background preloader

Digitala hjälpmedel

Facebook Twitter

Ullis skolsida. Digital Tools. Tidslinjer.

IKT

Web Tools for Teachers by Type. Whiteboard.fi - Online whiteboard for teachers and classrooms. Skapa QR-kod enkelt här! Instruktionsfilmer. IKT-skafferiet. 32 Ways to Use Google Apps in Your Classroom. A New Fantastic Bloom's Taxonomy Wheel for iPad Apps. March 21, 2014 Today while I was browsing through my Twitter feeds I came across this fabulous Bloom's Taxonomy wheel of apps shared by Anthony.

A New Fantastic Bloom's Taxonomy Wheel for iPad Apps

If you still recall, some previous versions of this wheel have already been featured here in Bloom's Taxonomy for Teachers section . As you can see, the wheel outlines a wide variety of verbs and activities related to each thinking level of Blooms taxonomy coupled with iPad apps that go with it. These apps are supposed to help teachers and students better cultivate these different thinking levels in their use of iPad apps. And because the the visual is not hyperlinked, I went ahead and provided the links for each of these apps in the lists below. Enjoy Create Evaluate Annalyse Apply Remember/understand This wheel is originally discovered on the website of Paul Hopkin's education consultancy site mmiweb.org.uk adopted by Allan Carrington. Apps for Classrooms. iPad Studiecirkel. Internetguider. Lite om begrepp i allmänhet och om begreppet flippat klassrum i synnerhet. I diskursen kring skolan florerar massor av begrepp som vi alla har vårt unika förhållande till, och som dessutom kan bli värdeladdade utifrån hur vi definierar dem och hur vi känner inför dem.

Lite om begrepp i allmänhet och om begreppet flippat klassrum i synnerhet

Begrepp som klassrum, läromedel, raster och läxor är för många självklara när man pratar skola. Sedan har vi nya begrepp som uppkommit under senare år och som ofta används som om det vore självklart vad de står för; och som dessutom ofta behandlas som om de självklart ska ha en positiv laddning. Här har vi begrepp som en-till-en, omdefinierat lärande, The Big Five och flippat klassrum. Jag har tidigare skrivit om en-till-en-begreppet, Jan Svärdhagen har ifrågasatt begreppet omdefinierat lärande och Joel Rudnert har ifrågasatt The big five. Jag kommer i det här inlägget att uttrycka mina funderingar kring begreppet flippat klassrum.

Det är viktigt att vi tänker till kring hur vi organiserar skolarbetet för att optimera utveckling och lärande. Här är ett exempel på användandet av Google Sites. Beautiful web-based timeline software. EDpuzzle. Plusitkristianstad. Smart Board Ideas « Helping to make Interactive Whiteboards Easier for everyone. Digitala läromedel för grundskolan. Nybörjarguide ~ Kilskrift. Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra!

Nybörjarguide ~ Kilskrift

Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Men vad är det egentligen? Jag intervjuades av Ålands Radio när jag var där och föreläste. Dessutom har jag med i radioprogrammet Skolministeriet när det handlade om det flippade klassrummet. Här kommer Aaron Sams och Jonathan Bergmanns föreläsning från BETT 2013. Här är ett blogg inlägg som heter The Flipped Classroom Guide for Teachers.Flippat London - del 2 Sen föreslår jag att du gå vidare med att titta igenom en del länkar: Den första är Salman Khans föreläsning på TED från 2011. Så nu har du ett begrepp om vad Flippa klassrummet innebär. Men om du nu står på steget"Hur gör jag det? ". Blogga Det finns flera blogghotell, men jag rekommenderar att du använder Blogger, Wordpress eller Moobis.

Roliga besöksräknare har du här och i form av en jordglob här. TextReadSpeaker - Gör så att dina blogläsare kan få texten uppläst.Blogbooker - gör din blogg till en bok. Om upphovsrätt. Tänk om de bara skulle lämna in till mig - vad lönlöst! Johan Andersson och Linda Söderlind arbetar med blogg som verktyg med sina elever i årskurs 1 på Sportfiskeakademin i Forshaga.

Tänk om de bara skulle lämna in till mig - vad lönlöst!

Det är ett yrkesprogram baserat på naturbruksprogrammet och många elever har valt linjen för att de är intresserade av sportfiske i första hand och teoretiska ämnen i andra hand. Genom att jobba med en blogg som handlar om fiske använder de elevernas specialintresse även i svenska och engelska. Linda Söderlind försöker utnyttja de digitala verktygens pedagogiska möjligheter, mer än att bara använda vid redovisning. - En Ipad är så mycket mer än en modernare OH, säger hon. Elever föreslår arbete – Jag har en grej jag skulle vilja göra och lägga ut på bloggen, får Johan Andersson höra då och då. Den största fördelen är att alla vill vara med, säger Linda Söderlind. I bloggen Hooked on english publicerar eleverna till exempel How to-filmer, instruktionsfilmer på engelska om olika sorts fiske. Spela in, fundera, spela in igen.

Om bilder och rättigheter. Bild copyright locked av Irish Typepad CC BY NC ND Nu är det flera lärare och elever som är igång och bloggar.

Om bilder och rättigheter

Det blir mycket roligare med bilder men det gäller att följa de lagar som gäller om upphovsrätt. Här visar jag hur du kan hitta bilder och ange rätt källa.