background preloader

Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa

Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa

http://koodi2016.fi/

Related:  OPS 2014 - FAQ - #OPS2016KOODAUSsannuska80CodingOhjelmointi

Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: OPS 2016: "Uudet aihekokonaisuudet" OPSIn perusteissa 2016 esitellään uusi käsite: laaja-alainen osaamisalue. Useaa oppiaineitta yhdistävän teeman aikaisempi nimi on ollut aihekokonaisuus ja mm. läpäisyperiaate. Näillä teemoilla on rikastettu kaikkia viittä peruskoulun opetussuunnitelmaa. TEIN pienen analyysin siitä, kuinka nämä teemat ovat muuttuneet vuosien varrella. Aloitusohjeet - Teromakotero Allaolevat ohjeet selvittävät, miten Scratch-haasteet saa avattua ja niitä pääsee tekemään. Voit myös siirtyä suoraan Scratch-haaste 01:een, jos et niitä tarvitse. 1. Tehtävätiedostoon pääseet käsiksi klikkaamalla Scratch-haastesivulla olevaa linkkiä. Tehtävän pitäisi lähteä latautumaan koneellesi. 2.

Koodaus tulee kouluihin En halua, että tietokone hallitsee minua. Siksi istun nyt espoolaisessa koulussa Koodaus ja robotiikka -tapahtumassa kymmenien opettajien kera. Opettelemme käyttämään Scratch-sovellusta, joka tekee koodaamisesta niin helppoa, että lapsikin sen osaa. Jostain pitäisi nyt saada paikalle se lapsi, koska minä en osaa. hs "Netti ei toimi", jokeltaa koodikerhon vetäjän Marko Klemetin 2-vuotias tytär, Iiris. Hän työntää tablettiaan Jennalle, 10 ja Erikalle, 11. Josko he auttaisivat? Liiku eteenpäin ja käänny Valtakunnallisten perusteiden tarkoituksena on varmistaa koulutuksen tasa-arvo ja laatu koko maassa. Kyseessä on Opetushallituksen määräys, jonka mukaisesti paikalliset opetussuunnitelmat laaditaan. Etelä-Pohjanmaalla 18 kuntaa valmistelee yhdessä alueellista opetussuunnitelmaa. Ajatuksena on, että alueemme kunnat noudattaisivat mahdollisimman pitkälti samaa suunnitelmaa.

Peliohjelmointia Scratchilla Materiaalit on lisensoitu Creative Commons BY-SA-lisenssillä, joten voit levittää niitä vapaasti, kunhan alkuperäisten tekijöiden nimiä ei poisteta. Jos teet muutoksia materiaaliin ja haluat levittää muunneltua versiota, se täytyy lisensoida samanlaisella vapaalla lisenssillä. Alkuperäiset tekijät (2012): Emilia Hjelm ja Arto Vihavainen Uudesta opsista EI tule zombieta! Martti Hellström oli jatkanut upeaa ops2016 analyysiaan ja viimeisimmässä kirjoituksessaan hän esitti perustellun, kriittisen huolensa uuden opsin jalkautumisen edellytyksiin (Jotta uudesta opista ei tulisi Zombieta!). Kirjoitan tähän liittyen muutaman näkemyksen opetussuunnitelman mahdollisuuksista sekä kiintopisteistä, jotka ops-työssä tulisi erityisesti huomioida. Tieto on suhteellista, myös ops-tieto Ops-työssä on oltava kykyä opsin "konstruktivistiseen" lukemiseen. Vaikka opsin perusteissa ei käytetä käsitettä konstruktivismi missään kohtaa tekstiä, on tämä filosofia läsnä koulutyössä. Ops-teksti ei voi olla yksinkertainen absoluutti, joka kirjaimellisesti ohjaa opetuksen suunnittelua - normeja lukuun ottamatta.

10 teesiä koodauksesta koulussa - Koodiaapinen Peruskoulun OPSin perusteet 2016 tuovat tieto- ja viestintätekniikan (joka tunnetaan lyhenteillä TVT tai ICT, vähän alasta riippuen) ja koodauksen suomalaisiin peruskouluihin. Tämä uudistus on saanut monet jakamaan ajatuksiaan somessa ja yleisönosastoilla, välillä aika vähäisen tiedon varassa. Muutosvastarinta on luonnollinen reaktio, mutta muutos voidaan nähdä myös mahdollisuutena. Olen itse oppimispsykologi, ohjelmistokehittäjä ja opettajankouluttaja. Esittelen tässä 10 keskeisintä asiaa, joita koodi koulussa mielestäni merkitsee. Esimerkki: Viimeinen ehtoollinen Kaatunut suola-astia kuvaa Juudaksen petosta. Lähi-idän kansoilla jaettu suola, jaettu ateria, ovat merkkinä ystävyydestä ja liittolaisuudesta. Tässä Juudas on kaatanut suola-asian ja puristaa kädessään rahapussia: hän on myynyt ystävyyden. Jokaisessa ryhmässä on kolme opetuslasta. Luku kolme muistuttaa pyhästä kolminaisuudesta: Isästä, Pojasta ja Pyhästä hengestä.

Tietoa ja ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa. by pekka_mertala Mar 19

Related: