background preloader

Kreativ matte

http://www.kreativmatte.se/

Related:  MatematikPedagogens matte

Matematikpapper De kopieringsunderlag du finner här kan du fritt använda i din undervisning. Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Trygg@ncm.gu.se. För beskrivningar och förslag på hur matematikpapper kan användas, se Matematikpapper i undervisningen >>Nytt! Konkret och kreativ NO Laborativ Ma-NO Hem Här hittar du tips som kan göra din matematikundervisng mer laborativ. Bollen del 1/2 Bollen del 2/2 Instruktioner: Multiplikationsspel – barnenochbjornen Vi har hittat ett jätteroligt multiplikationsspel. Vi tyckte att de andra klasserna också skulle få spela det spelet. För att de ska veta hur man gör skrev vi instruktioner till dem.

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. Bok om ny metod för att lära sig matte - Eskilstuna Eskilstuna Minnesmästaren Mattias Ribbing från Eskilstuna har tillsammans med matematikern Per Sundin skrivit en bok som handlar om hur man kan lära sig matte på ett nytt sätt. Artikelbilder Författarna Per Sundin och Mattias Ribbing. – Den röda tråden med den här boken är hur man kan förstå mycket snabbare och bättre genom att tänka i bilder, säger Mattias Ribbing. Varför är det bra att tänka i bilder?

Problemlösningstips och strategier. Vill tipsa om två bra problemlösningspapper från Lektion.se. Mycket bra uppgifter som var precis lagom svåra för mina elever och där vi hade användning av våra problemlösningsstrategier och kunskaper som vi samlat ihop på mattelektionerna. Jag har ändrat pekfingret från att förstå till att berätta. Concept Cartoons Concept Cartoons, eller begreppsbubblor, är ett effektivt sätt att få igång diskussioner i klasser kring olika matematiska samband och begrepp. I korthet går det ut på att ett påstående eller en fråga presenteras. Ett antal figurer kommenterar detta eller ger förslag på olika svar. Elevernas uppgift blir att säga huruvida de tror att någon, några eller alla av påståendena eller svaren är rätt eller fel. Genom att inte fråga eleverna direkt vad de tror utan att de ska säga om de tror att ett påstående från någon annan är rätt eller fel så har många elever lättare att bli aktiva i diskussionen.

Modern formativ bedömning i matteundervisningen « Erefalks lyckliga lärarliv Hur effektiviserar vi lektionerna, förbättrar vi våra elevers kunskaper, gör lektionerna mer lustfyllda och höjer måluppfyllelsen, utan att för den skull tillsätta mer resurser? Låt mig förklara! 1.Dagens kom igång Häxan Hexagon goes Blåkulla (reblog) Kommer ni ihåg, barn?=) Så var inspelningen klar och konverterade till QR-koder. Truls Matte och NO Man måste kunna skriva och säga tal på högstadiet - det är mycket viktigt! Upp till 1000 behöver man kunna på de lägre årskurserna. Alla uppgifterna kan vara bra för de som lär sig svenska som andra språk. När man håller på med matematik, så använder man nästan alltid bara siffror och skriver inte ut talen med bokstäver.

Träna på bråk med Låtta Bläckfisk – Annas instruktionsbok Material: Ca 1/3 toarulle.Garn, gärna några olika färger.Kartongbit eller liknande att vira garnet runt, ca 20 cm bred.Sax.Knappar eller ögon.Lim/limpistol. Först tränar vi på att dela upp alla trådarna i två lika stora delar – en del kallas hälften, eller 1/2. När vi sen delar halvorna i två lika delar får vi fjärdedelar, och då kan man skriva 1/4. Fjärdedelarna ska också delas i lika stora delar. Matteklubben Tänkarna - Mattebloggen Matteklubben Tänkarna är en klubb för matteintresserade barn i åk 1-6. Vi har aktiva klubbar i Stockholm och Lund och nu håller vi på att starta upp en klubb i Västerås. Träffarna finns till för barn som vill utveckla sitt matematiska tänkande genom utmaningar samt vill träffa likasinnade. Den matten som tas upp på träffarna ligger oftast utanför skolprogrammet och fokuset ligger istället på att utveckla problemlösnings- och resonemangsförmågan. Det är jag, Valentina Chapovalova, som förbereder alla lektionerna. Alla klubbledarna är lokala problemlösningskunniga matematiker eller matematikstuderande.

Samarbete vid ett koordinatsystem – Sidekicks på rIKTigt Att arbeta med koordinatsystem i klassrummet brukar alltid vara uppskattat och roligt. I LGR 11 och det centrala innehållet för år 4-6 att undervisningen i matematik ska behandla koordinatsystem och strategier för gradering av koordinataxlar. Det innebär att eleverna ska göra graderingar av koordinataxlar, för att sedan placera ut punkter utifrån information av olika slag. När vi började att med kapitlet som handlar om just detta i vår mattebok, ville jag introducera koordinatsystem på ett annorlunda sätt.

Related: