background preloader

Musik

Facebook Twitter

Asken ur Majas Alfabetsånger. Majas Alfabetssång. Vi har en Ask, den är minst hundra år, den blir bara högre ju mer tiden går och jag har en gunga på lägsta grenen där sitter jag ofta och dinglar med benen.

Majas Alfabetssång

Blått är mitt hårband, blå är min kjol, blåa är blåbär, blå är viol. Havet är blått och himlen är blå men blåast av allt är nog blåklinten ändå. Här har jag letat i flera timmar, nu är jag så trött så jag tror att jag svimmar och massor av barr har jag fått i skon, men i korgen finns bara en Champinjon. En daggkåpa ville jag vara och bära daggpärlor klara i kjol så fin med uddig kant - det skulle allt vara fasligt grant Högt upp i eken må ni tro. Goliat. Sommaren är äntligen här - NANDO. Musiken i kroppen. För några veckor sedan upptäckte jag en rejäl uppsättning boomwhackers i musiksalen och de har fått vara en del av musiklektionerna sedan dess.

Musiken i kroppen

Första gången som jag använde dem med eleverna i åk 1-3 lät jag dem blunda och lade ett rör bakom varje elev, som de sedan fick ta fram och upptäcka. Nackdelen med att ge alla ett nytt instrument samtidigt är att det blir rätt livat och ljudligt, men jag kände viss tidspress och hoppade därför över en något lugnare introduktion. Eleverna fick i uppdrag att först klura ut vad det var och att hitta olika sätt att spela med röret. Alla fick testa idéerna med sina instrument. Vi har blåst, ropat och gjort pruttljud genom rören, spelat på golv, väggar, kroppsdelar, varandra (här brukar musikfröken säga stopp…), på kompisens instrument och även försökt svinga dem i luften för att få ljud (funkar inte).

I fredags planerade och förberedde jag en fortsättning på arbetet med boomwhackers. Rösten. FULLTEXT01. Sången Om Sommaren. Sommarsånger! Äntligen är det dags att sjunga sommarsånger!

Sommarsånger!

Som jag har längtat! Här kommer ett axplock med gamla och kanske också några nya favoriter! Idas sommarvisa Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart På sommarn och gör lite somrigt för då kommer blommorna snart Jag gör så att blommorna blommar Jag gör hela kohagen grön För nu så har sommaren kommit för jag har just tagit bort snön. Jag gör mycket vatten i bäcken så där så det hoppar och far Jag gör fullt med svalor som flyger och myggor som svalorna tar Jag gör löven nya på träden. Vokalgalen. Tittutsangermtecken. Ramsor rikshandboken. SMÅ FLINGOR SOM FALLER/Winter is coming.

Länkar - Svenska Rytmikförbundet. Kryddgårdsskolans musikundervisning. Kunskapshubben. 101233 Musiken har landat.x. S%C3%A5nger%20ramsor%204. Astrid Lindgren. Text346. Sångtext till " OLIKA, MEN LIKA UNIKA" och andra låtar. Grej-Of-The-Day-jingle.m4a. En rörelseramsa. Groupie Chords by Samir Och Viktor. Download.php?lesson=27413&file=lektion_se_27413_Skolavslutningssang Groupie. Download.php?lesson=27462&file=lektion_se_27462_Mitt sommarlov (Groupie) Mobilsida. Rise Up Singing: Mister Sun. Childrens Songs and Nursery Rhymes, lyrics with easy chords for Mister Sun. Childrens Songs, Action songs and Nursery Rhymes, lyrics with chords for guitar banjo etc.

Childrens Songs and Nursery Rhymes, lyrics with easy chords for Mister Sun

Download this song as PDF file (For printing etc.) Relaxing Instrumental Music by relaxdaily - Thank You & Long Mixes - 9 Hours Playlist. Musikläraren. Kroppen i musiken och i huvudet på en rytmiklärare. Klapp- och stamphus. De här “klapp- och stamphusen” gjorde jag för kanske fem-sex år sedan när jag fortfarande läste till lärare (idén fick jag på någon föreläsning).

Klapp- och stamphus

Varje ark är ett A3-ark stort och det har jag alltså delat in i åtta rutor (två rader, fyra kolumner). Tanken är att träna mönster och takt genom att man klappar där det sitter en not uppe och stampar med fötterna när det sitter en not nere. Jag brukar börja med att ta fram ett ark och köra det ett tag, för att sedan sätta upp ett till efter och på så sätt förlänga slingan. Det är roligt att byta plats lite på dem och jag kan säga att det inte bara är barnen som får koncentrera sig och hålla tungan rätt i mun när man gör den här övningen! Skulle man “göra” de två översta arken skulle det alltså låta: stamp, stamp, klapp, klapp, klapp, klapp, stamp, stamp.

Hastighten väljer man själv men det kan vara lämpligt att börja lite långsammare för att successivt öka takten.