background preloader

Musikrum Rickard

Musikrum Rickard

Pers musiksidor - Pers musiksidor Lärandematriser – att ge elever chansen att förstå – Johan Alm | Musiklärarportalen.se Skolinspektionens rapport (Är du med på noterna) och svensk pedagogikforskning konstaterar att elever ofta inte alls förstår vad de ska kunna eller vad de bedöms efter, inte minst i ämnet musik. Kunskapskrav i pedagogiska planeringar (LPP) gör eleverna sällan klokare, om nu någon elev skulle få för sig att läsa dem. Lektioner fylls med aktiviteter, men utan att eleverna på allvar vet varför och vad som är målen. Frågar man elever kommer osäkra förslag som: plugga mycket, få många poäng på proven, räcka upp handen. Jag har 25 års erfarenhet som musik- och svensklärare och började för 6-7 år sedan utveckla det jag kallar lärandematriser. När jag var med och skrev bedömningsstödet för åk 9 i musik, upplevde jag direkt ett behov av att strukturera upp alla kunskapskrav på ett överskådligare sätt än vad läroplanen gör. Men lärandematriser är inte bara tydliga, lättförståeliga mål att bygga undervisningen på. Klicka på länk för att se matrisen i ett större fönster: Keyboard

Music Quiz VT 15 year 8 Malberts melodier Free Opera / Operetta Music Recordings Opera is an art form that combines music and text in a theatrical setting. It is one of the main pillars of the Western musical tradition, arising in Italy at the end of the 16th century and soon spreading to the rest of Europe. Being one of the most important musical expressions of the time, it was soon adapted by composers from all regions, which resulted in the development of several styles. Though opera arguably started out as a court practice, it quickly spread to other spheres of popular domain, blending elements of tragedy and comedy.

Hummelstaskolans musikblogg | Enköpings kommun Idag gjorde jag den här charmiga lilla dansen med treorna. Jätterolig att göra tillsammans i familjen också! Nu har luciaövningarna dragit igång, och det låter redan fantastiskt fint. De flesta av årets låtar finns som Youtube-filmer under fliken Lucia här på bloggen. En mycket populär sång bland de mindre barnen är Dr Piller. Jag har blivit tillfrågad om var den går att hitta på internet, så jag spelade in en video tillsammans med tvåorna. Oftast brukar jag prata hörselvård i fyran, men i år blir det både fyror och treor på grund av hur det passar med NO-undervisningen om örat och ljudvågor. Att det är viktigt att vara rädd om öronen är ett vanligt återkommande ämne i musiksalen förstås. Hör man på ljuden i länken ovan så brukar man förstå varför det är viktigt… Hej och välkomna tillbaka till ett nytt läsår! Detta är vad vi börjar med i respektive årskurs: Ettorna ska tillsammans med tvåorna ha ett tema om sagofigurer i svenska och musik. Treorna börjar med notläsning och blockflöjt.

Katarina Selander - Musik- & Sångpedagog Chord Generator sjungspraket

Related: