background preloader

OpenPäivitys 2013 Sosiaalinen media

Facebook Twitter

Global Risks 2013. Kuinka käytän Twitteriä tehokkaasti? Yhteisömanageritutkimus 2014. Suomalaisille yhteisömanagereille suunnatun CMADFI-tapahtuman suunnittelu tapahtuu Facebook-ryhmässä.

Yhteisömanageritutkimus 2014

Tammikuussa 2014, vähän ennen itse tapahtumaa, Lassi Valkama heitti ilmoille idean, että suomalaisia community managereita pitäisi tutkia, jotta tietäisimme esimerkiksi alan keskipalkan. Lassi teki yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa kyselyn. Johanna lupasi auttaa sekä kyselyn markkinoinnissa että tulosten julkaisussa. Kysely on yhä nähtävissä osoitteessa bit.ly/cmkysely.

Kyselyn ensimmäisiä tuloksia käytiin läpi jo tammikuussa 2014 järjestetyssä CMADFI-tapahtumassa. Johanna halusi, että kyselyyn tulee tarpeeksi vastauksia ennenkuin hän alkaa tuloksia julkaista ja asetti rajaksi pyöreän 50. Best Times to Post on Social - Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram .. Sweetest News Suomi. 63 sosiaalisten teknologioiden ongelmaa – ja pari ratkaisua niihin. Törmäsin tänään tutkimusraporttiin, joka ansaitsee pisteet kattavuudellaan: JyU:n Henri Pirkkalainen on kollegansa kanssa koonnut yhteen esteet, jotka rajoittavat ja hidastavat sosiaalisten teknologioiden hyödyntämistä organisaatioissa.

63 sosiaalisten teknologioiden ongelmaa – ja pari ratkaisua niihin

Pyysin jutun samoin tein luettavakseni. Henri kertoi tekevänsä tutkimustyötä tiedon jakamisesta avoimen opetuksen ja oppimisympäristöjen saralla. Artikkeli on julkaistu Computers in Human Behaviorissa. Finnish top ICT influencers announced! How to Post on Reddit. #pinnalla » Kartta. Sosiaalisen median maailmankartta 2014 ja some-palvelujen TOP-lista. Monena vuotena netissä on kiertänyt erilaisia karttoja yhteisöpalveluista ja muista sosiaalisen median palveluista.

Sosiaalisen median maailmankartta 2014 ja some-palvelujen TOP-lista

Sosiaalisen median käsikirjaa tehdessä kävin läpi kymmenien some-palvelujen tuoreimmat tilastot – kirjaan niistä päätyi yli 40. Samalla heräsi idea, että tilastot voisi esittää myös sosiaalisen median maailmankarttana. Kartan piirtämisestä vastasi Linda Saukko-Rauta. Korkearesoluutioinen versio (PDF 2,7 Mt) Kartan piirtämisessä käytetyt käyttäjämäärätiedot on kerätty syksyllä 2014.

Herätys aikuiset – whatsapit ja somehommelit ovat lastemme todellisuus. Tyttäreni on kolmasluokkalainen.

Herätys aikuiset – whatsapit ja somehommelit ovat lastemme todellisuus

Ymmärrän, että pikkukakkosappsien aika on ohi – näytöllä vilkkuu whatsapp, insta, momio ja vlogit. Hyvästi reimatec, kestovaippa ja ruskovilla. Äiti-tytärsuhteessamme kielen kärkevälle kärjelle on noussut demitys, tubecon, hyvä sisältö, paha sisältö, nettiketti, ikärajat, kavereiden piirit ja yöpiippaukset. Olin koulun vanhempainillassa. Blogitutkimus: Ruoka ja lifestyle kiinnostavat eniten, videoblogien uskotaan vahvistuvan tulevaisuudessa. Aller Median tilaaman Suuren blogitutkimuksen mukaan ruoka-, lifestyle-, sekä muoti- ja kauneusblogit kiinnostavat naislukijoita eniten.

