background preloader

Edpuzzle

https://edpuzzle.com/

Related:  osorteratmedinexFlippatIKTdigitala hjälpmedel

Viktigt att "reparera" för att höja eleverna Lina Axelsson Kihlbom är grundskolechef i Haninge kommun och en av de 14 ledamöterna som sitter i Skolkommissionen. Det var som rektor på Ronnaskolan i Södertälje, där nästan alla elever har utländsk bakgrund, som hon blev uppmärksammad efter att ha lyckats vända skolans resultat. Hon drev igenom ett antal radikala lösningar och ökade andelen elever med behörighet att söka till yrkesförberedande program på gymnasiet från 56 procent till 75 procent. Under Almedalsveckan i Visby träffade Lina Axelsson Kihlbom Centerpartiets utbildningspolitiska talesperson Ulrika Carlsson för ett samtal om resultaten i den svenska skolan. – Skolan är enormt viktig för mig, den är på liv och död, och det är oerhört viktigt hur jag bedriver skola, säger Lina Axelsson Kihlbom.

Läslov och berättande DN idag 27/10 hade en riktigt läcker annonssida för Läslovet. Bra förslag, bra bilder och bra texter. För några dagar sedan skrev jag om den fantastiska Läslovs-bilagan som fanns instucken i Metro (21-23/10). Jag ser nu att den finns att ladda ner. Länken är: Läslovs-bilagan (du hittar den på sidorna 34-37). Veckans nyhetsbrev från ILA, International Literacy Association, föreslår att vi ska berätta historier i höstmörkret.

Videokurs - Grunderna i att videoredigera Filip Pilthammar och Josefina Sahlin Lär dig från början Att filma är superkul och genom videoredigering syr du ihop dina videoklipp till en färdig film. Den här kursen hjälper dig igång. Du lär dig hur du ska tänka för att skapa en snygg och intressant berättelse genom att sätta samma video, ljud och text. Hur långa ska videoklippen vara, vilken ordning ska de ha och redigerar du ljudet på bästa sätt?

Lite om begrepp i allmänhet och om begreppet flippat klassrum i synnerhet I diskursen kring skolan florerar massor av begrepp som vi alla har vårt unika förhållande till, och som dessutom kan bli värdeladdade utifrån hur vi definierar dem och hur vi känner inför dem. Begrepp som klassrum, läromedel, raster och läxor är för många självklara när man pratar skola. Sedan har vi nya begrepp som uppkommit under senare år och som ofta används som om det vore självklart vad de står för; och som dessutom ofta behandlas som om de självklart ska ha en positiv laddning.

Start - Bedömningsportalen Kartläggningen i Steg 1 ger skolan en bild av elevens språk, tidigare skolgång, intressen och förväntningar utifrån elevens och vårdnadshavarens egna uppfattningar och beskrivningar.​ Ladda ner materialet Lärarhandledning (pdf) Lyssna Tre tips till dig som undervisar nyanlända elever Att vara flexibel och se till var eleven befinner kunskapsmässigt sig när hen kommer till Sverige. Det är Åsa Sebelius bästa tips till lärare som arbetar med nyanlända elever. Åsa Sebelius på Grimstaskolan i Vällingby arbetar huvudsakligen med nybörjarundervisning för nyanlända elever och flerspråkiga elever. Hon undervisar alltså elever med vitt skilda bakgrunder och erfarenheter. – Detta innebär att du inte kan utgå från en given mall. Det gäller att vara flexibel och se till var eleven befinner sig när den kommer till Sverige.

Att skriva filmmanus Film är ju fantastiskt roligt. Kul att spela in, roligt att titta på…. men ganska krävande att skriva manus. För att resultatet ska bli riktigt bra kan eleverna skriva Storyboards, men det är svårt och mycket tidskrävande. Dessutom är min erfarenhet att eleverna ändå gör ändringar och improvisationer när de väl filmar. Men ska filmen bli bra förutsätter det att manuset bygger på en trovärdig och genomförbar historia. Niornas filmarbete detta läsår startade redan i höstas då eleverna skrev en novell. Flipped educational movement (FEM) - Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, IPKL, Göteborgs universitet I de pågående diskussionerna kring hur IT används i skolan pekas vissa problem och pedagogiska brister ut. Sverige ligger i toppen inom EU när det gäller tillgång till teknik men under medel när det gäller teknikanvändning och lärares kompetensutveckling, vilket bekräftar tidigare forskning. Återigen kan vi konstatera att tillgång till IT inte räcker för att skolutveckling ska ske. En viktig slutsats är också att skolans IT-användning har präglats av initiativ där lärare haft små möjligheter till inflytande. Det är också i ljuset av detta som de framväxande rörelserna av lärarinitierade, internetbaserade diskussioner kring IT och skolutveckling blir särskilt intressanta. Dessa rörelser sker på sociala medier både internationellt och nationellt och engagerar lärare utanför den formella skolorganisationen.

Nybörjarguide ~ Kilskrift Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra! Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. GR Utbildning <h1>Denna sida behöver javascript för att fungera</h1><p>Din webbläsare saknar stöd för javascript, eller också har det inaktiverats. SLI.SE fungerar inte utan javascript. Ämne (KDB) 47 träffar Cinebox, 2016, Från 5 år, 5 min, Film V5977-6 Vad behövs för att kunna ta sig fram i en stad?

Related:  Digitala verktygfilm bildspelstipscarolinestandarcamillastridVerktygannaporsmyrEngelskaIKTDigitala verktyg i undervisningenBra program