background preloader

70 Million by Hold Your Horses !

70 Million by Hold Your Horses !

http://vimeo.com/9752986

Related:  Musikbildtweets

"Musik är bättre för hälsan än idrott" Musik är hjärnans bästa vän - den öppnar upp igenslammade nervbanor och gör en beredd att ta emot andra utmaningar. Det säger vetenskapsjournalisten och musikredaktören Minna Lindgren som härom kvällen föreläste i Vasa. Föreläsningens rubrik "Musik är bättre för hälsan än idrott" är inte menad som en provokation. Den har bas i neurologisk forskning, säger Lindgren. - Under de senaste 15-20 åren har man i Jyväskylä och Helsingfors undersökt vad som händer i hjärnan då man spelar eller sjunger. Därifrån kan man allvarligt säga att musik är mycket mera hälsosam än idrott, säger hon. Lucka 12 av 24 – Dela som du lär När jag var 16 år gammal lovade jag min mamma (lärare i spanska och engelska) att jag aldrig skulle sitta under helgerna med högar av arbete att rätta. Jag var inte helt säker på att jag skulle bli lärare, samtidigt som jag inte heller vågade lova att jag inte skulle vilja undervisa. Sedan Lgr11 satt i kraft i Sverige har jag sett hur mina elever har väldigt svårt med att uppnå de allra högsta nivåerna inom följande kunskapskraven:

Chameleon Pen Marker till färgläggning Populära produkter i underkategorierna Deluxe Set 22 st Chameleon Pen Marker999 kr Cardstock Bazzill - Smoothies - Coconut Swirl5 kr Primary Tones Set 5-pack Chameleon Pen Marker269 kr Pastel Tones Set 5-pack Chameleon Pen Marker269 kr Cool Tones Set 5-pack Chameleon Pen Marker269 kr Chameleon Pen Marker - Crimson Red59 kr Chameleon Pen Colorless Blender49 kr Chameleon Pen Marker - Deep Black59 kr Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva På SETT visade jag i LR:s monter hur jag dels använder Canva men även hur du själv kan göra en Canva. Om du vill ta del av hur jag organiserat Canvorna utifrån förmågorna i mitt klassrum kan du kika här. Canva är en webbsida där du kan skapa posters eller bilder för t ex din undervisning, för blogginlägg eller inbjudningar.

Digitala verktyg gör bildundervisningen häftigare På Lillholmsskolan i Vårberg arbetar Sten Carnevall som förstelärare i bild. Sten är en av skolans eldsjälar och driver flertalet projekt både inom bildundervisningen och i andra delar av skolverksamheten. Sten är inte intresserad av digitala verktyg för deras egen skull utan brinner för bilduttryck och att skapa upplevelser. Genom att blanda klassisk bildundervisning med digitala verktyg kan man skapa nya starkare uttryck och en extra dimension i bildspråket.

Ett klassiskt experiment – Nyheter nöje sport Reportage & Nöje Kan man gå från hiphoplyssnare utan koll på Mozart till klassiskt-fantast på en vecka? Reporter Sandra Eriksson tog sig an utmaningen med hjälp av musik­journalisten Nicholas Ringskog Ferrada-Noli. Redan någon vecka innan dagen jag stämt träff med Nicholas börjar jag lyssna, som en mjukstart. Men på gymmet blir jag bara stressad, likaså på morgonbussen till jobbet. Garageband, manual för nybörjare Nu finns ännu en manual för nybörjare med bilder och enkla beskrivningar, denna gång Garageband. Klicka på bilden för att läsa eller ladda ner:) Du finner min manual för iMovie i samma serie här: Relaterat NEWI » GÖR EN ”APPIKON” TILL DIN HEMSIDA Flera har undrat hur man gör för att få en egen appikon, angående det tidigare inlägget Newi som ”app”. Det är väldigt enkelt att få sin hemsida på hemskärmen, men finns det ingen kod som hänvisar till en ikonbild gör telefonen automatiskt en bild av sidan som besöks, inte speciellt snyggt. Det är dock enkelt att lösa! Steg 1. Gör designen på din ikon (förslagsvis i Photoshop eller Illustrator) För att vara säker på att din ikon ska funka på alla Smartphones/surfplattor är det bäst att spara två bilder med olika storlekar, (114×144) & (57×57). De flesta modeller använder sig av 144×144 medans tex Iphone 3GS behöver den mindre bilden.

Upphovsrättsguide om musik Guiden reder ut vad som gäller när ni vill använda andras musik i undervisning och i skolarbete. Guiden gäller alla skolformer. DSC07522 from Warren B CC (by,sa)* När du och dina elever skriver sångtexter och komponerar musik bestämmer ni själva vad ni ska göra med era egna verk. Lek loss med färg och sten – 19 roliga pysselidéer I hobbyaffärer eller färgaffärer hittar du färg som fungerar bra till stenmålning. Fråga om hjälp om du är osäker. 1. Hela familjen Sten Källa

Metakognitivförmåga och bild – ” tänkte inte på det…” Hur irriterande är det inte när man skrivit ett halvt blogginlägg och sparat det i utkast… Sen finns det inte där. Då är det bara att göra om och göra rätt! Här kommer det fjärde inlägget om ”De fem förmågorna i teori och praktik – Boken om The Big 5″ jag ska försöka att fundera över den metakognitiva förmågan. Låt h vara h i musiken - Kultur & Nöje Sedan många århundraden finns en väletablerad terminologi inom musiken. Grundläggande är stamtonernas namn (de toner som spelas på pianots vita tangenter). På svenska heter de som bekant c, d, e, f, g, a och h, medan sänkt h heter b. Men många musikelever har på senare tid fått felaktig information. Deras lärare har tutat i dem att det skulle vara tonen h som heter "B" på svenska. För några år sedan, när detta misstag började göras, kunde man inte tro att bruket skulle bli så utbrett.

FÄRDIGA QR-SÅNGER – PEDAGOG INSPIRATION I tidigare inlägg visade jag hur man steg för steg skapade sagor med QR-koder och precis på samma sätt så kan man skapa QR-sånger. Beskrivningen för hur man gör hittar du HÄR. Med digitala sång kort så kan vi stimulera och utmana barnens språk- och kommunikationsutveckling på ett roligt och meningsfullt sätt och där vi pedagoger kan fånga deras intresse för musik, dans och rörelse, med ett verktyg som bjuder in till lärande. 47 historiska bilder som kommer få dig att tänka till. Nr 17 ger verkligen perspektiv på livet. Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? I Delbarts Community kan vem som helst posta sina listor, favoritklipp & andra roliga saker!

Related: