background preloader

Kunskapsstjärnan - Matematik

Kunskapsstjärnan - Matematik

http://www.kunskapsstjarnan.se/matematik.php

Related:  Matte

Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Detta är en sida för Dig, Dina barn eller skolbarn att öva matte, huvudräkning på tid. Du kan göra egna inställningar för att välja vilken typ av tal du vill öva eller välja bland de förinställda. Genom att göra egna inställningar kan man säkert hitta lämpliga övningar för alla åldrar. Du kan öva alla de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division med heltal. Fira 100 dagar i skolan! I USA är det vanligt att man firar 100 dagar i skolan. Jag tycker det är en härlig tradition och ger möjlighet att stärka elevernas resa, utvärdera, reflektera kring deras arbete hittills och jobba tematiskt. Dessutom behövs ofta lite fest såhär i slutet av vintern, eller hur!? 100 dagar har man oftast gått i mitten av februari, ni får räkna er fram till ert datum själva!

Njutafilms » Hur jag började hata matte Finns det någon mening med att lära sig matte i skolan? Har man verkligen nytta av det i sitt vardagliga liv? Och varför är det så tråkigt? Det här är frågor som filmskaparen Olivier Peyon bestämt sig för att äntligen få svar på. Genom att besöka några av vår tids stora matematikhjärnor, som Fields Medal-vinnaren Cedric Villani, hedgefond-gurun James Simons och franska historikern Jean Dhombres, undersöker han grundligt detta tungviktsämne för att hitta och förstå den egentliga meningen med matematik. Kims matteprov - feedback på ett annorlunda sätt Ett matteprov ses ofta som ett traditionellt summativt sätt att bedöma elevernas kunskaper. Som lärare vill man gärna att det skulle ha en formativ sida, att eleverna skulle använda det rättade provet till att få feedback, lära sig av misstagen och ta med sig de nya insikterna till nästa moment. Tyvärr är inte så lätt att få med eleverna när det gäller den saken. Det blir mest fokus på svart eller vitt, rätt eller fel. För att komma till rätta med det fick mina elever i årskurs 9 rätta Kims prov.

Pythagoras Quest Kvalificeringstävling Tävlingen görs ute på respektive skola under vecka 4. Tävlingsmaterial skickas till ansvarig lärare i god tid. Provet består av flervalsfrågor och rättas efter rättningsmall av respektive ansvarig lärare och skickas därefter till ansvarig på arrangerande gymnasieskola. Final De bästa lagen går vidare till distriktsfinal, detta meddelas under vecka 7. Välkommen till LÄTT ATT LÄRA! Har haft mycket att göra. En del länkar är döda och jag tänker nu jobba med att uppdatera varje sida. En sida i taget. Snart ska hemsidan fungera som vanligt igen. Maila mig gärna tips om någon länk har dött. Mattelänkar för elever Sidor Mattelänkar för elever Tips på mattesidor för barn i förskolan. musen, tiotusen. Tips på mattesidor för elever från F-klass - 6:an.

Polyedrar + M = matte + UR Verkligheten är tredimensionell. Den består av saker vi kan ta i och iaktta, saker som är konkreta. Fördelen med att arbeta med sådana föremål, utöver att de är verkliga, är att de tvingar barn att tänka på flera saker samtidigt. Förutom längden och bredden, även höjden. Och inte bara en yta, utan flera ytor i kombination. 10 fakta du antagligen inte visste om pi – 10fakta.se Vi kan aldrig riktigt mäta omkretsen eller arean av en cirkel, eftersom vi aldrig riktigt vet värdet av pi. Pi är ett irrationellt tal, vilket innebär att dess siffror går på för evigt i en till synes slumpmässig sekvens. Om du inte fått nog av pi i skolan kan du här ta del av tio fakta som du gissningsvis inte redan kände till. 01) I Star Trek-avsnittet “Wolf in the Fold” lurar och besegrar Spock den onda datorn genom att säga till honom att räkna upp den sista siffran i pi.

Related: