background preloader

Where Children Sleep photographs from around the world

Where Children Sleep photographs from around the world

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2595808/Sleeping-rubbish-surrounded-guns-poster-Chairman-Mao-Photographs-world-children-slumber.html

Related:  ann2berspeakingSOSOlänk och boktips

Speed Chatting – pratigt, roligt och lärorikt. Nu tänker jag bjuda på ett lektionsupplägg som eleverna gillar och som brukar vara mycket lyckat. Det handlar om speed chatting. Ja, det låter nästan som speed dating och det är nästan vad det är. Jag möblerar salen så att det blir ett eller två långbord beroende på hur salen ser ut och hur många elever det är i klassen. Muntlig övning - beskriva bilden - Lektionsbanken.se - Lärare inspirerar lärare Sidan du försöker nå kräver att du är medlem i Lektionsbanken. Logga in Du åtar dig ingenting och det kostar inget. Bli medlem i Lektionsbanken

105-åriga Agnes: Ingenting var bättre förr Agnes Sandqvist har längre perspektiv på livet och samhället än de flesta. Vid 105 år fyllda har hon sett fattig-Sverige förändras – mest till det bättre. Det var stort, ljust och modernt och hon trivdes från första stund. Köket var praktiskt med mintgröna luckor och fönster mot den lummiga gården. När Agnes Sandqvist flyttade in den nybyggda trerummaren i Häggvik sommaren 1950 var det för att stanna. Framtidens skola Författare: adam rylander Datum: 12 mars 2014 Ämnen: Ma/No/Teknik, Teknik, SV/SO, Historia, Samhällskunskap År: Grundskola år 3–6 Lektionstyp: häfte Beskrivning Ett häfte där eleverna ska bygga på en historia som reflekterar över framtid, dåtid och nutid. Pratbubblorna i lila kan var bra att antingen ta upp i klassrummet eller ha ett häfte som eleverna kna skriva ner svaren i, alt. diskutera i grupp.

Här kommer kungen: Vad är pengar? Pengar är ju en självklarhet, eller? Kungen tror att pengar bara är mynt och sedlar men får lära sig att det kan vara så mycket mer. Han får sin värld omskakad och tvingas samla kottar och ta av sig byxorna för att få köpa glass. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Kan du skillnaden på de och dem? Nyheter Efter att ha sett det här klippet kan du. De såg dem eller dem såg de? Brukar du också trilla dit och skriva fel lite för ofta när det kommer till de och dem? LÄS MER: Folkpartiet vill satsa på stavning efter eget stavningshaveriDet här klippet, av universitetslektorn Maia Andréasson vid Göteborgs universitet, från augusti i fjol förklarar så pedagogiskt att ingen inte kan förstå. Och här är delar av redaktionens bästa tips: 1.

Fonetik med iPad och dator I veckan har mina 9or för första gången fått möta fonetisk skrift. Vissa lärare arbetar väldigt mycket med det, själv berör jag det knappt alls i varken tyska eller engelska. När jag undervisade i franska lade jag mer energi på det av den enkla anledningen att stavningen och uttalet skiljer sig så markant åt i franska språket. De här skillnaderna mellan uttal och skrift finns ju också i engelskan, men då eleverna hör så mycket engelska i sin vardag blir behovet inte lika tydligt.

Vi i världen Bibeln är ett viktigt ord! Skriver man synagoga med stor bokstav? Heter det heliga bok eller helig bok? Vi tränger djupare in i texten om judendomen tillsammans i små grupper. Vi markerar nyckelord, skriver in dem i SO-boken och skriver sedan egna meningar. Vi jämför berättelserna i olika religioner. Tidsbegrepp och tidslinjer - Nicklas Mörk När elever går på mellanstadiet kommer de snabbt i kontakt med tidslinjer av olika slag i undervisningen. Lärare ritar tidslinjer på tavlan eller i digitala presentationer, läromedel strukturerar innehållet för eleverna med illustrationer av tidslinjer och så vidare. Något man bör komma ihåg i sammanhanget är att alla elever inte är helt säkra på klockan när de börjar mellanstadiet. Begrepp om tid är överhuvudtaget en intressant faktor som lärare i historia (och andra ämnen) bör fundera över. I kunskapskraven för historia i åk 3 står det att eleven ska kunna “i viss utsträckning använda tidslinjer och några olika tidsbegrepp för att ange händelser i tid”. Vad det egentligen innebär och vad ställer det för krav på undervisningen för att eleverna ska uppnå kravet är en viktig fråga att reflektera över.

Jag lovar att inte berätta mer för lärarna, för de kan inte göra mer ... Åsikter. Jag är fjorton år och går i skolan i Lund. Här kommer mina löften till #minskola: Jag lovar att försöka fortsätta att gå till skolan trots att mitt liv där är ett helvete varje dag. Jag lovar att försöka stå ut med att alla tjejer hatar mig trots att jag aldrig har gjort dem något.

Simon och Sophie av Emma Granholm ::: v 36 ::: Veckans läsmål: sid 48 1. Introduktion av boken 2. Veckans skrivuppgift: Miljö och personerLäs s 5-49Skapa ett dokument på datorn som heter Simon och Sophie.Här ska du skriva alla nedanstående uppgifter om boken. Busenkelt och kul! Ett busenkelt sätt att kombinera humor och att tala på målspråket är att använda sig av Mr Bean. Det finns hur många avsnitt som helst på Youtube. En av våra favoriter är Mr Bean at the cinema.

Related: