background preloader

Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa

Ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa

http://koodi2016.fi/

Related:  ATK

Materiaalit - Koodikerho.fi Tältä sivulta löydät vapaasti käytettävissä olevia materiaaleja Koodikerho-toimintaa varten. Opetusmateriaalit Opetusmateriaalit 1.0 BETA (Google Drive -kansiossa) Ohjeita opetusmateriaalin käyttöön Koodaus tulee kouluihin En halua, että tietokone hallitsee minua. Siksi istun nyt espoolaisessa koulussa Koodaus ja robotiikka -tapahtumassa kymmenien opettajien kera. Opettelemme käyttämään Scratch-sovellusta, joka tekee koodaamisesta niin helppoa, että lapsikin sen osaa. Jostain pitäisi nyt saada paikalle se lapsi, koska minä en osaa.

hs "Netti ei toimi", jokeltaa koodikerhon vetäjän Marko Klemetin 2-vuotias tytär, Iiris. Hän työntää tablettiaan Jennalle, 10 ja Erikalle, 11. Josko he auttaisivat? Sosiaalisen median ikärajat tuovat haasteita vanhemmille - Lastenkasvatus Jukka Peltosaari Elokuvien, pelien sekä sosiaalisen median ikärajat aiheuttavat jatkuvaa keskustelua perheissä. Näin kertovat HS:n kasvatuskyselyyn vastanneet vanhemmat. HS kysyi verkkokyselyssä vanhempien ajatuksia siitä, minkä ikäinen lapsi saa tehdä mitäkin. Kyselyyn vastasi lähes 13 000 ihmistä, joista 70 prosenttia oli naisia ja 21 prosenttia miehiä. Useimpiin sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebookiin, ikäraja on 13 vuotta.

Peliohjelmointia Scratchilla Materiaalit on lisensoitu Creative Commons BY-SA-lisenssillä, joten voit levittää niitä vapaasti, kunhan alkuperäisten tekijöiden nimiä ei poisteta. Jos teet muutoksia materiaaliin ja haluat levittää muunneltua versiota, se täytyy lisensoida samanlaisella vapaalla lisenssillä. Alkuperäiset tekijät (2012): Emilia Hjelm ja Arto Vihavainen Course: Digikurssi Tällä johdantokurssilla opiskelija oppii tieto- ja viestintätekniikan perustaidot, joilla pärjää kursseilla. Kurssi perustuu itsearviointiin eli harjoittelemme myös oppimaan oppimisen taitoja. Kurssisivu on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta sen suorittaminen edellyttää kirjautumista Tampereen lukioiden tai Tredun opiskelijana tai opettajana. Opiskelijat saavat ryhmänohjaajalta avaimen rekisteröitymiseen. Opettajat voivat tilata uusille ryhmille kurssiavaimia Moodlen ylläpidolta.

Lakimiehet Ylen kyselyssä: Tuomareiden puutteellinen ammattitaito tuonut tuomioita jopa syyttömille – juristit silti tyytyväisiä valtaosaan tuomioista Tuomioon on helppo olla tyytyväinen, jos se on omalle asiakkaalle suotuisa. Mutta tuomioita voi myös arvottaa laadullisin kriteerein. Yle Uutiset kysyi tuomioistuimissa juttuja hoitavien asianajajien ja lakimiesten näkemyksiä tuomareiden ammattitaidosta ja tuomioistuinten tuomioiden laadusta.

Miten aloitan? Miten aloitan koodaamaan? Ohjelmointi on paljolti niinkuin urheilu, parhaiten oppii kun alkaa tehdä! Hyväksi jääkiekkoilijaksikaan ei kehity vain katsomalla kun muut pelaavat. Eli ei kait siinä muuta kuin liikkeelle, you can do it :) Kaikille Kokeile samantien! Lielahden koodauskerhon syksy 2014 Vedin tänä syksynä ensimmäistä kertaa elämässäni koodauskerhoa. Kerho kokoontui keskiviikkoisin (2h) ja siellä kävi säännöllisesti noin kymmenen 5.-7.-luokkalaista. Kerholaisista vain kaksi oli ohjelmoinut aikaisemmin, toinen CoolBasic:llä ja toinen Scratch:llä, joten pääsimme lähtemään liikkeelle lähes tyhjältä pöydältä. Aloitimme ohjelmointiin tutustumisen pelaamalla code.org:in ohjelmointipelejä. Kerholaiset jaksoivat pelata näitä pelijä 1-2 tuntia, mutta sitten kiinnostus lopahti.

Tietoa ja ensiapua ohjelmoinnin opettamiseen peruskoulussa. by pekka_mertala Mar 19

Related:  Maaritin kansioICT