 och Windows Vista. Nytt 2006-08-29: Ny version av Sebran (1.45) som kan köras på ungerska och litauiska.

Online-aktiviteter och spel i matematik Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal. Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!) Mult tränar också detta, och KunskapsstjärnanNegativa tal med voltmeter Add like mad Räknespel (Varning, beroendeframkallande...)Kungens tiokompisarNumber twins, hitta kombinationerna som blir 1 till 15 (talpar)15-pusselSikta och skjut, gruppera och få ihop par som blir 1-15, bra för att träna uppdelning av tal Jätteroligt Crazy taxi , krocka med alla tal som är multiplar till 2, 10 osv, hoppa över eller sväng undan för alla andraFingris - träna tiokompisarna

Datorprogram Tal i farten Tal i farten är ett datorspel som utvecklar barnets färdigheter i att förstå tallinjen, sambandet mellan antal och siffersymbol, samt additions- och subtraktionsstrategier. I Tal i farten – mappen hittar du instruktioner för hur du spela spelet och hur du ladda ner spelet på din dator. I samma mapp hittar du även forskningsbaserad information om vilken inverkan spelet har haft på finska förskolebarns matematikfärdigheter. Tal i farten – spelets instruktionerHur får jag Tal i farten spelet? SpelEtt-Matematik SpelEtt-Matematik är ett datorspel som är huvudsakligen tänkt för de barn i förskola och nybörjarundervisning som har bristande lärandeberedskap i matematik och som upplever lärandet i matematik som mycket utmanande. Neure Neure är en internetbaserad inlärningsmiljön som är avsedd för att undersöka, kartlägga och habilitera inlärningssvårigheter.

Spel som tränar hjärnan Spel som tränar hjärnan Matematik spel Spel som lär dig siffror och att räkna. Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Multiplikation 0 av 45 nivåer klara • Siffror• Multiplikation• Huvudräkning Träna multiplikation med detta spel. Klockan 0 av 17 nivåer klara • Analoga klockan• Siffror Träna analog klocka. Minecraftmatte 0 av 6 nivåer klara • Multiplikation• Division• Subtraktion• Läsfrågor Räkna med Minecraft! Digitala klockan 0 av 12 nivåer klara • Digitala klockan• Siffror Träna den digital klockan med 24 timmar. Tal i bråkform 0 av 5 nivåer klara Här tränar du på tal i bråkform. Bråk - träna och jämför 0 av 4 nivåer klara • Bråk• Hälften• Fjärdedel Här kan du träna på bråk genom att känna igen t.ex. halvor, fjärdedelar och tredjedelar. Räkna pengar 0 av 76 nivåer klara • Pengar• Räkna• Huvudräkning Titta på mynten och sedlarna och räkna ihop summan. Addition 0 av 35 nivåer klara • Siffror• Addition• Huvudräkning Träna addition på olika nivåer.

Penningborg Träna multiplikationstabellen Här kan du träna på multiplikationstabellen i ett pedagogiskt mattespel på nätet. Alla som gått i skolan vet hur jobbig det kan vara att lära sig multiplikationstabellen. Men det kan göras roligare. Därför skapade jag detta mattespel så att elever på ett enklare sätt kan träna på multiplikationstabellen på nätet. Matte kan vara kul om man lär sig det på rätt sätt och som till exempel genom att öva på roliga spel. Tips när du ska räkna multiplikation Tänk på att multiplikation är kommutativ, det innebär att ordningen som du multiplicerar två tal saknar betydelse. Gångertabellen Att träna multiplikation på internet kan hjälpa elever att snabbare lära sig gångertabellen. Träna på nätet Det finns många bra sidor att träna multiplikationstabellen online på. Fusklapp för multiplikationstabellen Har du råkat glömma någon av svaren i multiplikationstabellen 1-10, så hittar du en liten fusklapp nedan för att friska upp minnet.

Related: