background preloader

Musik åk 6

Facebook Twitter

Musikteori.se. I musik så klingar toner olika lång tid.

Musikteori.se

Hur långt de klingar noteras med hjälp av något som kallas notvärden. Ett notvärde har alltid en längd som förhåller sig till ett grundvärde - en så kallad puls. Pulsen i sig är också lika med ett notvärde - nämligen det notvärde som anges i taktartsbestämmelsens nedre del (läs mer om det i kapitlet "Taktarter"). Fjärdedelsnoten Ett vanligt notvärde för pulsen är den så kallade fjärdedelsnoten. Långa notvärden Halvnoten är dubbelt så lång som fjärdedelsnoten, den har alltså det sammanlagda värdet av två fjärdedelsnoter.

Folkmusik och folkdans

Fri ljud & musik. Fri musik och fria ljudeffekter på webben.

Fri ljud & musik

Se textbeskrivningar av ljudresurserna längst ner. Om du använder dig av musik och ljudeffekter i egna produktioner – uppge alltid vad det är för musik och varifrån du har hämtat det. Beat Pick - musik. Icke kommersiella projekt får använda musik utan betalning. Kräver registrering på webbplatsen. SLI.SE - Garage : Det gör ont att skriva en bra text. Musikteori.se.

Melodifestivalen

Olika sätt att spela ett F ackord. Bland de vanliga ackord som ofta spelas är F ackordet något som många nybörjare har särskilt svårt med.

Olika sätt att spela ett F ackord

F ackordet spelas nämligen normalt som ett barreackord, vilket man inte lär sig på en dag. Det finns dock andra sätt att spela detta ackord vilket vi ska se här. Vi börjar dock med det vanligaste sättet att spela ett F ackord och det sker som på bilden nedan: Detta är standardsättet ett F ackord spelas och även om det finns andra sätt att spela detta ackord rekommenderas det att du lär dig barreackord med tiden. För att spela detta ackord lägger du först pekfingret över alla sex strängarna på första bandet och lång, ring och lillfingret på det och tredje andra enligt greppet på bilden ovan.

Ett förenklat sätt att spela F ackordet som duger utmärkt i de flesta fall är enligt: Här pressar du ner två fingrar med pekfingret i stället för alla sex vilket är betydligt enklare att åstadkomma till en början. Try Chords by Colbie Caillat. Musik påverkar mer än vi kan förklara. Hur kommer det sig att orörliga patienter med en svår form av parkinson kan dansa när de hör musik?

Musik påverkar mer än vi kan förklara

Neurologen och författaren Oliver Sacks har skrivit en bok om förhållandet mellan musik och hjärna. Tony Cicoria var 42 år när han träffades av blixten. Han överlevde – mirakulöst, som det brukar heta – efter en nära-döden-upplevelse. Men först därefter började det verkliga miraklet. Tony hade tidigare varit ganska ointresserad av musik, och i så fall slölyssnat på rock. Berättelsen om Tony inleder boken ”Musicophilia” av den kände neurologen Oliver Sacks. . – Jag växte upp i en musikalisk familj och på ett personligt plan har musiken alltid spelat en roll i mitt liv, berättar Oliver Sacks i telefon från sitt kontor i Greenwich Village på södra Manhattan.

Då besökte han ett sjukhus i New York-stadsdelen Bronx, med ett stort antal svårt sjuka patienter. Men musiken frigjorde dem: patienter som inte kunnat röra sig började dansa. . – På samma sjukhus mötte jag patienter med afasi. REC : Musik på film. Rösten by Josefin Nygren on Prezi. Appar för att spela och skapa musik - Malou Efter tio. Musikarrangemang - tips om hur man skriver och hittar. Den här artikeln handlar om musikarrangemang, vilket fortfarande handlar om att göra ny musik, men bara till en viss del.

Musikarrangemang - tips om hur man skriver och hittar

När man har en bearbetning ett musikaliskt verk är det viktigt att man har lite koll på upphovsrättslagen innan man börjar framföra och publicera för fulla halsar. Mer om denna längre ner. Vi börjar med den roliga delen – “hur man arrangerar musik” (eller, så att jag inte får för många emot mig – “ett bra sätt att arrangera musik”). Till och börja med är det en fördel att kunna låten/musikstycket så väl som möjligt. Sen gäller det att ha en idé om hur man vill göra den, i vilket sammanhang musikarrangemanget ska användas, och vad man har till hjälp för att göra detta. Komma igång med musikarrangemang: Ett bra sätt att starta är avgöra vilka ackord du vill ha med. Nästa steg är att helt enkelt själva arrangerandet – vem ska göra vad och hur kompletterar alla varandra? Musikarrangemang by Komponera.se. Så jag satte mig ner igen, nu med en annan filosofi. 1. 2. 3. 4. Världsmusik by Helene Stenström on Prezi.

Världsmusik by Helene Stenström on Prezi. Folkmusik i europa och världen by Jenny Henningsson on Prezi. Chatten med Miss Li. Dansglädje - dansafolkdans.nu. Beskrivning av svenska folkdanser / Beskrivning av svenska folkdanser. Äppelbiten (Äppelbo gånglåt + Gärdebylåten) - Svensk folkmusik - fiol / violin. Rookie Acid* Världsmusik 3.pdf. Världsmusik Karta 21 Vt 2014.pdf. Ny världsmusik-karta. Världsmusik by Helene Stenström on Prezi.

Folkmusik från olika delar av världen. Wp-content/uploads/2014/01/Folkmusik-i-världen.pdf. Guide till Garageband - Garageband Guide. Rockbandet 1 Bas - Videolektioner. Flippad musik - Valstaskolan musik. Världsmusik - populär folkmusik världen runt. Välkommen till en sida om världsmusik på Komponera.se.

Världsmusik - populär folkmusik världen runt

Världsmusik är ett oerhört vitt begrepp som givetvis inte kan täckas i en artikel. Men bara för att börja någonstans kan det väl sägas att världsmusik är populärmusiken i världens alla länder – den musik som spelas i, och kanske rentav signifierar ett land. Här får du en kort introduktion till vad världsmusik är för någonting, men vill du få dig mer utförlig kunskap rekommenderas Sveriges största faktacentrum om världsmusik. Dalarna - ett musikcentrum i Sverige - Tillväxtverket. BoomTown är en organisation med syfte att utveckla Dalarna/Borlänge till ett ledande centrum i den svenska musiknäringen.

Dalarna - ett musikcentrum i Sverige - Tillväxtverket

Ett nytt EU-stöd på 14,5 miljoner ska nu bygga vidare på BoomTowns idéer och verksamhet. Nu är siktet också inställt på den internationella marknaden. - Eftersom musikutvecklingen alltmer koncentreras till storstäderna har det blivit allt viktigare att vi stärker vårt varumärke ytterligare, säger Kaj Podgorski, som är projektledare. BoomTown tog sin början 2004 och har sedan utvecklats successivt.

Flera aktiviteter och åtgärder har genomförts i samverkan mellan aktiva musiker, ideella krafter, näringslivet, offentliga organisationer och högskolor. - Tillväxten och kraften har skapats genom att musiker, ljud- och ljustekniker samt arrangörer i regionen utvecklas i en kreativ miljö. Artister i Dalarna. Umbrella- vad sjunger de egentligen? Dans let's twist again. Populärmusikens historia. Världsmusik - en musikupplevelse av globala mått.