background preloader

Digitala tips

Facebook Twitter

Digitala läromedel från Majema Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online. Digitala nyheter på SETT Snart är det dags för SETT-dagarna på Kistamässan!

Digitala läromedel från Majema Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online

Majemaförlaget hittar du i monter K:30. Där kommer vi bl.a kommer att presentera två nya digitala läromedel. Majema blir digitala! Från kalenderförlag till läromedelsförlag! Majemaförlaget har sedan starten 1982 erbjudit planeringsverktyg för lärare. Sofia Egeholm lärare och arbetslagsledare 7-9 och Karin Hallström lärare och arbetslagsledare 4-6, på Högalidskolan i Stockholm.-...Av Mony Alderbrant 09 maj 2014 Digital prova på övning från Min bok om NÄROMRÅDETMin skolväg - ett elevarbete gjort med appen Educreations Med Min bok om Närområdet har du som lärare en perfekt utgångspunkt när du vill arbeta varierat men inte vill känna dig låst utav ett läromedel. Textgrabber- ta kort, få texten uppläst och översatt och dela sedan vidare. TextGrabber är en iPhone-app (som även fungerar bra till iPad).

Textgrabber- ta kort, få texten uppläst och översatt och dela sedan vidare

Appen kan liknas vid en skanner, dvs du kan ta kort på en text eller ett dokument och sedan göra om bilden till redigerbar text genom så kallad OCR.TextGrabber har ytterligare en ”bra” funktion att den kan översätta texten som du fotat av, den har då möjlighet att välja mellan 40 olika språk som det går att översätta fritt emellan. Detta alternativ passar bäst till kortare texter eller instruktioner, vid längre texter rekommenderas en app med ”mänsklig talsyntes” tex IntoWords. Du kan lyssna på texten direkt i appen via den inbyggda talsyntesen om du aktiverat den. Hur? Gå till inställningar (appen som ser ut som gråa kugghjul), välj hjälpmedel långt ner till höger på sidan, tryck så att ”tala markring” blir blå. Gör så här: Ta kort på texten du vill ha uppläst/översatt.

Beskär bilden så att endast den text du vill lyssna på kommer med på kortet. LäsKod. LäsKod är enkel och intuitiv att använda.

LäsKod

Här kommer ändå en förklaring av de olika funktionerna i appen. Det är möjligt att ha iPaden antingen rättvänd eller upp och ner. Välj den positionering som är mest fördelaktig för högtalarna. Startsida De olika aktiviteterna har olika färger: Gul - bokstavsträning. När man är färdig med ett moment kommer det en navigering upptill i högerkanten. När man har klarat nivån blir det en stjärna i vänsterkanten på startsidan. Gul: nivå 1-2 På de här nivåerna övas bokstäverna. Bokstaven hörs och sedan ska man skriva den på tangentbordet. Det går att klicka på bokstaven/högtalaren för att höra den igen. När man trycker på en tangent hörs den bokstaven. När man har klarat tio bokstäver görs en genomläsning av alla bokstäver innan man går till nästa moment. I nästa moment parar man ihop den stora och den lilla bokstaven.

När hela nivån är klar går man tillbaka till startsidan. iPad Studiecirkel. Recension av Making Sequences - Träna berättande med bildstöd/sekvenser. Öva och läs – Minja blåser ut ljus. Recension av My Story - Gör en multimodal bok. Svenska on Pinterest. Skolappar on Pinterest.

Matematik

Appar för Nyanlända on Pinterest. HEJA! - Skolverkets kunskapskrav på enklare svenska. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.Pinned: 4 Sep 2014 Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmerPinned: 13 Aug 2014 I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia.

Seriesamtal – ritprata. Seriesamtal eller ritprata är en visuell kommunikation som analyserar och delar upp en händelse och övar att se en händelse ur olika perspektiv.

Seriesamtal – ritprata

Det kan gälla saker som har hänt eller som ska hända. Seriesamtal ritas i nära anslutning till händelsen – men inte när barnet är i affekt. Händelseförloppet kan ritas i kronologisk ordning eller ”baklänges”. Barnet eller pedagogen ritar och pedagogen leder samtalet som syftar till att ge barnet svar på HUR? Och VARFÖR? Appen My Story till iPad har jag använt. Bilderna hämtas in i iMovie appen. Text går att lägga in i iMovie filmen genom att du dubbelklickar på bildklippet och väljer titelstil.