background preloader

Malberts melodier

Malberts melodier

https://www.malbertsmelodier.se/

Related:  MusikIKT tipsBlandade sidor med länkar och tipsMIKIKT

Låt h vara h i musiken - Kultur & Nöje Sedan många århundraden finns en väletablerad terminologi inom musiken. Grundläggande är stamtonernas namn (de toner som spelas på pianots vita tangenter). På svenska heter de som bekant c, d, e, f, g, a och h, medan sänkt h heter b. Mashup + Agilt = Hur jag rullar Mashup + Agilt = Hur jag rullar Då jag läst om hur andra jobbar och vilka tjänster och verktyg de använder i sitt dagliga arbete, tänkte jag visa lite på hur jag jobbar. Kanske finns det en eller två därute som vill nörda ner sig i olika sätt att ”masha” tjänster och kanske, kanske, kanske få med sig nått på köpet… Jag kommer utgå från arbetet med mLabs och mer specifikt, som ett exempel, arbetet med Bookis, där vi är en liten skara människor, med begränsad tid och ingen gemensam fysisk plats att samlas på. Dock jobbar jag själv utifrån samma principer och tjänster oavsett jobb. Fyra huvudwebbtjänster kommer att presenteras – HipChat, Pivotal Tracker, Evernote och Zapier, som ligger till grund för ett lättrörligt (agilt) sätt att jobba.

20 reflektioner om undervisningen ur elevperspektiv Den här veckan har jag följt elever på högstadiet under två heldagar. En dag följde jag en klass och en annan dag följde jag en annan klass. De lektioner där eleverna har haft eget arbete har jag gjort samma uppgifter som eleverna gjort (i de ämnen där detta varit möjligt – jag har inte gjort det på språkvalslektioner där jag inte kunnat språket eleverna läst). Historiska dagar i april Publicerad: 04 april 2016 Det här lektionsförslaget utgår från Nordiska museets sajt om högtider och bemärkelsedagar i april. Vi börjar med första april och avslutar med Valborgsmässoafton. Däremellan finns flera dagar som eleverna säkert upplever som både spännande och annorlunda. Förklara och berätta! iktsidan firar 3 år och delar med sig av sina favorittips och trix för iPads! Tänk att det redan gått 3 år sedan jag startade iktsidan. Tänk så mycket som hänt, tänk så mycket jag lärt mig och tänk så mycket jag har fått förmånen att dela med mig av. Jag tror fortfarande på mina ledord: Lust, motivation och lärande!

Garageband, manual för nybörjare Nu finns ännu en manual för nybörjare med bilder och enkla beskrivningar, denna gång Garageband. Klicka på bilden för att läsa eller ladda ner:) Du finner min manual för iMovie i samma serie här: Relaterat iMoviemanual för nybörjare Logopeden i skolan: Instruktionsfilm: Gratis talsyntes till webbläsaren Google Chrome I webbläsaren Google Chrome finns det möjlighet att installera olika tillägg som hittas i Chrome Web Store. Det finns t ex tillägg med talsyntes så att du kan få alla dina webbsidor upplästa med Googles svenska talsyntes. Ett sådant tillägg är iSpeech. Det finns även flera andra, så det är bara att prova sig fram. Det enda du behöver är webbläsaren Google Chrome som laddas ner utan kostnad.

Vad betyder värdeorden? Rubriken inleder med hur man kan tolka värdeorden. Värdeorden är de fetstilade orden i läroplanen som uttrycker på vilken nivå ett kunskapskrav nåtts, t ex enkelt, utvecklat, välutvecklat och det är där bedömningen utgår ifrån. För att hjälpa till att bedöma värdeorden används det som kallas bedömningsaspekter (här finns mer information från Pedagog Värmland om ämnet) men De kallas även för språkliga uttrycksformer i Skolverkets skrift Få syn på språket. Anna Kaya skriver om språkliga uttrycksformer här och här. Om du vill läsa mer om bedömningsaspekterna rekommenderar jag även denna skrift Bedömningsaspekter.

Related:  musikMusik, pod och annat ljudMusikMusik