Blogitutkimus: Ruoka ja lifestyle kiinnostavat eniten, videoblogien uskotaan vahvistuvan tulevaisuudessa

Miehillä puolestaan seuratuimpia blogeja olivat tekniikkaan sekä politiikkaan ja ajankohtaisiin aiheisiin liittyvät aiheet. Kaikkien tutkimukseen vastanneiden perusteella suosituimmat aiheet olivat ruoka, lifestyle sekä muoti ja kauneus. Aller Median tutkimusjohtajan Kristina Hännikäisen mukaan naisilla ja miehillä on erilaiset motiivit blogien lukemiselle. Tutkimukseen vastanneiden mielestä blogit toimivat ajanvietteenä ja niistä haetaan vinkkejä. – Miehet haluavat saada blogeista tietoa ajankohtaisista aiheista ja naisilla taas lukemiseen vaikuttaa enemmän inspiraation hakeminen, Hännikäinen selvittää eroja. Uutta. Manifeston Blogibarometri 2013 -tutkimus julkistettiin tänään ProComin Aamu kattojen yllä -tilaisuudessa.

Uutta

Tämän vuoden tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia vastaaijista tienaa bloggaamisella, joka toinen bloggaaja tekee sisältöyhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa ja blogit ovat yhä monikanavaisempia. Tutkimukseen vastanneista 71 prosenttia saa tienestejä tai muita rahanarvoisia etuja bloginsa kautta. Muutos on selkeä edellisvuoteen verrattuna, jolloin blogilla tienasi 42 prosenttia vastanneista. Tienaaminen tarkoittaa muutakin kuin palkkaa; bloggaajat voivat saada mm. tuotenäytteitä, kutsuja tapahtumiin ja sisältöyhteistyösopimuksia. Useimmille blogi on lisätienestin lähde, mutta yhä useampi bloggaaja elättää itsensä blogituloillaan. Sisältöyhteistyö on kasvanut merkittävästi viime vuodesta. Blogit ovat muuttuneet yhä monikanavaisemmiksi. Teens are officially over Facebook. Sosiaalinen media aiheuttanut kovan rikospiikin – Poliisi julkaisi pysäyttävän tilaston. Teinit kertovat: Tätä siellä somessa tehdään!

Nielsen Social - Social TV Analytics & Solutions. Social Computing Guidelines. In the spring of 2005, IBMers used a wiki to create a set of guidelines for all IBMers who wanted to blog.

Social Computing Guidelines

These guidelines aimed to provide helpful, practical advice to protect both IBM bloggers and IBM. JoSS: Journal of Social Structure. What Is Web 2.0. Sosiaalisen median opetuskäytössä riittää vielä opeteltavaa. Sosiaalisen median käyttö perusopetuksessa kiinnostaa opettajia, mutta sen käyttö kouluissa vaihtelee.

Sosiaalisen median opetuskäytössä riittää vielä opeteltavaa

Tutkija ja koulutussuunnittelija Auli Harju Tampereen yliopiston journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuks COMET:ista on kouluttanut opettajia sosiaalisen median käyttöön. – Nuorten netti- ja mobiilimaailman ymmärrys on erilainen meihin aikuisiin verrattuna. Nuoret laittavat arkielämässään hyvin vapaasti esille omia selfieitään ja fiiliskuviaan. Mielestäni kysessä on osittain sukupolvikysymys, eikä kaikesta tarvitse olla huolissaan, Harju sanoo. Kielenhuollon tiedotuslehti. Kielikello 2/2013 Termitalkoot Sanastokeskus TSK:n Termitalkoissa on huhtikuussa 2013 annettu mm. seuraavat suositukset ( aihetunniste; avainsanaengl. hashtag tunniste, joka ohjaa viestin tai keskustelun haluttuun paikkaan tai jonka avulla voi hakea tiettyyn aiheeseen liittyviä viestejä tai keskusteluja Huomautus: Aihetunnisteita käytetään esimerkiksi Twitterin keskusteluissa.

kielenhuollon tiedotuslehti

#-merkkiä kutsutaan ristikkomerkiksi tai ruuduksi. Study shows role of media in sharing life events. A new study finds that people strategically choose how to share their life events.

Study shows role of media in sharing life events

Posting on social media, such as Facebook and Twitter, can intensify emotions — both good and bad. Uutiset: Sosiaalisessa mediassa teeskennellään aitoa - Aalto-yliopisto. Tutkimus: Sosiaalisessa mediassa teeskennellään aitoa. Seven Web-based Tools for Delivering Flipped Lessons. Nettipoliisi: Sosiaalinen media vastaa sataa Hannu Karpoa - IT. Some things never change. Otsikon huono sanaleikki lienee sukua YleX:n suomennokselle maanmainion Fun. :in hitistä Some Nights eli Sosiaalisen median yöt. Olen kertakaikkisen kyllästynyt loppumattomaan sosiaalisen median hypetykseen, jossa tuskin kukaan enää muistaa pääasiaa – yhteisöjä, jotka muodostuvat ihmisistä. Mikään media tai palvelu tai teknologia ei auta, jos rakentava yhteisöllisyys puuttuu. Silti konsultit (ja tutkijat?!) Jaksavat muistuttaa, kuinka sosiaalisen median aikakaudella luodaan ”ainutlaatuisia, kokonaan uudenlaisia digitaalisia asiakasyhteisöjä” ja työpaikoilla päästään vihdoin eroon vanhakantaisesta ja hierarkisesta pönöttämisen kulttuurista.

Ei päästä. Asiakasyhteisöjä moni tunnettu brändi on toki rakentanut onnistuneesti. Joukkoistamishankkeet onnistuvat, jos niiden takana on joukko samaa kieltä puhuvia ihmisiä – vaikkapa tietyn oppiaineen opettajia, lakiasiantuntijoita tai jonkin tuotteen kokeneita käyttäjiä. Yhteisöllinen mieluummin kuin sosiaalinen media. Käsite sosiaalinen media tuntuu olevan esillä kaikkialla.

Sillä tarkoitetaan Internetissä yhteisöllisesti tuotettua ja jaettua mediasisältöä. Perinteisestä mediatuotantomallista sosiaalinen media eroaa siinä, että jokainen voi olla samaan aikaan sekä sisältöjen tuottaja että osa yleisöä. Erilaiset verkkoyhteisöpalvelut (Facebook, Twitter) ovat sosiaalisen median konkreettisia ilmentymiä. Digitaalinen piriste. Facebook And The Ethics Of User Manipulation [Updated] Sosiaalisen median käsikirja - Sosiaalinen media. Perinteisen median rinnalle on syntynyt media, jossa toimijoita ei voida enää selkeästi jakaa julkaisijoihin ja vastaanottajiin. Sosiaalinen media on vuorovaikutteinen viestintäympäristö, jossa kaikilla on mahdollisuus osallistua tiedon tuottamiseen, julkaisemiseen ja sen käsittelyyn. Sosiaaliseen mediaan liittyy oleellisesti vuorovaikutus ja keskustelut eri toimijoiden kesken, jotka luovat omat yhteisönsä osaksi avoimia verkostoja. Sosiaalinen media tarjoaa monia mahdollisuuksia tehostaa ja syventää tutkimukseen ja opetukseen kuuluvia tehtäviä.

Sosiaalisen median opetuskäyttö - Tampereen seudun TVT-portaali. Tampereen kaupunki haluaa kannustaa vastuulliseen, turvalliseen ja ennakkoluulottomaan sosiaalisen median opetuskäyttöön. Näiltä sivuilta saat tukea palveluiden käyttöön ottoon. Huomaa, että tämän sivuston ohje koskee vain Tampereen kaupungin opetuskäyttöä. Kun käytät sosiaalista mediaa oppilaitoksen/yksikön/hankkeen viestintään, noudatetaan konsernin yhteistä sosiaalisen median ohjetta, joka löytyy Loorasta.

Somen opetuskäyttäjän kannattaa aloittaa tutustumalla Tampereen kaupungin sosiaalisen median opetuskäytön ohjeeseen. Mikä on ask.fm? - Grapevine Media Oy. Olen vanha. Tai ainakin keski-ikäinen. Todisteita tästä tulee eteeni ellei ihan päivittäin niin ainakin viikoittain. Juuri tästä syystä seuraan Facebookissa muutamia ns. nettipoliiseja.

Jotta pysyn alakouluikäisen vanhempana edes vähän mukana tämän päivän menossa. Joulun alla nettipoliisit (mm. Näin poistat vainajan profiilin verkkopalveluista - Hautajaiset - Kuluttaja. Omaisilla on usein suuri työ selvittää, mitä nettipalveluita vainaja on käyttänyt ja mitkä pitäisi lopettaa. Harva laatii digitaalisen testamentin eli listan nettipalveluista salasanoineen. Digitestamenttiin kirjataan yleensä myös toiveet siitä, mitä palveluille ja verkon materiaaleille tehdään. Palveluiden lopettamisessa on monia eri käytäntöjä, kertoo Pii Paappanen. Pilviväylä hankkeen esittely. Välineet - Verkon uudet välineet ja menetelmät - Metropolia Confluence. Pahvi - Virtuaaliset kollaasit* - Opinsys Oy.

Conceptboard – Online collaboration for visually focused projects. OnEdu. Major Players in the MOOC Universe - The Digital Campus 2013. Opetusmateriaalit. Tiedonhallintataitojen opetus Tälle sivulle on koottu hankkeessa syntyneitä tiedonhaun opetusmateriaaleja. Tampereen kaupungin opettajat löytävät lisää aineistoa Moodlen sivulta Tiedonhaku (Heidi Eriksson). Katso myös opetuksen linkkilistoja Diigosta sekä opiskelijalle sopivat linkit Toki-verkkokirjatosta Kaikki aineisto on jaettu CC-BY-SA lisenssillä, eli niitä voi jakaa, käyttää ja muokata vapaasti, kunhan muistaa käyttää samaa avointa lisenssiä. Tiedonhaun työkalupakki, eli alustus tiedonhaun taitoihin. E-oppimateriaalin laatukriteerit. Sosiaalisen median opetuskäytön suositukset.

Sosiaalinen media on ”tietoverkkoja ja tietotekniikkaa hyödyntävä viestinnän muoto, jossa käsitellään vuorovaikutteisesti ja käyttäjälähtöisesti tuotettua sisältöä ja luodaan ja ylläpidetään ihmisten välisiä suhteita. ” (Sanastokeskus TSK 40, 2010) Sosiaalinen media on lyhyessä ajassa tullut merkittäväksi osaksi yhteiskuntaa. Se tuo jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa ja oppia aktiivisesti osallistuen ja yhdessä työskennellen. Sosiaalinen media ja digitaalinen kulttuuri kokonaisuudessaan muuttaa oppimista, oppijaa aktivoivaan suuntaan. Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen on lisääntynyt yhteiskunnan monilla alueilla. Sosiaalisen median käyttö osana työelämän toimintaa on kasvamassa. Wilma-viestejä levitellään Facebookissa – ”Sairas ilmiö. Etusivu. Opettajan verkkopalvelu. Safe and simple blogs for your students.

Etusivu. Laatua e-oppimateriaaleihin. Ninchat. Miten paljon uskaltaa yhdistellä verkkopalveluita? Verkostojen aikakausi: konnektivismi ja kytkeytynyt oppiminen. Sosiaalisen median opetuskäytössä on ongelmia - Mielipide - Päivän lehti. The 2010 Social Networking Map. Järki-lehti: Vesa Linja-aho: avoimuuden apostoli - Järki. Koulu tieto yhtkunta_tel2. Flipped classroom, flipped teaching vai flipped learning? The 20 Most Popular Learning Management Systems. Oppimateriaalia verkosta! Verkko-opetuksen käsikirjoitus. Väitös: 15.12. Opettajat kaipaavat vertaistukea verkko-opetuksen suunnitteluun (Hiltunen) Mobiililaitteilla käteviä ominaisuuksia: QR ja AR. Pilvipalveluissa leijailu saattaa kostautua – tarkkana sopimusten kanssa. Etaopetus.fi - Webinaaritallenteet. Tietokone on tämän päivän lyijykynä - Mielipide - Päivän lehti.

Tieto-ja viestintätekniikka opetuksessa/ICT in Education. Open Päivitys. Open Päivitys - teemat ja aineistot – diasarjat + kurssirunko. Kouluttajan työkalupakki. Finnish Twitter. Verkko-opetuksen suunnittelu ja menetelmät. Oppimisen ympäristöt ja taidot tulevaisuudessa. Sosiaalinen media mukaan opetukseen!