background preloader

Skapa QR-kod enkelt här!

Skapa QR-kod enkelt här!

http://www.skapaqrkod.se/

Related:  chrsal6422QrkodlenaanderssonCreate, How to...TIDNINGSARTIKLAR OCH BLOGGINLÄGG

10 lekar som lyfter midsommarfesten 1. Skottkärrerace Det par som snabbast tar sig från punkt A till punkt B och tillbaka igen vinner. Terminsslut med QR-koder Så var det dags för terminens sista lektion. Eleverna vill inte sitta inne längre. Jag vill inte kämpa med att få deras uppmärksamhet. Alla vill ut i solskenet. Jag vill ha en ordentlig utvärdering. Jag vill att de ska använda engelskan även sista lektionen.

De första människorna hi: Jordbrukets omvandling och dess konsekvenser för människor.Vad begreppen förändring, likheter och skillnader, kronologi, orsak och konsekvens,källor och tolkning betyder och hur de används i historiska sammanhang.Den stora folkökningen samt dess orsaker konsekvenser för olika människor och grupper. re: Begreppen religion och livsåskådningVad religioner och andra livsåskådningar kan betyda för människors identitet, livsstil och grupptillhörighetMoraliska frågor som rör flickors och pojkars identiteter och roller. sv

Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt! Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden. Sju punkter för att få pojkar att läsa! LitteraturMagazinet Debatt Barn gör som deras föräldrar gör! För att få barn att läsa måste deras föräldrar och andra vuxna börja läsa. "Ställ inte krav på barn och ungdomar och deras läsning som du inte kan leva upp till själv."

Lindas nyttiga fröknäcke Knaprigt knäckebröd proppat med nyttiga, fiberrika frön. Älskade fröknäcke! Lika gott till frukost som tilltugg till förerinken på festen. Eller som snacks framför tv:n på lördagskvällen. Fröna är fullproppade med nyttiga fibrer, mineraler och vitaminer. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock. QR-koder och sagor Gjorde i ordning ett par QR-koder i morse med sagor – Läsa med en saga som finns på Utbildningsradion, med tillhörande bild på aktuell bok. Tog med mig dessa ut på en av förskolorna jag handleder och responsen från både pedagoger och barn var positiv. Pedagogerna ville genast repetera hur man gör så att de kan fortsätta göra egna Qr-koder.

Richard av Gloucester/Richard III Richard, hertig av Gloucester Född den 2 oktober 1452 i Fotheringhay Castle och yngre bror till Edward IV. Under hela Edwards regeringstid, i med och motgångar framstod Richard, hertigen av Gloucester som en obrottsligt lojal undersåte och bror. Efter Edwards bortgång fanns dock inte ett spår av denna lojalitet kvar. Som resultat har Gloucester i egenskap av Richard III blivit en av historiens mest demoniserade kungar, och detta inte helt oförskyllt.

Adventskalender 2013 - Thinglink Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper. I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Ömsesidig undervisning för ökad läsförståelse Det är en sen eftermiddag i slutet av höstterminen och ett tjugotal lärare har samlats i Susanne Kristensens klassrum på Munkhätteskolan för ett sista tillfälle att förkovra sig i och bli inspirerade till att använda sig av RU – reciprok undervisning*. RU som också kan kallas för RT- reciprocal teaching handlar om ömsesidig undervisning för ökad läsförståelse. Eleverna lär av varandra med läraren som modell. Kurstillfället ligger helt rätt i tiden.

Struktur: Lyssna och skriv – Kooperativt Lärande I skolan möter eleverna hela tiden texter att bearbeta och ta in. Vi som lärare försöker ofta variera textbearbetningen för att hjälpa eleverna att ta in kunskaperna på bästa sätt. Med strukturen Lyssna och skriv får eleverna träna på att ta till sig innehållet i en text på ett djupare plan då de inte bara lyssnar på texten utan även processar den. Strukturen går att använda med olika sorters texter i olika ämnen. Dela in en text i 3-4 delar med 3-5 nyckelmeningar i varje avsnitt. Dela in eleverna i grupper om 3-4.

Related: