background preloader

Sosiaalinen media

Facebook Twitter

Kuinka käytän Twitteriä tehokkaasti? Kuinka käytän Twitteriä tehokkaasti? 7 ilmaista some-työkalua - näillä säästät aikaa ja parannat tuloksia. URN:NBN:fi:jyu 201009052527. Sosiaalinen media 2017: voittajat ja häviäjät – Mikrobitti. Social media and apps nordics. 50 Ideas And Resources For More Visual Learning - 50 Ideas And Resources For More Visual Learning by Terry Heick Though the idea of learning styles has fallen from favor in education circles due to a lack of compelling research data that supports its effectiveness, there’s quite of bit of misunderstanding about it all.

50 Ideas And Resources For More Visual Learning -

First, some clarity. ‘Learning styles’ imply that certain students learn more effectively certain ways–more kinesthetically than musically, for example. Pashler, McDaniel, Rohrer, and Bjork summarize learning styles for us a bit more in-depth below. “The term ‘‘learning styles’’ refers to the concept that individuals differ in regard to what mode of instruction or study is most effective for them. What the research says is that the brain does process information in different ways, but that doesn’t necessarily mean that a “visual learner” can’t learn by listening, or even that they’ll learn poorly. But that doesn’t mean that learning modalities aren’t real. Simply put, visuals help people understand. Tiesitkö näitä asioita WhatsAppista? 5 vinkkiä tehokkaaseen käyttöön. Sosiaalisen median strategian ABC. Piritta avaa tässä bloggauksessaan sosiaalisen median strategian eri vaiheita Viestintä-Pirittan ympyrämallin kautta.

Sosiaalisen median strategian ABC

Kirjoituksessa esiin nostetut asiat ovat niitä yleisimpiä kysymyksiä, joihin haetaan vastauksia organisaatioiden some-strategiatyötä tehtäessä. Sosiaalisen median strategian ABC Sosiaalisen median strategia on käytännössä jatkuvasti käynnissä oleva prosessi. Strategian laadintaan ei kannata käyttää liikaa aikaa, vaan se tai vähintään sen osia kannattaa viedä käytäntöön mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun ensimmäiset syyt somen käytölle ovat löytyneet. Strategiaa kuitenkin täydennetään matkan varrella jatkuvasti. Vastaavasti sosiaalinen media on osa organisaation viestintäsuunnitelmaa sekä kaikkea tekemistä ja toimintaa.

Kolmas some-strategian oleellinen osa on määritellä, miten onnistumista somessa seurataan ja miten omaa toimintaa tulosten pohjalta kehitetään. Sosiaalinen media elää ja kehittyy jatkuvasti. Nuoret tytöt sen ennustavat: Tässä ovat seuraavat hittisovellukset ja -sivustot - Lifestyle. Digitarina-sovelluksia. Erilaisten digitarinoiden tekeminen oppilaitoksissa on nähdäkseni lisääntynyt viime vuosina ja itsekin olen niistä aika monta koulutusta vetänyt.

Digitarina-sovelluksia

Videokuvaus ja -editointi on minulla pääosin vapaa-aikaan liittyvien matka- ja perhetarinoiden tekemistä. Työn puolesta minua innostavat tällä hetkellä etenkin Adobe Voicen kaltaiset helpot sovellukset, joilla saa visuaalisesti hienoa sisältöä. Kun sovelluksen opettelu ei vie paljoa aikaa, oppijat ehtivät panostaa enemmän itse sisältöön. Suomalais-amerikkalaisen ThingLinkin interaktiiviset kuvat ja videot tarjoavat myös hienoja mahdollisuuksia opetukseen, niin opettajan kuin oppijoidenkin työkaluna. Plussaa siitä, että se taipuu havainnollisuudessaan erinomaisesti myös monien erityisoppijoiden tarpeisiin, etenkin silloin kun pitkän tekstin lukeminen ja kirjoittaminen on vaikeaa. Sosiaalisen median trendit ja vuoden 2016 ennakointia.

Kurion vuosittainen some-markkinoinnin trendiraportti on ilmestynyt.

Sosiaalisen median trendit ja vuoden 2016 ennakointia

Tuttuun tapaan löydät allekirjoittaneen vastaukset sosiaalisen median trendeistä ja ensi vuoden ennakoinnista alta. Pyrin katsomaan somea laajemmin kuin vain markkinoinnin näkökulmasta. Ehkä juuri siksi minulle on muodostunut jonkinlainen vastarannan kiiskin rooli tässä trendiraportissa. Jo parina vuotena suurin osa muista Kurion kysymyksiin vastanneista on ennustanut videoiden roolin isoa kasvua. Siitä huolimatta omien videoiden julkaisu nettiin ei ole lisääntynyt edes nuorilla, vaan pikemminkin vähentynyt.

Minun vastaukseni on siis tälläkin kertaa, että julkisia nettivideoita tuskin tulee jatkossakaan tekemään huomattavasti nykyistä suurempi käyttäjäjoukko, mutta sen sijaan videoita tullaan kyllä katsomaan entistä enemmän. Itse näen tämän kehityksen ennen muuta nettikäyttäytymistä passivoivana trendinä. Lyhyt katsaus sosiaalisen median historiaan ja kehitykseen. Sosiaalinen aikakausi tarjoaa uusia somekanavia jatkuvasti, usein huimaa vauhtia.

Lyhyt katsaus sosiaalisen median historiaan ja kehitykseen

Harva taitaa muistaa mistä kaikki alkoi. Historiasta kiinnostuneena päätin tehdä pikatutkimuksen sosiaalisen median historiaan. Nostan esille tunnetuimmat ja suostuimmat kanavat. Vuonna 2003 LinkedIn lanseerattiin. Here's What Happens in 60 Seconds on the Internet. Consider this: Every minute of every day, staggering amounts of data are being generated as consumers connect to, search for, watch, create, download, and shop for content.

Here's What Happens in 60 Seconds on the Internet

Making sense of what all this data means is critical for the success of your company or brand. Kannattaisiko tutustua Instagramiin? Sosiaalisen median kanavat kannattaa valita sen mukaan missä kohderyhmä on aktiivinen ja missä kohderyhmä haluaa kohdata sinun organisaatiosi.

Kannattaisiko tutustua Instagramiin?

Koska kanavia on monia, ota myös huomioon se, paljonko resursseja on käytössä. Jos organisaatiolla ei (vielä) ole aikaa olla aktiivinen monessa kanavassa, valitse 1-2 kanavaa, joissa kohderyhmä toivoo kohtaavansa organisaatiosi johtajat ja työntekijät. Jos resurssit ovat monet, esimerkiksi koko henkilökunta, kun se on saanut hyvän somevalmennuksen ja on innokas aktivoitumaan, valitse kaikki kanavat, joissa kohderyhmäsi on. Luin hyvistä syistä valita Instagram yrityksen sosiaalisen median kanavaksi. Olen samaa mieltä monen lukemani perustelun kanssa, mutta en kaikkien. Someketti opettajille uuden OPS:in mukaan. Uudet peruskoulun opetussuunnitelman perusteet tulevat kouluissa käyttöön vuoden 2016 syksyllä.

Someketti opettajille uuden OPS:in mukaan

Monien muiden uudistusten ohessa tieto- ja viestintätekniikan rooli tulee jatkossa korostumaan. Vaikka sosiaalista mediaa ei nimeltä monessa kohtaa mainitakaan, on se vahvasti mukana uusissa opetussuunnitelman perusteissa. Kokoan tässä kirjoituksessa yhteen asioita, mitä koulujen ja opettajien tulisi OPS:in perusteella huomioida sosiaalisen median käytössä ja opetuksessa. 1. Tutustu sosiaaliseen mediaan monipuolisesti Sellaista, mitä ei itse osaa, ei voi opettaa. 2.

Uusien opetussuunnitelman perusteiden mukaan oppilaille tulee opettaa perustietoa teknologiasta ja ymmärtämään sen toimintaperiaatteita. YleX. Jokaisella Vain elämää -kaudella nousee yksi ilmiö ylitse muiden.

YleX

Tänä vuonna se voisi olla komean paluun tehnyt Antti Tuisku tai hittiä hitin perään takova JVG-puolisko VilleGalle. Mutta ei. Neljännen Vain elämän se juttu on Anssi Kela. Suomen seuratuin tavis – Jaana Nyström vaihtoi viisikymppisenä uraa ja sai 1,3 miljoonaa seuraajaa somessa - Ura. Se tapahtui viime joulukuun 29. päivänä, jonakin aamuyön hetkenä.

Suomen seuratuin tavis – Jaana Nyström vaihtoi viisikymppisenä uraa ja sai 1,3 miljoonaa seuraajaa somessa - Ura

Jaana Nyström sai miljoonannen seuraajansa. Hän juhlisti hetkeä saunomalla ja kieriskelemällä lumessa, sekä poksauttamalla samppanjapullon. Nyt Nyströmillä on sosiaalisessa mediassa jo 1,3 miljoonaa seuraajaa. Sosiaalisen median hallintatyökalut. Nykypäivän markkinoijalla on jo useita sosiaalisen median kanavia käytössä. Sen myötä, että kanavia on lisääntynyt on myös haasteellisempaa hallita kokonaisuutta helposti, varsinkin kun useampi henkilö organisaatioissa on vastuussa sosiaalisen median tekemisestä. Tämä pätee kaikkiin osa-alueisiin, kuten julkaisemiseen, moderointiin, mittaamiseen sekä tulosten raportointiin. Tässä on ainoastaan muutama tunnetumpi työkalu niistä sadoista eri työkaluista, joista voi olla hyötyä sosiaalisen median hallinnassa. 1. Sosiaalisen median tilastoja. Web 2.0 Tools.

Ello oli mediaa varten rakennettu tarina, joka on pian lopussa. Jos olet seurannut sosiaaliseen mediaan liittyviä uutisia, olet varmasti törmännyt Elloon. Kyse on tämän vuoden maaliskuussa avatusta yhteisöpalvelusta, johon joidenkin uutisten mukaan ”Facebookin käyttäjät ovat pakenemassa”. Facebook-tilastoja: käyttäjämäärä laskee maailmanlaajuisesti, Suomessa nuoret jättämässä palvelun. Muutamassa kuukaudessa ehtii sosiaalisessa mediassa tapahtua kaikenlaista. Vielä kesällä Facebookin suosio vaikuttii kaikkien tilastojen valossa vahvalta. Syyskuun lopussa palvelussa kävi Alexa.com-seurantapalvelun mukaan parhaimmillaan 630 miljoonaa kävijää päivässä. Laura Vilkkonen sur Twitter : "Mitä tapahtuu minuutissa:... How We Use Social Media, Illustrated. Herätys aikuiset – whatsapit ja somehommelit ovat lastemme todellisuus. Tyttäreni on kolmasluokkalainen. Ymmärrän, että pikkukakkosappsien aika on ohi – näytöllä vilkkuu whatsapp, insta, momio ja vlogit.

Hyvästi reimatec, kestovaippa ja ruskovilla. Äiti-tytärsuhteessamme kielen kärkevälle kärjelle on noussut demitys, tubecon, hyvä sisältö, paha sisältö, nettiketti, ikärajat, kavereiden piirit ja yöpiippaukset. Olin koulun vanhempainillassa. Sosiaalinen media järjestöjen apuna. Suomi on järjestötoiminnan luvattu maa. Käytämme erittäin aktiivisesti yhdistymisvapautta oli sitten kyseessä poliittinen toiminta, luonnonsuojelu, kuorolaulu tai koripalloilu. Kuka omistaa sosiaalisen median? Löysin upean infograafin sosiaalisen median valtavasta maailmasta. Sosiaalinen media koskettaa joka päivä yhä enemmän ihmisten elämää, oli sitten kyse työstä tai vapaa-ajasta, suuryrityksen johtajasta, taiteilijasta tai yrittäjästä.

