background preloader

Spel som tränar hjärnan

Spel som tränar hjärnan
Spel som tränar hjärnan

http://www.gamesforthebrain.com/swedish/

Related:  IKT FRITIDS

Online-aktiviteter och spel i matematik Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal. Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!)

Minnesmästaren: Lär dig dubbelt så mycket på hälften av tiden Minnesträning kan ge konkurrensfördelar, både för en student som siktar på högsta betyg, eller för den som snabbt vill klättra på karriärstegen. Oavsett om ditt mål är att komma ihåg portkoder, inköpslistor eller tre tjocka böcker innan tentan, så kan din hjärna optimeras med minnesträning. Och ett superminne kan alla träna upp, menar Sveriges minnesmästare Mattias Ribbing. Vid minnesträning tränar man i praktiken även upp koncentration, analytisk förmåga, snabbtänkthet, kreativitet och visualiseringsförmåga. Dessa är de samlade komponenterna som krävs för att öva upp ett minne i mästarklass, menar Sveriges minnesmästare Mattias Ribbing. Författarförbundet Många hör av sig till Författarförbundet och undrar vad som gäller när man skall publicera sin första bok. Här får du svar på de vanligaste frågorna om erbjudande av manus, författarens rättigheter, förlagets åtaganden, royalty etc. Steg 1: Att skicka ditt manus till förlag Hur skyddar jag mitt manus?

Sebran - gratis program för barn Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna. Programmet är dessutom gratis! Följande övningar ingår Hur många? Steg 1. Språkutvecklande – pedagogKrstd Lärarjobbet för mig handlar inte om att uppfinna hjulet på nytt gång på gång utan det handlar om att dela med sig och att lära sig av andra. Skolverket, Dylan William, John Hattie, Göran Svanelid, Lotta Karlsson, Kerstin Dahlin, Carmen Winding är mina största inspiratörer men det finns tusen andra som jag exponeras för. De som jag nämnt och övriga står för ovanstående illustration.

Forskarbloggen vid Umeå universitet Samhällsvetenskap I förra inlägget pratade jag om tid och datoranvändning. Idag ska det handla om ett närliggande område – åldersgränser. Frågan om åldersgränser är en av de vanligaste frågor jag får till min frågelåda Net Nanny. Kreativitetsövningar Kreativitetsövningar kan verkligen få fart på nytänkandet. De ger också en bättre förståelse för hur kreativiteten fungerar. När du gör övningarna tränar du hjärnan i att bygga nya kopplingar, tänka helt fritt, upptäcka möjligheter och se saker ur nya vinklar. Du kan använda övningarna som ett motionspass för hjärnan, som uppvärmning inför en arbetsuppgift eller som ett rent nöje. Vad kan man göra med en kaffekopp? Det här är en av mina favoritövningar för att snabbt värma upp hjärnan.

Laholm Skoldatatek På www.iktsidan.com hittar du tips, trix, appar och annat för lärare genom QR koder. Det är Tove Andersson, IKT pedagog i Lysekil som ger ett nytt tips varje dag. i-nigma och QR reader är två appar du kan använda om du vill scanna av QR koderna och ta del av Toves tips. Vill du lära dig att använda QR koder i skolan eller förskolan?Här kan du läsa mer om hur du kan göra QR-koder och vad du kan använda QR-koder till. Det är Tove Andersson, Lysekils kommun som har skrivit ”steg för steg” beskrivningar hur du kan göra för att skapa QR koder.Du behöver apparna:Pic Collage, Croak.it (bilder ovanför) och QR Reader, alla de tre apparna är i dagsläget gratis.Här nedanför hittar du Toves ”Steg för steg” beskrivningar till hur du gör:QR-koder steg för steg (del 2 förskola/skola).QR-koder utvecklar lärandet i förskolan (del 1).QR-koder i skolan ger lust och nyfikenhet (del1).

Related: