background preloader

UNHCR - Mot alla odds - Välj språk

UNHCR - Mot alla odds - Välj språk

Minecraft NAZCA - Climate action Häxprocesserna - Skolbok Från Skolbok (Lämplig för mellanstadiet) Den tid då främst kvinnor avrättades utpekade som häxor är ganska kort i vår historia, men det är ett av de främsta bevisen på hur samhället aktivt förtryckt och varit elakt mot just kvinnor. För att inte något liknande skall hända igen är det viktigt att uppmärksamma det. Forntiden Oden offrar sig själv i jakt på kunskap om trolldom. Häxor har omnämnts i alla tider. Kristendomen När sedan kristendomen kom var det speciellt ett citat i gamla testamentet man tittade på: ”En trollkvinna skall du inte låta leva” 2 mos 22:18 Trollkvinna är ett sätt att kalla en kvinna som är trolldomskunnig. När började man att jaga häxor? Man har inte jagat häxor i någon större känd omfattning i Europa förrän från 1200-talets början. Det tog ändå över 100 år innan de första häxdomstolarna bildades, och de var inte särskilt många ändå förrän påven Innocentus VIII år 1484 gav författarna till boken ”Häxhammaren” i uppdrag att utrota häxeriet i Tyskland. När var det som värst?

Bästa sidorna för naturljud Noisli Här på Noisli kan du lyssna på olika naturljud. Använd det grundläggande grafiska gränssnittet för att manipulera de olika ljuden. Du kan använda ljuden i berättelser m.m. Ambient Mixer Prova Ambient Mixer för en mer komplex version av ett liknande koncept. Lyssna på avslappnande musik, omgivande atmosfär, häpnadsväckande ljudeffekter och oändliga ljudloopar.

Compare Sweden To Syria With its 17,951,639 people, Syria is the 60th largest country in the world by population. It is the 89th largest country in the world by area with 185,180 square kilometers. Following World War I, France acquired a mandate over the northern portion of the former Ottoman Empire province of Syria. The French administered the area as Syria until granting it independence in 1946. Languages spoken: Arabic (official), Kurdish, Armenian, Aramaic, Circassian (widely understood); French, English (somewhat understood)

Penningborg Commons:Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska musee... Shortcut: COM:LSH Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet (LSH) bildar tillsammans en myndighet vars uppgift är att bevara och berätta om vårt kulturarv. Myndigheten ska utifrån museernas samlingar utveckla och förmedla kunskap om och upplevelser av kulturarvet och därigenom ge perspektiv på samhällsutvecklingen. Livrustkammaren: År 1628 bestämde Gustav II Adolf att de kläder som han hade använt i fälttåg i Polen skulle bevaras ”uthi Rust-Cammaren till en evig åminnelse”. Bidraget[edit] Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet arbetar för att göra samlingarna så tillgängliga som möjliga, bland annat genom att enbart använda fria licenser på sitt bildmaterial. Men det är inte bara antalet bilder som är anmärkningsvärt utan framför allt att bilderna sätts in i ett sammanhang. Bidraget är ett resultat av ett nära samarbete med Wikimedia Sverige baserat på de svenska centralmuseerna och Wikimedia Sveriges avsiktsförklaring. [1] Bakgrund[edit]

Spara musik till din iPad, gratis och lätt Spara musik till din iPad är nu möjligt tack vare Karl Malberts fina arbete. Det var en sorg för många av oss när Multimediabyrån lades ner och Karls melodier och loopar försvann. Nu har han återuppstått i Malberts melodier. Länk till sidan här: Det är en webbresurs men fungerar för iPads om du laddar ner till exempel MyMedia (gratisapp) som kan spara filerna. Musiken är fri att ladda ned och använda för all form av icke-kommersiell verksamhet. Nu har alltså musikarkivet, tillsammans med lite nya tillskott, återuppstått! All fantastisk musik är skapad av Karl Malbert Använder du iPads finns två appar du kan ladda ner och testa först i en Lite-version för att se om du gillar dem (vilket jag tror) och då ladda ner en fullversion. Paint Music är en app för iPad där du enkelt kan skapa din egen filmmusik genom att ”måla” med fingret på skärmen. Musikmattan är en app för iOS med vilken du enkelt kan skapa musik med en viss tidslängd. Relaterat Större musikutbud i iMovie I "Allmänt"

TV: Så kan SO-lärare arbeta digitalt om barns rättigheter Lotta Karlsson, lärare i samhällskunskap, berättar om en spännande digital resa hennes gymnasieklass gjort. På elevernas initiativ använde de egna filmer, appar och Twitter för att visa att de bryr sig om barns rättigheter världen över. Tillsammans med sina elever på Östergårdsskolan i Halmstad jobbade Lotta Karlsson (@frokenflipp på Twitter) med geografi och människors olika förutsättningar. Med frågeställningen "varför ska vi bry oss" tog eleverna egna initiativ till att digitalt visa hur de gör det, istället för att bara skriva en text. . Filmen är inspelad på SETT-mässan 2015. Fler kollegiala tips från SETT-mässan Ladda upp ditt eget tips på Lärarkanalen Resultatet av Östergårdsskolan projekt:

Related: