background preloader

Musik

Facebook Twitter

Katarina Selander - Musik- & Sångpedagog. Facebook. Förmågor i musik - år 6 - Presentaciones de Google. Förintelsen. Förintelsen är ett skrämmande exempel på vad som kan hända om vi inte håller debatten om demokrati och människors lika värde vid liv.

Förintelsen

Cirka sex miljoner judar dog i Förintelsen. Också romer och polacker utsattes för folkmord grundade på rasistiska föreställningar. Därutöver förföljde, fängslade och dödade Nazityskland tusentals andra människor, bland annat många funktionsnedsatta och homosexuella. 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Vad hände i Tyskland efter första världskriget? Vittnesmål med klassrumsövningar Övningar med korta klipp ur vittnesmål av överlevande från Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten. Romernas öde under Förintelsen är till stora delar fortfarande okänt. Raoul Wallenberg 1912-1947? Han var affärsmannen, diplomaten och hjälten som under andra världskrigets slutfas räddade tiotusentals ungerska judar undan de nazistiska förintelselägren.

Instagram photo by @nessacullens (Nessa Cullens) Piano Plus - Black Magic (improvisation) .Det är på fritids det händer. Varje år har vi en Sagostig.

.Det är på fritids det händer.

Denna efterlängtade stig finns ibland inne i våra lokaler, ibland ute i skogen. Eleverna delas in i åldersblandade grupper från förskoleklass till årskurs 3. Grupperna har varsin personal som gruppledare. Varje grupp går sedan runt på olika stationer/letar upp olika sagoväsen (= utklädd personal) som har en saga att berätta, en lek att leka, ett uppdrag att utföra eller en fråga att diskutera tillsammans med eleverna. Sagorna brukar bindas ihop av ett gemensamt tema. Årets Sagostig hade det härliga temat kärlek, solidaritet och vänskap.

Här kommer exempel på några av våra stationer under årets Sagostig: Hos Elsa fick vi höra en saga om Lill-Zlatan som kände sig svartsjuk och utanför. Hos Åsa såg vi en bit ur filmen ”Bröderna Lejonhjärta” och samtalade om Riddar-Kato. Ann-britt rockade Timbuktu för hela slanten! Maria lärde oss en ny massagesaga om två nyckelpigevänner. ”Det kändes så himla bra att bli masserad. File_download. File_download. Jämtländsk brudmarsch on the nyckelharpa. Öva Ukulelespel till låten "All about that bass" 50133acd9ffd349111095b6ea14fbd1f.jpg (JPEG Image, 1224 × 1584 pixels) - Scaled (63%) Klaviatur, övrig Säljes.

Saker att kopiera/skriva ut

Mat. Skriv din egen låt by MusikMedHanna. Snart är det jul - skriven av Jana Lind (framförd av Musiklärare Mimi) What Playing A Musical Instrument Does To Your Brain. Julavslutning/Lucia. Musik - upphovsrättsguide för lärare. Guiden reder ut vad som gäller när ni vill använda andras musik i undervisning och i skolarbete.

Musik - upphovsrättsguide för lärare

Guiden gäller alla skolformer. DSC07522 from Warren B CC (by,sa)* När du och dina elever skriver sångtexter och komponerar musik bestämmer ni själva vad ni ska göra med era egna verk. Nedanstående gäller när ni vill använda skyddad musik skapad av andra. Observera att not- och textkopiering, musikdramatik (t ex uppsättningar av musikaler) och kopiering av tv-program inte ingår i nedanstående. Detta får göras utan tillstånd I upphovsrättslagen finns ett undantag för musik som används i undervisningssyfte. Lyssna på musik i klassrummet framföra musik i undervisningen göra inspelningar av lärares och elevers egna liveframträdanden (men inte kopiera dem och sprida vidare). Detta kräver licens via kommunavtalet Kommunerna tecknar ett avtal som inkluderar viss musikanvändning i skolan.

Musik och instrument. För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

Musik och instrument

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna. Decide Now! Läste i tidningen Skolvärlden nr 7 - 2014 om hur man kan använda QR-koder i sin undervisning.

Decide Now!

Tyckte det verkade vara en kul grej att prova i sin musikundervisning. En QR-kod är en tvådimensionell streckkod som innehåller information – oftast en länk till en websida, film, bild eller liknande. Den kan också innehålla vCard-info, vanlig text samt SMS-innehåll och till och med GPS-positioner mm. Olika program kan olika mycket så man får läsa på lite om dem. Children activities, more than 2000 coloring pages. Kennethsmusikappar. Berätta för din musiklärare vad du tycker! Får jag publicera andras foton på min blogg? I förra veckan var jag i Nacka utanför Stockholm och pratade om Creative Commons med en grupp gymnasister.

Får jag publicera andras foton på min blogg?

Som vanligt dök frågan upp vilka bilder som är okej att använda på sin blogg eller att posta på sitt Instagramkonto. Om bloggaren Kristina Alexanderson Chef, internet i skolan, .SE Kristina ansvarar för Webbstjärnan, en skoltävling för elever där de under handledning av sina lärare publicerar skolarbete på internet. Kristina är i grunden lärare i svenska och samhällskunskap, men har sedan 2011 ansvarat för Webbstjärnan. Hon är av regeringen utsedd till expert i Digitaliseringskommissionen. Etiketter: Creative Commons, Flickr, foto, fotografi, Instagram, upphovsrätt, wikimedia Jag gick kortfattat igenom hur upphovsrätten fungerar; att den som skapar ett verk har rätt att bestämma om hon/han vill att det ska få spridas eller kopieras.

Skrattande kunde jag bara svara att jag inte vet det. Instrumentpresentation - Oboe. Lär känna instrumenten. Silverbaggens smycken. Musikrum Rickard. Lararmaterial_ViljaVeta.pdf. Axis of Awesome - 4 Four Chord Song (with song titles)