Jaamme tietoja ja kuvia itsestämme, työnantajastamme, toisistamme, uutisista, harrastuksista ja vaikka mistä. Oletko koskaan miettinyt kuka omistaa sosiaalisen median? Suurimmat tekijät sosiaalisessa mediassa ovat FB, Google, Twitter, LinkedIn ja Yahoo. Pin by Conrad Sak on net. Sosiaalisen median opetuskäytön suositukset. Sosiaalinen media on lyhyessä ajassa tullut merkittäväksi osaksi yhteiskuntaa. Se tuo jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa ja oppia aktiivisesti osallistuen ja yhdessä työskennellen. Sosiaalisen median opetuskäytön linjausten tavoitteena on edistää sellaisten toimintatapojen muotoutumista, jotka luovat kaikille oppijoille tasavertaiset mahdollisuudet oppia hyödyntämään sosiaalista mediaa osana mediataitoja ja ymmärtämään sosiaalisen median roolia yhteiskunnassa. Sosiaalisen median opetuskäytön suositukset jakaantuvat kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa tarkastellaan sosiaalisen median käyttölinjauksia osana tietostrategiaa.

Toisessa osassa esitellään käytännön toimenpiteitä opetuksen suunnitteluun ja mahdolliseen muuhun hyödyntämiseen koulun toiminnassa. Yhteenveto: Minkä kokoisia kuvia kannattaa käyttää Facebookissa? Näin älypuhelin auttaa tekemään viestinnästäsi visuaalisempaa. Kuvat ja videot kiinnostavat enemmän kuin teksti. Asiantuntijat: Nämä ovat sosiaalisen median trendit vuonna 2014. Verkkokirjoittamisen pikaopas. Tämä opas tiivistää verkkokirjoittamisen parhaat käytännöt asiateksteille. Noudata näitä ohjeita, niin saat enemmän lukijoita teksteillesi. Sisältömarkkinointi, digitaalisuus ja sosiaalinen media. Yksisuuntaisen markkinoinnin ja mainonnan aika on ohi. Viikon parhaat : Ohjeita livetwiittaajalle.

Livetwiittaaminen on mainio keino osallistaa osallistujia tapahtumassa ja sen ulkopuolella sekä saada omalle tapahtumalle näkyvyyttä. Livefeedi jatkaa tapahtuman elinkaarta mukavasti varsinaisen tapahtuma-ajan ulkopuolelle, ja feediä seuraamalla tavoittaa uudelleen tapahtuman osallistujat ja aiheesta kiinnostuneet varsinaisen tapahtuman jälkeenkin. Tunti päivässä riittää – Somessa! Kuratointi - Someopaste.

Facebook

Social media? Get serious! Understanding the functional building blocks of social media. Suomalaiset Facebookissa 2011-2014 – käyttäjämäärät ja kuvaajat. Interpersonal Boundary Regulation in the Context of Social Network Services. Nettirakkaus on. Markoforss : Somepalvelut ennen vanhaan... Tuhansia tykkäyksiä ja jakoja parissa päivässä - opettaja havainnollisti somen toimintaa.

Ennakointia: sosiaalisen median trendit vuodelle 2014. A Social Media Health Check: Is Your Strategy on Life Support? SuomiTube-laskuri - Suomalainen YouTube-laskuri - Tulossa pian. Erittäin pian. Järjestötyö ja sosiaalinen media. Asiakirjan luominen Google Docsissa – Some-työkalut opettajalle ja opiskelijalle. Wikipedialla edessä vakava ongelma: “Saattaa kuihtua kokonaan pois” Mielipidevaikuttajat sosiaalisessa mediassa (Pivon ja Okimo Clinici... Blogien voima asiantuntijoiden käyttöön.

Markkinointi

100 Inspiring Ways to Use Social Media In the Classroom. Olli's Digest. Somesovelluksia. Google. Why Being Young Doesn't Make You a Social Media Expert. Wordpress. Kuratointi. Some-ohjeistuksia - www.sosiaalinenmedia.org.