background preloader

Bästa webbsajterna för att skapa animerade GIF-bilder

Bästa webbsajterna för att skapa animerade GIF-bilder

Bästa glosor-verktygen Quizlet Skapa egna övningar eller använda de som redan finns. Det går också att lägga till bilder och ljud om man betalar 25 dollar/år. Glosor.eu Glosor.eu hjälper dig att plugga dina glosor på ett roligt sätt! Glosor.se Sveriges största webbtjänst för inlärning av Glosor. Låter eleverna höra hur glosorna uttalas med hjälp av talsyntes. Studystack Först väljer du ett ämne som du vill träna på. Cram Här finns det möjlighet att skapa egna flashcards och spela dem på webbsidan eller mobilen. ExamTime ExamTime är en gratis webbtjänst som gör det möjligt för studenter och lärare att underlätta inlärningsprocessen genom att skapa och dela med sig av Flashcards, anteckningar och tankekartor.ApparBitsboard: Färdiga "paket" med tex flashcards (sök svenska)

ImageCodr.org Bästa online-samarbetsverktygen (krävs ej registrering) Ett webb-whiteboard. Gå in på sidan och börja skriva eller rita. Bjud in andra att samarbeta med dig. Twiddla Twiddla är en snygg och enkel webbaserad tjänst där du kan rita, lägga in bilder och skriva texter direkt på nätet. Padlet Padlet är en sajt som låter dig skapa en interaktiv anslagstavla. TitanPad och Meetingwords TitanPad och Meetingwords låter många personer arbeta med ett och samma dokument.Två eller fler personer kan sitta på olika datorer på olika platser och skriver på ett och samma dokument.

Photovisi - Photo Collage Maker Bästa webbsidorna för Ämnet Teknik Teknik tillsammans Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Teknikspanarna Teknik har aldrig varit roligare! Teknikspanarna är Teknikföretagens satsning för elever och lärare i årskurs 4-6. Problemlösarna ett konkret lektionsmaterial till teknikundervisningen "Problemlösarna är ett konkret lektionsmaterial till teknikundervisningen. Teknikens historia Hur tekniken har förändrat vårt liv (på engelska) Algodoo Algodoo ett grafikprogram där man kan rita objekt som kan få olika fysikaliska egenskaper. "Om du vill prova ett nytt sätt att lära dig fysik, teknik och naturens lagar då ska du testa Algodoo. Teknik och Natur Webbportalen innehåller resurser med stöd för lärare i förskola och grundskola F-6 vid undervisning i naturvetenskap och teknik. Hemmets tekniska system Tekniska system i hemmet: Programmering Appar

Fotoskolan - plåta som proffsen Vi har tagit hjälp av erkänt duktiga tidnings-, reklam- och frilansfotografer för att producera överskådliga lektioner i olika teman. Varje lektion består av fem snabba tips med tillhörande exempelbilder och kommentarer. Vi bjuder även in dig som läsare att lämna tips och fördjupning till varje lektion, vilket gör att fotoskolan även vänder sig till lite mer avancerade fotografer. För nybörjaren är det många knepiga uttryck och termer som kanske avskräcker och ställer till det. Vi har därför gjort en liten ordlista där Svenska Dagbladets fotografer förklarar begrepp såsom bländare, slutare, skärpedjup, m.fl. Vi vill självklart också se om fotoskolan förbättrar våra besökares bilder och har därför en fototävling till varje lektion/tema. Klicka i vänsterspalten för att ta första steget till bättre bilder.

Digitala post-it-lappar Groupzap Du kan skapa en whiteboard online och bjuda in andra. Precis som på en vanlig whiteboard kan man rita och klistra lappar. Linoit Här kan man enkelt lägga in post-it-lappar. Droptask "Det finns många verktyg som kan skapa att-göra listor och bevaka dina deadlines men DropTask presenterar alla dina uppgifter tydligt och väldigt intuitivt. Trello "Nyligen blev jag introducerad för Trello, ett slags digital anslagstavla till vilken man kan lägga upp kom ihåg-kort. Padlet Padlet är en sajt som låter dig skapa en interaktiv anslagstavla. Pinterest – en anslagstavla med bilder När jag har tråkigt eller vill inspireras, men vill ha något annat än googles länkar, då går jag till Pinterest. Det är som en anslagstavla med bilder. Jag kan följa olika kategorier och andras anslagstavlor och jag kan skapa egna. Bilderna är direktlänkar till sidorna de finns på, så du lätt kan fortsätta och läsa mer om du vill. Här är har jag gjort några ”boards” som förslag på hur man skulle kunna använda Pinterest i undervisningen. Antingen gör du som lärare en board som eleverna kan utgå från, eller så låter du eleverna skapa egna boards och sedan kommentera muntligt eller skriftligt. Denna anslagstavla gjorde jag inför ett test i verb där elever skulle hitta så många verb som möjligt och skriva en mening på spanska. Den här anslagstavlan lekte jag fram igår, mina mentorselever i stylist13 läser om olika stilepoker och de skulle kunna göra egna boards eller inspireras av denna.

Gör eleverna till Unga Reportrar! Vad betyder ett hållbart samhälle för unga idag? "Unga Reportrar är Håll Sverige Rents skolprogram som ger högstadie- och gymnasieelever en unik möjlighet att undersöka olika hållbarhetsfrågor och producera egna reportage om dem – skrivna eller i digital form. Några av klassens reportage kommer att publiceras i Unga Reportrars nättidning och spridas i Håll Sverige Rents många nätverk."Anmäl din klassNär du anmäler din klass får du: Gratis Jul- och Nyårs-bilder CC julbilder Freepik Här hittar du fantastiska bilder, ikoner m.m. Kaboompics Albumarium Knyckenilluku Gratis illustrationer från svenska illustratörer

Alla hjärtans dag-aktiviteter Du kan göra egna hjärtan med hjälp av Paint. Festisite En kul sajt kan där du skriver in dina egen ord (dikt, berättelse) och sedan omvandlar det till en hjärtformad figur! Word Hearts Den här Word Hearts webbplatsen kan du ändra färg på teckensnittet, byta teckensnitt, bakgrundsfärg och använda dina egna ord för att fylla i ett hjärta. Word Mosaic Gör ett eget kort med Buncee Färglägga bilder ACME Heart Maker och Candt hearts Gör dina egna hjärtan! Sudoku Alla Hjärtans Dag på andra språk Hjärtan som finns i naturen

Ta fram era VR-glassögon Här kan du utforska fler än 1.000 museum och gallerier världen över och besöka kända platser som Buckingham Palace, Taj Mahal och Guggenheim-museet. Buckingham Palace Expedition Washingtons Museum of Natural History Lourves online-turer Fundació Mapfre i Barcelona Blank Spot Project Läs mer: Ta fram era VR-glasögon Här kan du utforska fler än 1.000 museum och gallerier världen över och besöka kända platser som Buckingham Palace, Taj Mahal och Guggenheim-museet. Buckingham Palace Expedition Washingtons Museum of Natural History Lourves online-turer Fundació Mapfre i Barcelona Blank Spot Project Läs mer:

Related: